Vládo skoro amatérů; není to na ručník do ringu?!

Některé signály (viďte pane Fialo), které vláda vysílá prostřednictvím jednotlivých ministrů, naznačují velmi špatnou komunikaci mezi jednotlivými rezorty a nebo přímo špatný servis ze zázemí dotyčného ministra.

Ukázkou je přímo mediální smršť na hlavu pana Okamury, že lže máváním složenkou ve výši 96.419,-Kč. Za uši mu dali jak ministr Rakušan, který už hledal § na žalobu, ale i odhalovači hoaxů „Manipulátoři“, kteří se tváří, že sežrali všechnu mediální moudrost a přitom nejsou schopni si ověřit pravost obyčejné (ale mastné) složenky.

Rovněž žaloba ministra Blažka na Rakušanovo MV zůstala trestuhodně trčet ve vzduchu, než bylo vysvětleno, že jde o kompetenční určení; proč nebyl patřičný komentář hned součástí zprávy o tomto aktu?! Zbytečně se vařily mediální vody a blbla se hlava málo informovaným občanům.

Nebo nedostatek penicilinu, ať se to okecává ze všech možných stran, je to jednoznačně vina ministerstva zdravotnictví, že nezajistilo dodávky – a může to svádět na cokoli a na kohokoli. Že něco pamatuji, trochu mně to připomíná nedostatek toaletního papíru v min. režimu; jenže ten šel nahradit velkoplošným Rudým právem, ale penicilín….?

Dala by se vypíchnout řada dalším přešlapů, ale všemu vévodí srovnání bohaté argumentace předsedy Fialy před volbami (daně, rozpočet, snížení administrativy, atd.,atd., včetně vysílání jasných signálů) a dnešní argumentace k současnému stavu – vysoký deficit v rozpočtu, nové daně, zvýšení administrativy, snížení valorizace důchodů s pozdějšími odchody atd., atd. To srovnání běhá po soc. sítích, kde jsou oba projevy vedle sebe ke stejné tématice s otočením o 180°.

Korunu tomu nasazuje Eurostat, když srovnává stav ekonomiky z konce r.2019 k polovině r.2023. S poklesem HDP je spojeno hodnocení: ČR je nejhorší zemí a nic nenaznačuje zlepšení. Pokud se avizují obří nákupy letadel a pěchotních vozidel, to jenom to hnojové dno přiblíží.

Zvláštní kapitolou je selhání Rakušanova ministerstva v evidenci příchozích do ČR a i evidence jejich majetku. Na českých občanech se škudlí, kde se dá, ale Ukrajinec, který zde jezdí ve svém drahém autě a dozajista má úspory doma na Ukrajině, u nás pobírá dávky a příspěvek na bydlení. Experti rovněž varují před zabydlující se mafií.

Dalším kamínkem do mozaiky určující vnímání postavení vlády je uvažované zvýšení koncesionářských poplatků za televizi a rádio. V situaci, kdy nepřehlédnutelná množina občanů volá po jejich zrušení, jít opačnou cestou, vyvolá u mnohých úvahu, zda pan Moravec, k těm svým sto tisícům měsíčně, potřebuje přidat?! Inu, má příklad z nejvyšších míst, co se přidání týče.

Kapitolou samou pro sebe je odklon těch, kteří vládu volili. Podpora dle průzkumu (i se statistickou chybou) je velmi nízká: cca 2%! Přihodí-li se na tuto hromadu několik kriminálních (hospodářských) případů s aktéry ze stran, které jsou ve vládě – není se čemu divit, že je výsledek takový. Tady je příhodný prostor pro vyjádření prezidenta, tedy případně po pohovorech s lídry jednotlivých stran.

Aby lidé, kteří „przní“ Českou republiku, ukázali alespoň kladný morální profil a uznali – NEJDE NÁM TO – je potřeba dohodnout s prezidentem úřednickou vládu a jít co nejrychleji do předčasných voleb. V neposlední řadě důvodů je také potřeba, aby při složité zahraniční situaci byla co největší shoda vlády s občany. Ale dle mého názoru lidé u koryta na to nemají a proto je potřeba je pobídnout.

**

Autor: Miroslav Kulhavý, zdroj: Vaše věc

2.8 9 hlasy
Hodnocení článku
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jana
Jana
před 7 měsíci

Na Slovensku byly rozhlasové a televizní poplatky před nedávnem ZRUŠENY!

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Jana

Ale my bohužel nejsme na Slovensku. Fiala chce pronásledovat i lidi s tablety a mobily.

cablik
cablik
před 7 měsíci

To jsou fakta ale ideologický zaslepenci a amatéři sami určitě neodstoupí navíc mají v popisu práce zlikvidovat ČR a její obyvatele.

vaclav
vaclav
před 7 měsíci

Včera bylo pozdě!!!!!!!!!

Hokarc
Hokarc
před 7 měsíci

…..Já bych řekl, že je to přímo na vazební věznici ! A ti ,kteří tyto nepřátele volili a dnes by to již neudělali, by se měli národu omluvit. Třeba podpisem, jaké si, Charty omluvy.

oldo
oldo
před 7 měsíci

Naivní tvrzení o neschopnosti vlády ji vlastně podporuje,naznačuje,že by se mohla zlepšit,napravit chyby.Tak to ale není,je to mnohem horší.
Petr Sak:Je třeba pochopit, že se nejedná o českou vládu, ale o likvidační komando české státnosti a českého národa. Tento likvidační trend je dlouhodobý.
https://nase-pravda.net/2023-09-01-01/

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci

Použíjeme li sportovní terminologii, tedy do ringu hází za aktéra ručník někdo jiný. Blyštivý Péťa sice nastoupil v třpitícím se župánku, ale po pár kolech už má tu dutou makovici rozbouchanou tak, že neví co se to s ním děje. Natož aby našel nějaký ručník.

spartak
spartak
před 7 měsíci

Nojo , Rudé právo není a tak může kdejaký hejhula blekotat a navážet se do minulosti.

vaclav
vaclav
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  spartak

Už není ani Dikobraz.

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Fiala a spol. dostali ve volbách asi jen 40 procent hlasů, ale díky hlouposti velké části jejich odpůrců z řad opozice, kteří volili podpětiprocentní seskupení, mají Fiala a spol. jasnou většinu 108:92. Takže je úplně jedno, jak obrovské chyby dělají. Mají zajištěný sladký život až do podzimu roku 2025. Navíc jim slouží skoro… Číst vice »

oldo
oldo
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Vidím to stejně,máme co jsme chtěli.

tomaskova
tomaskova
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Já bych ještě dodala – dobře nám tak.