Čekání na nového Gorbačova

Od roku 1989 uplynul již drahný čas (dokonce delší, než celé trvání „1. republiky“). Nechci dnes ale srovnávat, co přinesla našemu státu „1. republika“ a co odnesla „polistopadová“ doba. Chtěl bych srovnat vyhlídky na politické změny v roce 1989 a dnes.

Obě období mají hodně společných rysů:

  • Nekompetentní vládu, která republice svým jednáním škodí a hájí často spíše zájmy cizích společností či států na úkor naší republiky.
  • Každodenní lhaní i arogance politiků.
  • Klesající ekonomickou úroveň.
  • Míru cenzury – ta se dnes opět blíží a často už dosáhla předlistopadového období, stejně tak neobjektivita sdělovacích prostředků včetně veřejnoprávních.
  • Veřejnoprávní média, která jsou dnes pouze hlásnou troubou vlády, Bruselu či administrativy USA, stejně jako tomu bylo před r. 1989, kdy to byl pro změnu Sovětský svaz.
  • Politické procesy – dnes teprve začínají, ale myslím, že jakmile se podaří „přeškolit“ další „státní zaměstnance“, bude jich přibývat. Dnes je nejmarkantnější asi pronásledování učitelky základní školy z Prahy 6, která si dovolila říci dětem, že informace si je dobré ověřovat a nečerpat jen z jednoho zdroje (Česká televize…) Malí udavači nahráli její řeč a povolali větší udavače (jejich rodiče), kteří se obrátili na policii.
  • Je zde doposud rozdíl v možnosti (velmi opatrně) kritizovat současné politiky. Ovšem zpětná vazba je nulová – politiky kritika nezajímá a média plnící funkci jejich ochránců, kteří nepřipustí v debatách ani účast oponentů.
  • Na rozdíl od minulých dob, je dosažitelný internet, a tedy i alternativní zpravodajství mající pravidelně solidnější a objektivnější zprávy než komentáře mainstreamu.
  • Míra korupce je vyšší a sofistikovanější než před rokem 1989.

Pokud jsme ale před rokem 89 s nadějemi sledovali Západ a později i Východ, dnes není nikdo, ke komu bychom vzhlíželi.

Západ, který je nemilosrdně ovládaný americkou administrativou a částečně také bruselskou nomenklaturou, nemá naději na dobrou budoucnost a nedají se odtud očekávat změny k lepšímu. Duševní kondice Bidena naprosto přehledně odhalila, kdo vládne v USA. Prezident jistě ne.

Evropa se především kvůli naprostému selhání EU stala neakceschopnou a nekonkurenceschopnou oblastí, odkud pomalu odcházejí firmy a přichází chaos a bída. Východ je ve válce a obchodní či kulturní vazby byly nesmyslně přervány. Určitou nadějí jsou výsledky voleb na Slovensku, protože nevidím jiné východisko z této situace, než postupný návrat skutečných politiků, a nikoli nekompetentních loutek.

Objeví se nový Gorbačov?

**

, Outsidermedia

2.6 9 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 5 měsíci

Již zítra, budeme křičet ,,máme hole v ruce” !!!

cablik
cablik
před 5 měsíci

To je opravdu odporný článek za to kde jsme může US slouha Gorbačov máme dost podobných a říkají si Česká vláda.

vachav
vachav
před 5 měsíci

Nevím kdo ten článek napsal,ale ta poslední věta je pěkný žvást.Z Gorbačova se stal slouha anglosasů,z kterého si Reagan udělal svého pohůnka a který se velkou měrou zasloužil o rozpad SSSR.A tento rozpad,jak před časem prohlásil V.V.Putin,byl po Velké válce a 2WW třetí největší geopolitickou katastrofou 20.století.Její důsledky prožíváme již přes 30let i v tomto českém… Číst vice »

standa
standa
před 5 měsíci

Socík 1989 byl lepší než kapitalismus 2023 ! Každý měl práci, bydlel, stát byl bez dluhů, nebylo zničeno hospodářství, byli jsme soběstační ! Měli jsme fabriky, zemědělství, chemii, strojařinu. Za stokorunu se něco nakoupilo, dnes koupíte chleba a máslo a stovka nestačí ! A že by energie byly tak drahé jako dnes –… Číst vice »

standa
standa
před 5 měsíci

Neadorovat a nevzývat Gorbačova – trockistu – typický vlastizrádce, který přiznal, že pracoval proti své vlasti !! Je to je hajzl a reklamní agent na pizzu !

danny
danny
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Naštěstí BYL! Ale jeho odkaz, jak vidět, trvá.

skeptik
skeptik
před 5 měsíci

Právě že Gorbačovů – vlastizrádců je plný Brusel a hlavně vlády KoZa jsou jimi obsazené.

Primak
Primak
před 5 měsíci

“…dnes není nikdo, ke komu bychom vzhlíželi”. Jak to, že ne?

danny
danny
před 5 měsíci

Nemusíme na nikoho čekat. Už ho máme. A hned dva. Také nýmandi, kteří jsou přesvědčeni, že je mocní vezmou mezi sebe, když jim vydají zemi, kterou mají v moci. Jeden už se zařadil sám na zasedání klubu, kde dělal stafáž: “My, světoví lídři”. Kam přivedl svoji zemi Gorbačov? A s ni i její spojence? Zahrál… Číst vice »

Naposledy upraveno před 5 měsíci uživatelem danny