Poláci a Maďaři v Granadě proti migraci, vinou zbrojení Fialovy vlády nebudou léky

Léky nebudou, připravte se, a nakupte je, varoval včera Brusel! Německo okamžitě nařídilo vytvořit povinnou 6 měsíční zásobu každého léku! Švédsko nařizuje dokonce 3 měsíční zásobu léků na předpis u pacientů doma! Fiala s Válkem tvrdí, že Česko žádné zásoby léků dělat nebude, protože by muselo vypsat výběrové řízení!

Michael Svatoš
Michael Svatoš

Nejprve dokončení včerejší analýzy o jednání EU o imigraci v Granadě o nové události! Jak jsme v noci ze čtvrtka na pátek předpokládali, pokusili se včera dopoledne zastánci přerozdělování imigrantů pomocí povinných kvót prosadit usnesení o schválení tzv. Rakušanova paktu o povinných pravidlech rozdělování imigrantů v EU a platbě miliardových pokut do Bruselu za nepřevzetí eurokraty nařízeného počtu imigrantů! Jak jsme s předstihem analyzovali, Rakušanův imigrační pakt nebyl včera dopoledne schválen a přijat do usnesení! Protože polský premiér Morawiecki s podporou Victora Orbána, jak jsme předpokládali,  VETEM přijetí paktu zablokoval

Morawiecki včera po skončení summitu v Granadě oznámil: (druhý zdroj), (třetí zdroj)

  • Jako odpovědný politik oficiálně VETUJI celý odstavec závěrů summitu v Granadě o migraci. 
  • Na konferenci v Granadě jsem se od řady premiérů zemí EU dozvěděl, že nevládní neziskové organizace de facto nepřímo podporují pašerácké a zločinecké organizace, které pašují imigranty do Evropy! Bylo mi dokonce řečeno, že je známo, že existují i ​​takové nevládní neziskové organizace, které jsou ve skutečnosti v kontaktu s pašeráckými gangy pod rouškou humanitárních aktivit!
  • Málokdy se v EU stane, aby během jednoho či dvou týdnů proběhla o závažném problému jednání jak v Evropském parlamentu, tak i na Evropské radě. Při včerejším pokusu přijmout pravidla o přerozdělování imigrantů tomu tak bylo! Proto jsem se rozhodl vetovat část včerejšího usnesení, která se týkala se migrace!
  • Včera jsem na konferenci v Granadě také předložil 5 bodový plán na zamezení imigrace a proti přerozdělování uprchlíků!
  • Mimochodem podle mluvčího polské vlády dojde od nového roku ke snížení pomoci ukrajinským uprchlíkům. S vládním rozhodnutím souhlasí 60% Poláků! Morawiecki navíc navrhuje, aby všechny země EU s okamžitou platností přestali nelegálním imigrantům vyplácet jakékoli sociální dávky!

Ještě tvrdší slova včera použil Viktor Orbán!:

  • Brusel legálně znásilnil Polsko a Maďarsko prosazením imigračního paktu! V otázce migrace tedy žádný kompromis nebude. Ani dnes a ani v nadcházejících letech. Budeme bránit naše hranice před migranty a také před bruselskými byrokraty! = VETO! (Zdroj)
  • Bruselu je horko : rozpočet EU kolabuje, imigrační pakt selhal, a strategie EU ohledně rusko-ukrajinské války je zásadně chybná. V této situaci Maďarsko nemůže podpořit žádný návrh změny rozpočtu. = VETO = Kyjev nedostane slíbené miliardy! (Zdroj

Nyní tak snad už všichni občané ČR pochopí, proč prezident PePa navrhoval tento týden v Bruselu, že se Česká republika vzdá práva VETO, a že by se mělo toto právo všem zemím odebrat! Pokud se podíváme na včerejší vyhlášení českého premiéra Petra Fialy na sociálních sítích, lehce zjistíme, že včera v Granadě nebyl nijak výrazně na straně Polska a Maďarska proti přijetí společného usnesení o imigraci, které bylo VETEM zablokováno, a Morawieckého ani Orbána nijak viditelně nepodpořil! Fiala tak de facto jen tiše podporuje přijetí Rakušanova paktu o povinném přerozdělování imigrantů, který Polsko i Maďarsko odmítá přijmout, ale nahlas přitom veřejně tvrdí, že je proti přerozdělování imigrantů! Obdobně se Fiala včera vyjádřil i Českému rozhlasu!

Nejzajímavější na včerejším Fialově vyjádření pro ČRo ke konferenci v Granadě ovšem je, že se Fiala včera nijak nevyjádřil k nedostatku léků v ČR i v EU, a to očekávaný podzimní a zimní nedostatek léků v Evropě byl jedním z hlavních témat projednávaných na summitu v Granadě!!! I na twitteru o tom zapomněl informovat!!

Proč se k nedostatku léků Fiala raději nevyjadřuje, je jasné z těchto evropských údajů:

  1. Německo nařídilo všem výrobcům a distributorům léků vytvořit na území Německa povinnou 6 měsíční zásobu všech léků, aby se předešlo jejich nedostatku, který se od podzimu očekává!
  2. Obdobně Švédsko nařídilo vytvořit zásoby léků, a léky na předpis doporučilo svým obyvatelům, kteří je pravidelně užívají, aby si je nechali předepsat od lékařů na 3 měsíce dopředu!
  3. Řada analytiků v této souvislosti oznámila, že bohaté země EU, které nařídily vytvořit domácí zásoby léků na mnoho měsíců dopředu, skoupí tyto léky na trhu chudším zemím EU! Jde přitom o miliony balení léků!
  4. Naopak Fiala ústy náměstka ministra zdravotnictví Jakuba Dvořáčka nechal už 14.9.2023 veřejně Čechům vyhlásit, že: Jestli jsme schopni vytvořit nějakou železnou zásobu léků? Nejsme. Pokud se ptáte třeba na nákup pro Správu státních hmotných rezerv, tak to nelze udělat. Je to veřejná zakázka a my nejsme schopni zajistit, že se nám do ní nehlásí už ti dodavatelé, kteří v České republice jsou. To znamená, že bychom stahovali léčivo z trhu do té zásoby!

Proč Němci i Švédové mohou nařídit vytvoření železné zásoby léků na 3 až 6 měsíců pro své občany, a Fialova vláda toho není schopna!!??

  1. Protože léky zdražily a pojišťovny ani ministerstvo zdravotnictví za ně odmítá výrobcům připlácet! Léky tak skupují bohaté země EU do zásob!
  2. Bohaté Německo, které před pár týdny nařídilo všem výrobcům a distributorům léků vytvořit 6 měsíční zásobu všech léků, si může za léky dovolit utrácet, protože, jak jsme oznámili v MAP 1760 v srpnu 2023, německý kancléř Scholz se vzepřel nařízení NATO, a oznámil, že Německo nebude zvyšovat zbrojní výdaje na nejméně 2% HDP, jako NATO oslík Fiala!!
  3. Podle oficiálních dat vlády USA, která Fiala nemůže z principu znevěrohodnit, představují všechny výdaje na české zdravotnictví 7.68% HDP, a léky představují 21% z celé této sumy. České HDP má letos hodnotu asi 8 bilionů korun! Podle vlády USA tak spotřebují Češi za rok 1.6128% HDP za léky, a to představuje sumu 130 miliard CZK! Aby Fiala mohl vytvořit zásobu léků na 6 měsíců, jako ji vytváří nyní Německo, potřeboval by 50 až 70 miliard CZK! A ty nemá, protože letos zvýšil zákonem o povinných nejnižších vojenských výdajích 2% HDP, české roční zbrojní výdaje o cca 24 miliard, a poslal na Ukrajinu dalších 36 miliard! Kam se podělo 60 miliard, které bychom teď potřebovali na nákup léků do zásoby, aby nechyběly, je tak jasné! Stejně tak, jako je jasné, proč Fiala nemůže léky nakoupit, a proč jím dosazený náměstek Dvořáček veřejně tvrdí, že nakupovat léky do zásoby nejde! Když to ve Švédsku i v Německu, a v dalších zemích EU, kterým nevládnou fialoví oslíci, jde!

**

Michael Svatoš, MaP

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 6 měsíci

Čekám kdy nás oblaží Pekari-Adamová moudrem, že léky sice nejsou, ale banány, banánů máme dost. Asi jsme se konečně dopracovali mezi banánové republiky.

Primak
Primak
před 6 měsíci

A není to náhodou tím, že většina léků se dováží z Číny? Stejně tak (vlastně i víc) maj tento problém i v USA. (Kde jsou ty časy, když jsme říkali, “Jó, to by se v Americe stát nemohlo”?

tomaskova
tomaskova
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Z Číny a také Indie, kde se vyrábí ve velkém. Čína se specializuje spíše na potravní doplňky.

Primak
Primak
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  tomaskova

Co stojí za krizí legálních léčiv v USA? 6. října 2023 Tři ze čtyř dospělých Američanů tvrdí, že ceny léků na předpis jsou nedostupné a téměř třetina přiznává, že léky na předpis nebere kvůli ceně, podle nedávného průzkumu provedeného Kaiser Family Foundation. Data nadace potvrdila, že Američané mají vyšší kapesné na léky než… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

Vítězství Bidena a Zelenskeho, obsazení Donbasu, Luhaňska, Krymu, vyhlazení či vyhnání jeho prorusky mluvících obyvatel je důležitější než nějaké léky. Je proto důležitější nakupovat zbraně než léky. Mladá generace, voliči ODS-TOP09-STAN-Pirátů-Lidovců díky svému mládí žádné léky nepotřebuje a staré generace, voličů ANO-SPD není žádná škoda. Stejně jsou zkaženi 40 lety komunismu, fandí extremistům…Putinovi,… Číst vice »

Praded
Praded
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

No popsal jste to přesně. Jenom v to vítězství Bidena a Zelenského nevěřím.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

I mladí demokraté a příznivci všech možných lidských práv jednoho dne zestárnou a stanou se pro novou nastupující generaci zbytečnými darmožrouty. Je velice pravděpodobné, že příští nová generace s nynějšími mladými a progresívními truhlíky zatočí tak nějak “po demokraticku” a ukáže jim, co vlastně sami na sebe vymysleli ve 20. letech 21. století: odebrání voličského práva, diskriminaci, ponižování,… Číst vice »

cablik
cablik
před 6 měsíci

Ještě že nás Polsko a Maďarsko chrání před těmi šílenci z EU snad se přidá i Slovensko a po volbách i Česko. Ty země nebudou reagovat na nějaké slinty slouhy z Čech. Fiala si myslí že vyhraje ale je to jen jejich západní nabubřelost a na to dojedou je sprosté že nezajistí potřebným léky.