Západní mercedes betonovou zeď neprorazí

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

převzato

Nemohu si pomoci, ale ačkoliv se jedná o video z úplně jiné branže, přesto asi nejlépe vystihuje další vývoj EU a naší malé zemičky, pokud budeme na Ukrajině stále více tlačit na pilu,…

..cpát tam horem dolem peníze a zbraně a doufat, že se Rusko z ničeho nic zbortí jako domeček z karet a ten západní mercedes neprostupnou betonovou zeď jeho mnohoúrovňové obrany konečně prorazí.
Bojím se ale, že jde o plané naděje. Chybějící racionalita a realismus našich rádobypolitiků nás bude stát hodně. Nejen peněz a iluzí, ale obávám se, že i krve, potu a slz. Tedy to, co slíbil britský premiér Winston Churchill Britům v souvislosti s přípravou obrany Velké Británie před dobyvačnými choutkami hitlerovského Německa. Tentokrát ovšem v obráceném ranku, píše Jaroslav Štefec na facebooku.
 
Štefec: Proč Ukrajina i přes drtivou podporu Západu válku prohrává?

Ledacos totiž nasvědčuje tomu, že našim figurkám, hrajícím si na velké politiky a státníky, vůbec nejde o obranu. Spíše se nás snaží pod taktovkou zahraničních zájmů ideologicky a mediální masáží připravit na skutečnost, že poté, co budou do naší miniarmádičky po minimálním výcviku násilím nahnáni mladí muži a ženy, budeme po boku dalších (podle všeho především východních) signatářů Severoatlantické smlouvy tvořit kanónenfutr frontálního útoku NATO na Ruskou federaci.

Rusko dávno není, a vlastně nikdy nebylo obrem na hliněných nohách. Je obrovskou jadernou velmocí s armádou, která se za rok a půl naučila válčit, seznámila se se západní taktikou, dokáže efektivně ničit “supermoderní” (především však “superdrahou”) západní techniku a nijak se netají připraveností použít v případě problémů jaderné zbraně. Obávám se, že stále zoufalejší snahy našich politických vůdců přispět k “válečnému úsilí spojenců” skončí pro naši zemi takto:

A pár komentářů:

  • Divím se evropským politikům, kteří přistoupili na hru s USA a ničí Evropu. Jak Evropa mohla vzkvetat za peníze, určené Ukrajině a zbraním. A ještě by se měl zrušit nesmysly Zelený úděl, na kterém vydělávají oligarti a slouží ke snížení počtu obyvatel.
  • Nejsmutnější je fakt že tato naše malá země prostě nemá vrcholné politiky! Jediné co máme jsou zamrzlí svazáci kteří nemají o vrcholné politice ani páru!
  • Touha zničit Rusko je stará cca 1000 let. Konkrétní kroky byly zahájeny Velkou francouzskou revolucí (Napoleon zmínil, že je jen vykonavatelm vůle jiných, kteří mu pomohli k moci.) I další ,,dobyvatelé” Ruska byli ovládáni těmi, kteří jim pomohli k moci.
  • A naši vůdčí šlapou na plyn, aby ten střet se zdi stal za to..

(rp,prvnizpravy.cz,fb)

 

3.9 20 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 10 měsíci

To už není mercedes ale otlučený trabant a stále nevěřím že si dovolí zaútočit s NATO nemají ani čím všechny zbraně jsou zničeny v Ukrajinské stepi. Pokud to udělají bude rychle konec.

Hokarc
Hokarc
před 10 měsíci

Vládo, nevolej, do zbraně. Většina lidí ví, že ty jsi náš nepřítel……

Primak
Primak
před 10 měsíci

Jak píše autor v nahoře uvedeném linku: “Nejspíše proto, že schopnost vítězit ve válkách nespočívá ani tak ve vysoce sofistikovaných vojenských technologiích, v mediálně oslavovaných supermoderních zbraních…Podstatou schopnosti vítězit je kromě kvalitního vedení státu i silná a motivovaná armáda, ideová jednota většiny obyvatelstva…” To dokazuje, jak chabý argument mají ti, co vždy předhazují: “no… Číst vice »

Primak
Primak
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Málokdo ví, že ta pomoc byla jen třetinová, ve srovnání co dostali Britové, o těch a o tom se málokdo zmíní. A proč tedy, když ti Britové dostali takový ranec – a přitom moc té výzbroje za ty 4 roky čekačky na ostrovech (od května 1940 – po vyhnání z Dunkirku – do 6.června 1944) neprošustrovali (prošustrovali… Číst vice »

Primak
Primak
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

A teď tedy, když ti Rusové mají zase kvalitní vedení státu a silnou a motivovanou armádu a stále i tu ideovou jednotu většiny obyvatelstva a navíc ještě vlastní supermoderní zbraně bez dluhu, tak je někdo tak naivní si myslet, že se položej?

mikkesh
mikkesh
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Což o to, motivovanou armádu mají i banderovci. Nedávno nám to v Praze ukázali na Bander párty. Tancovat, řvát a chlastat umí opravdu pěkně.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

V Praze? Snad v Plzni!

mikkesh
mikkesh
před 10 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Díky za upřesnění.