„Tenkrát jsem mlčel.“ Herec se bál kolegů. Teď už otevřeně o vládě i Pavlovi

„Vláda politického diletantismu, ekonomické negramotnosti, lživé tuposti, kreativní idiocie reprezentované totalitními nástroji namířenými proti svobodě názorů, postojů a konání,“ nešetří naše zákonodárce herec Michal Gulyáš. „Předražená letadla, předražená energie, mizerná podpora velkých českých potravinových producentů vedoucí k potravinové nesoběstačnosti…“ V souvislosti s Hradem pak použil slovo „ucpávka“. Dostal se i k volbám na Slovensku. „Slováci mají leadera, my máme zase jen ‚bláto‘,“ vzkázal. Nevynechal ani situaci v Izraeli a přidal varování pro Evropu.

Michal Gulyáš
Michal Gulyáš

Michale, už jsme spolu nemluvili celkem dlouho, takže se rovnou zeptám, jak hodnotíte současnou politickou situaci v ČR? Co říci ke dvěma letům vládnutí pětikoalice?

Seděl jsem zrovna za postavu na posledním obraze při jednom natáčení, kde všichni okolo, celý štáb a kolegové jásali, když byly oznámeny výsledky, že tenhle protiústavní gang vyhrál volby. Nemohl jsem nic říct, byl bych asi v tom okamžiku ukamenován, ale hlavou mi probíhala budoucnost, kterou, nevím jak, ale čtu někde tam, kde se to špatně pojmenovává pro ty, kteří jsou až nelidsky pragmatičtí, nepolíbení intuitivní schopností, zaslepení a hluší. Věděl jsem, že je to průšvih, že Rychetský jako zrádný klíčník otevřel ústavní brány ke zkáze, která byla právě započata.

Myslím, že to bylo naposledy, co jsme spolu mluvili, když jsem vám na nový rok poskytl za sebe obecnou vizi, jak to bude s těmi pětikoaličními gangstery. Ale je to ještě horší, než jsem si myslel, protože o tom připravovaném konfliktu na Ukrajině nikdo z nás nic netušil, takže moje obecné hodnocení této vlády, v součtu s touto okolností, získává mnohem temnější charakteristiku.

Představuje se nám vláda politického diletantismu, ekonomické negramotnosti, lživé tuposti, kreativní idiocie reprezentované totalitními nástroji namířenými proti svobodě názorů, postojů a konání. Její podlézavost EU a USA lze vysvětlit snad pouze tím, že proto byla ustavena a protlačena k vítězství ve volbách, aby mohla servilně plnit plán zničení zbytku zdravých ekonomických, sociálních a politických základů ČR, aby se stala užitečným idiotem pro plán zájmové skupiny a velký kšeft. Neexistuje jediné slovo chvály pro tohle „bratrstvo kočičí pracky“, nevyjímaje z tohoto negativního hodnocení všechny nápomocné, veřejně známé prostituty, kteří svou podporou odhalují zvrácenost pohnuté doby. Ztrácíme svá práva a dostáváme okovy otroků u žlabu pro budoucí chudobu v koutě pro podlidi. Vysoce početná skupina občanů to nevidí, neslyší, oponuje, nepřemýšlí, a jakési tvrdé jádro občanské „prostoty“ to dokonce podporuje. Jedná se o druh zmanipulované demokracie, která ukazuje svou temnou podstatu, je-li obhospodařována politickým zločinem. A to se děje i za okolností, kdy tu mainstream oblepuje veřejný prostor provládní a unijní agitací. Děje se to, protože Češi už nejsou národem odporu, jestli jím vlastně někdy v moderních dějinách vůbec byli. Češi jsou maličkým národem rozdrobeného knedlíku, utopeného v ukrajinském boršči, nadcházející migraci a strachu o ten prd, který jim stejně za chvíli vyfičí do vzduchu – a nebudou mít nakonec nic než jen ten svůj ubohý strach. Mezitím, co Maďaři mají unijními slintaly nenáviděného Orbána, my máme „Honimíra Žvaniloviče Prolhaloviče“.

Buďme i konkrétní. Jak třeba komentovat takzvaný konsolidační balíček, nákup vojenské techniky, postoj k Ukrajině…

Byť absolvent gymnázia s ekonomickým zaměřením, jsa ekonomicky gramotný pouze ve smyslu „Má dáti – dal“, musel jsem absolvovat přednášku jednoho z našich renomovaných ekonomů, abych přesně pochopil, jak nekompetentní dílo samo o sobě tento balíček je a jak je namířený proti těm nejzranitelnějším. Přesně jak vypadají, tak to dělají. Myslím samozřejmě vládu. Vede nás, jak už jsem zmínil, bratrstvo kočičí pracky!

Vezměte si například ta předražená letadla, která mají chránit republiku za více než deset let, na jejichž čudlíku bude dlít cizí ruka, aby vůbec odstartovala. – My je zaplatíme, aby si je tu mohl někdo zaparkovat, a pak si je ve svém vlastním zájmu mohl provozovat. – Máme osvědčené násobně levnější gripeny, máme veškeré zázemí a servis. Proč F-35 za 322 miliard? – NO, PROTOŽE!!! Ta transakce bije jako zvon zvěstování. – Nebo si vezměte; je tu předražená energie natolik, že to vidí i takový prostý jedinec, který zvládne rozlišit číslice, a pokud se zamyslí nad faktem, že na její výrobě se nic tak výrazně nezdražilo, musí se nutně ptát, z čeho vzniká ta drahota??? No, špinavá politika a spekulace. – Anebo zvyšování úrokových sazeb hypotéčních úvěrů? Z podstaty; pročpak? – Nebo zhroucené zdravotnictví… Mizerná podpora velkých ČESKÝCH potravinových producentů vedoucí k potravinové nesoběstačnosti… Tedy… To je jen namátkový výčet toho, co tu předvádí tenhle „vládní soubor inflačních a likvidačních tanců“. Jejich výkon není zničující spirála, tomu se říká „smrtící tornádo“.  …

**

… pokrařování rozhovoru na Parlamentních listech ZDE

 

4.1 9 hlasy
Hodnocení článku
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 7 měsíci

Naštěstí se i mezi herci najdou slušní lidé mám rád pana Vyskočila ten píše též pěkné články proti tomu fialovému hnusu.