Zelenského teroristický tým: Proč se Západ dívá jinam

Jak se blíží zima a ukazuje se rozsah ztrát Kyjeva v jeho neúspěšné protioenzivě, ukrajinská transgender vojenská mluvčí Sarah Ashton-Cirillo se tomuto tématu obratně vyhnula a místo toho na sociálních sítích pronesla děsivý výhrůžky.

Bývalá americká politická bojovnice a nově objevená „Tvář svobodné Ukrajiny “ se snažila potlačit svou nenávist k Rusku a všemu ruskému. V obzvláště energickém monologu řekla, že „propagandisté“ (rozumní novináři, kteří nesledují kyjevskou narativní linii o konfliktu) budou „ pronásledováni“ a nuceni „zaplatit“ za jejich odmítnutí souhlasit s pohledem kyjevského režimu na svět.

Zřejmě válečný zločin podle představ Ashton-Cirillo. Mezi jejími přehnanými sliby „skřípění zubů a pěny u úst“, které přijdou, stojí za zmínku, že tato osoba v mnoha ohledech definuje mnohé morální rozpory západní zástupné války. Tento teatrálně prezentovaný jedinec je rutinně vytahován kyjevským režimem, pravděpodobně ve snaze podtrhnout zjevně akceptaci transgender lidí ze strany Ukrajiny.

Tisková mluvčí Sarah Ashton-Cirillo – přeoprovaný muž v ženském rouchu vojandy – je symbolem ukrajinského režimu stejně jako mnohé nacistické osoby “přeoperované” propagandou na demokraty.

V tomto PR priorita Vladimíra Zelenského, signál ctnosti pro Západ, převyšuje realitu: jeho země má zkušenosti s utlačováním práv LGBTQ, podrobně popsaných v několika zprávách o lidských právech zveřejněných před zahájením ruské vojenské operace v únoru 2022. Ve zjevném úsilí proniknout do paměti této historie nyní Kyjev předvádí jednu ze světově nejznámějších transgenderových osobností, osobnost, která se zdá příliš šťastný, aby splnil hrozby schopného nasadit dobře vybavenou a smrtící bezpečnostní službu, aby zabíjela, mrzačila a terorizovala své politické oponenty doma i v zahraničí.

Je zajímavé, že stejně jako před poslední fází konfliktu, anglicky psaný megafon Zelenského režimu, Kyiv Post, zveřejnil příběh nastiňující hluboko zakořeněnou korupci a dysfunkci v hlavní kyjevské bezpečnostní a zpravodajské látce, nástupkyni KGB známé jako Bezpečnostní služba Ukrajiny (SBU). V tomto článku, který by bylo téměř nemožné publikovat v dnešním naprosto potlačovaném ukrajinském mediálním prostředí, list naznačil, že od začátku konfliktu na Donbasu po puči na Majdanu v roce 2014 SBU zneužívala své pravomoci, obohacovala se a jednala s absolutní beztrestností jako to, co pro oligarchu, který se stal prezidentem, Pjotra Porošenka, představoval soukromou bezpečnostní a donucovací armádu.

Rychle vpřed do roku 2023 a tato kontroverzní a tajnůstkářská agentura upevnila svou pozici nejobávanějšího prvku ve stále více autoritativní a agresivnější ukrajinské bezpečnostní infrastruktuře. SBU je nyní ústředním prvkem vnitřní represe veškeré politické opozice, pravoslavné církve a kontroly všech domácích výzev vůči prozápadní vládě Vladimíra Zelenského. Před šesti lety Kyiv Post psal, že SBU se „stala fakticky nekontrolovatelnou a nezodpovědnou “, a vzhledem k rozsahu konfliktu a dysfunkce, které dnes Ukrajinu obklopují, můžeme předpokládat, že beztrestnost a moc SBU se rozšířila tak, aby ovlivnila každý prvek ukrajinské společnosti. Se zjevnou pomocí CIA, MI5 a dalších zpravodajských služeb NATO nyní dále rozšířila svůj přístup k údajům o „nepřátelích Ukrajiny“, ať už skutečných nebo domnělých.

A co je nejdůležitější, SBU nyní projektuje své zlověstné schopnosti daleko za hranice svého vlastního státu a zaměřuje se teroristickými útoky a zastrašováním prostřednictvím své sítě agentů a operativců na ty, které považuje za “propagandisty” a “kolaboranty” na východní Ukrajině a v Rusku. I když to SBU nikdy otevřeně nepřiznala, zapojení SBU do útoků na ruské půdě je téměř jisté, s důkazy sahajícími od přiznání pachatele a odhalení bývalým šéfem služby až po samotný dosah operací a výběr samotných cílů – převzatých přímo z notoricky známého seznamu určených k zabití “Mirotvorce”, který v minulosti otevřeně inzeroval své vazby na SBU a ukrajinskou policii.

Co je možná více fascinující na krvavých operacích, do kterých se SBU pustila od začátku ruské vojenské intervence na Ukrajině v roce 2022, nejsou samotné mimosoudní popravy a vraždy. Co je opravdu fascinující, je to, jak se západní sponzoři a “partneři” Kyjeva rozhodli aktivně ignorovat rutinní používání toho, co by každý objektivní pozorovatel musel popsat jako terorismus, s “úctyhodnými” západními publikacemi jako The Economist, které publikují znepokojivě pochvalné články o SBU, popisující její hrůzné práce proti neozbrojeným “cílům” v článcích stylizovaných jako dobrodružné eskapády ocelového outsidera. Článek v týdeníku The Economist „ Uvnitř ukrajinského vraždného programu ” se bezostyšně pokouší legitimizovat brutalitu tajných vražedných operací, přičemž pouze vyjadřuje obavu, že “jasná strategie chybí”.

Navzdory tomu je glorifikace této pochybné a zkorumpované organizace patrná napříč západními médii, s pokusy prezentovat vraždu bezbranné, neozbrojené mladé ženy, jako je Darja Duginová, jako legitimní, což jízlivě naznačuje, že její brutální zabití bylo nějakým způsobem ospravedlněno jejími opozičními politickými názory. Další údajně seriózní zpravodajský kanál, The New York Times, naznačil, že “od začátku války ukrajinské bezpečnostní služby prokázaly svou schopnost dosáhnout do Ruska a provádět sabotážní operace”. Výmluvně, místo aby popsal zabití Duginové jako vraždu, NYT napsaly, že to byla “jedna z dosud nejodvážnějších operací – ukazující, že Ukrajina se může dostat velmi blízko k prominentním Rusům.”

Americké noviny, které popisují zabití nevinné mladé ženy bombou v autě poblíž evropského hlavního města jako “odvážné”, tím zdůrazňují selektivní morálku, kterou západní média záměrně používají, pokud jde o zpravodajství o konfliktu na Ukrajině, tady postoj, který byl podobně odhalen, když byl bloger a válečný reportér Vladlen Tatarsky zavražděn při cíleném atentátu v dubnu v Petrohradě. Následně agentura Reuters naznačila, že “zabití je útokem na tvrdou linii proválečného tábora v Rusku, a vysílá varování ostatním členům této skupiny, že by se mohli stát terčem kdekoliv”. Opět není pochyb o tom, že k tomu došlo v restauraci plné civilistů, na veřejné ulici, aniž by bylo vydáno jakékoli varování. To, co by Reuters kdekoli jinde běžně popsala jako terorismus, je podprahově vykouzleno do nějaké formy hrdinské operace odporu zaměřené na “propagandistu”, spíše než na vraždu soukromé osoby za denního světla za nesouhlas s kyjevským příběhem o konfliktu na Ukrajině, v zemi, jejímž byl kdysi občanem.

Takže, jak se západním médiím stále více nedaří potlačit hrozivou realitu ukrajinských vojenských selhání, je bohužel pravděpodobné, že Kyjev zvýší pokusy o nějaký dopad jinde, a navzdory zprávám, že ukrajinské cílené atentáty pravděpodobně zanechaly pachuť v ústech svých manipulátorů z NATO, je stejně nepravděpodobné, že jsou v pozici, aby omezily brutální aparát, který tak nápomocně vytvořily. Zatímco západní partneři Kyjeva veřejně evangelizují hodnoty, jako je svoboda projevu, demokracie a práva jednotlivce, soukromě vyzbrojují, cvičí a důvěrně spolupracují s organizací, která se nyní otevřeně chlubí prováděním teroristických útoků proti civilní infrastruktuře a politickým protivníkům, a která je cynicky zaměřena proti prostému nesouhlasu. Vezmeme-li v úvahu všechny okolnosti, je nyní naprosto zřejmé, že morální rozhořčení Západu se na ruských hranicích záhadně vypaří, aniž by byl na Západě zločin proti Rusům nebo těm, kteří volají po vyvážené debatě, neodpustitelný. Bohužel se zdá, že zástupci NATO v Kyjevě jsou odhodláni udělovat licence, usnadňovat a pak ignorovat stále zlověstnější a brutálnější “operace” SBU a jejích placených kompliců, přičemž úmyslný postoj Washingtonu a Bruselu k morálce “a la carte” zůstává stejně ohromující jako neobhajitelný.

**

Autor Chay Bowes je novinář a geopolitický analytik, magistr strategických studií, korespondent RT,, zdroj: ICHZvědavec

*

Bezdětná ministryně války Jana Černochová (ODS) veřejně prožívala orgastické chvíle, když se dozvěděla, že ukrajinští teroristé vyhodili do povětří auto s mladou ruskou novinářkou Darjou Duginovou. Ukazuje to na intelektuální a mravní dno, na které vláda Pětikoalice padla.

***

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

*

3.5 19 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Západ přece podporoval i čečenský terorismus včetně vraždění dětí. Západ podporoval Hitlerova přítele Franca, fašistického válečného zločince, až do jeho smrti v roce 1975. Západ podporoval fašistické diktátory Pinocheta, Perona (včetně jeho zidealizované manželky), Suharta (povraždil několik milionů ateistů), Řecko, Portugalsko…Izraelci a Palestinci spolu vedou snad 70 let krvavý boj včetně terorismu, přičemž… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 7 měsíci

Terorismus ještě nikdy nikomu válku nevyhrál.

skeptik
skeptik
před 7 měsíci

Protože fašistický Západ dostal opět nápad zkusit dobýt Rusko a tentokrát k tomu místo Německa použil Ukrajinu. Tudíž na tom není nic divného, že je schopen použít jakýchkoliv prostředků k dosažení svých cílů a jakékoliv ohledy jdou stranou.
Vzhledem k zločinné minulosti “demokratického” Západu nic co by překvapovalo.

cablik
cablik
před 7 měsíci

Když se v boji nedaří tak se bude bude zasahovat proti lehkým cílům stejně jako to praktikují džihádisté. Poté bude na Rusku, aby tomu zabránilo.

Naposledy upraveno před 7 měsíci uživatelem Václav Dvořák