Západní mercedes betonovou zeď neprorazí

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

převzato

Nemohu si pomoci, ale ačkoliv se jedná o video z úplně jiné branže, přesto asi nejlépe vystihuje další vývoj EU a naší malé zemičky, pokud budeme na Ukrajině stále více tlačit na pilu,…

..cpát tam horem dolem peníze a zbraně a doufat, že se Rusko z ničeho nic zbortí jako domeček z karet a ten západní mercedes neprostupnou betonovou zeď jeho mnohoúrovňové obrany konečně prorazí.
Bojím se ale, že jde o plané naděje. Chybějící racionalita a realismus našich rádobypolitiků nás bude stát hodně. Nejen peněz a iluzí, ale obávám se, že i krve, potu a slz. Tedy to, co slíbil britský premiér Winston Churchill Britům v souvislosti s přípravou obrany Velké Británie před dobyvačnými choutkami hitlerovského Německa. Tentokrát ovšem v obráceném ranku, píše Jaroslav Štefec na facebooku.
 
Štefec: Proč Ukrajina i přes drtivou podporu Západu válku prohrává?

Ledacos totiž nasvědčuje tomu, že našim figurkám, hrajícím si na velké politiky a státníky, vůbec nejde o obranu. Spíše se nás snaží pod taktovkou zahraničních zájmů ideologicky a mediální masáží připravit na skutečnost, že poté, co budou do naší miniarmádičky po minimálním výcviku násilím nahnáni mladí muži a ženy, budeme po boku dalších (podle všeho především východních) signatářů Severoatlantické smlouvy tvořit kanónenfutr frontálního útoku NATO na Ruskou federaci.

Rusko dávno není, a vlastně nikdy nebylo obrem na hliněných nohách. Je obrovskou jadernou velmocí s armádou, která se za rok a půl naučila válčit, seznámila se se západní taktikou, dokáže efektivně ničit “supermoderní” (především však “superdrahou”) západní techniku a nijak se netají připraveností použít v případě problémů jaderné zbraně. Obávám se, že stále zoufalejší snahy našich politických vůdců přispět k “válečnému úsilí spojenců” skončí pro naši zemi takto:

A pár komentářů:

  • Divím se evropským politikům, kteří přistoupili na hru s USA a ničí Evropu. Jak Evropa mohla vzkvetat za peníze, určené Ukrajině a zbraním. A ještě by se měl zrušit nesmysly Zelený úděl, na kterém vydělávají oligarti a slouží ke snížení počtu obyvatel.
  • Nejsmutnější je fakt že tato naše malá země prostě nemá vrcholné politiky! Jediné co máme jsou zamrzlí svazáci kteří nemají o vrcholné politice ani páru!
  • Touha zničit Rusko je stará cca 1000 let. Konkrétní kroky byly zahájeny Velkou francouzskou revolucí (Napoleon zmínil, že je jen vykonavatelm vůle jiných, kteří mu pomohli k moci.) I další ,,dobyvatelé” Ruska byli ovládáni těmi, kteří jim pomohli k moci.
  • A naši vůdčí šlapou na plyn, aby ten střet se zdi stal za to..

(rp,prvnizpravy.cz,fb)

 

3.9 20 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 7 měsíci

To už není mercedes ale otlučený trabant a stále nevěřím že si dovolí zaútočit s NATO nemají ani čím všechny zbraně jsou zničeny v Ukrajinské stepi. Pokud to udělají bude rychle konec.

Hokarc
Hokarc
před 7 měsíci

Vládo, nevolej, do zbraně. Většina lidí ví, že ty jsi náš nepřítel……

Primak
Primak
před 7 měsíci

Jak píše autor v nahoře uvedeném linku: “Nejspíše proto, že schopnost vítězit ve válkách nespočívá ani tak ve vysoce sofistikovaných vojenských technologiích, v mediálně oslavovaných supermoderních zbraních…Podstatou schopnosti vítězit je kromě kvalitního vedení státu i silná a motivovaná armáda, ideová jednota většiny obyvatelstva…” To dokazuje, jak chabý argument mají ti, co vždy předhazují: “no… Číst vice »

Primak
Primak
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Málokdo ví, že ta pomoc byla jen třetinová, ve srovnání co dostali Britové, o těch a o tom se málokdo zmíní. A proč tedy, když ti Britové dostali takový ranec – a přitom moc té výzbroje za ty 4 roky čekačky na ostrovech (od května 1940 – po vyhnání z Dunkirku – do 6.června 1944) neprošustrovali (prošustrovali… Číst vice »

Primak
Primak
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

A teď tedy, když ti Rusové mají zase kvalitní vedení státu a silnou a motivovanou armádu a stále i tu ideovou jednotu většiny obyvatelstva a navíc ještě vlastní supermoderní zbraně bez dluhu, tak je někdo tak naivní si myslet, že se položej?

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Což o to, motivovanou armádu mají i banderovci. Nedávno nám to v Praze ukázali na Bander párty. Tancovat, řvát a chlastat umí opravdu pěkně.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

V Praze? Snad v Plzni!

mikkesh
mikkesh
před 7 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Díky za upřesnění.