Z EU je třeba rychle utéct

Je evidentní, že se Evropané začínají probouzet. Jestliže v České republice jsou největším problémem tristní ekonomická situace obyvatelstva a celé země, vysoké ceny energie, potravin, pohonných hmot vzhledem k úrovni příjmů, rekordní inflace a rozklad celkového hospodářství, pak v Západní Evropě se hlavním průšvihem jeví být nejen dopady vycházející ze sankcí vůči Rusku, ale především otevřené dveře migrantům.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Čtvrtek 23.11.2023 byl dvojnásobně černým dnem. Nejdříve jsme se dozvěděli, že generál a bohužel i prezident ČR Petr Pavel připojil svůj podpis pod Konsolidační balíček, jehož dopad na občany a české firmy či podnikatele bude likvidační. Vyjádření prezidenta, kterým rozhodnutí týmu řízeného Kolářem obhajuje svůj souhlas s tímto paskvilem vedoucím k vytahování posledních peněz z kapes Čechů a Moraváků, jasně ukazuje na to, že buď nechápe šílenost obsaženou v tomto balíku tragických opatření, nebo prostě svůj podpis vybártroval s vládní Pětikoalicí za něco, co bude pro něj či Koláře později výhodné.

Pokud by měl Petr Pavel svědomí, pochopení pro obyvatele České republiky či zájem o jejich blaho, vyhodil by Fialu s jeho experimentem už u první vstupní brány u 1. nádvoří. Naopak hrané vyčkávání Hradu nahrává myšlence na snahu získat jako odměnu za spolupráci nějaké bonusy. Bohužel, tomu se říká politika, v překladu kupčení, určitý druh korupce a naprostá ignorace potřeb voličů, kteří jsou pro strany zajímavými pouze do té chvíle, než hodí svůj hlas do volební urny. Poté už jsou pouhým zdrojem peněz, které jsou mnoha způsoby převedeny ze soukromého sektoru do toho státního a z něj na konta vyvolených. Jde o další ukázku oboustranně živeného spojenectví mezi Hradem a Strakovkou.

Další tragédií dne je rozhodnutí europoslanců o přerodu Evropské unie ve federaci. Ke gaunerům snažícím se zrušit právo VETA členským státům, vytvořit společnou evropskou armádu, sjednotit daně ve všech členských zemích bez ohledu na ekonomické rozdíly mezi státy, povýšit unijní právo nad to dosud platné ve svrchovaných zemích patří i zcela očekávaně, opět a především Piráti zastupující ČR v bruselském hnízdu zla. Společná by měl být dále školský systém a pod kontrolou Bruselu by zůstalo zdravotnictví, a nakonec i migrace. Zde je třeba si připomenout chování eurošmejdů v době covidové pseudopandemie. Jen hloupý a zmanipulovaný člověk nevnímá všechna reálná rizika, která další bytí v tomto budoucím soustátí přináší. Absolutní předání moci a vlády nad jednotlivými státy úředníkům hrajícím si na bohy je prostě nepřípustné.

Abychom si to dokázali dokonale představit, stačí si uvědomit, jak absolutisticky se chová Pětikoalice u nás. V evropském měřítku by stejnou moc získali představitelé nejsilnějších ekonomik. Velká Británie je mimo, takže by se pravděpodobně domlouvali Francouzi s Němci. A protože Francie má plno svých starostí, hlavní ,,tíhu“ vlády by se snažili nést, ostatně jako už mnohokrát, Němci. Právě v Berlíně už nyní vzniká mnoho naprosto zcestných ideologií. Jistou nadějí, jak tento proces zastavit, je rozhodnutí vlád jednotlivých států vzepřít se výsledku těsného hlasování v europarlamentu a přání skutečného uzurpátora moci ve vedení Evropské komise Leyenové. Dá se očekávat, že se vzbouří Maďarsko, snad i Slovensko, u dalších států lze spíše doufat.

V Holandsku ve volbách vyhrál další nepřítel migrace a vyzbrojování Ukrajiny Geert Wilders, což způsobilo po vítězství Fica na Slovensku zděšení mezi liberály. Může to být velkým varováním před blížícími se eurovolbami pro liberální část politické scény a lze se obávat zneužití manipulace s hlasy tak, aby o svou moc nepřišli. Ostatně i těsnost hlasování o procesu federalizace EU je jistým náznakem toho, že ani peníze v podobě naprosto nesmyslných platů europoslanců nejsou zárukou stejného přístupu všech účastníků k této problematice.

Je evidentní, že se Evropané začínají probouzet. Jestliže v České republice jsou největším problémem tristní ekonomická situace obyvatelstva a celé země, vysoké ceny energie, potravin, pohonných hmot vzhledem k úrovni příjmů, rekordní inflace a rozklad celkového hospodářství, pak v Západní Evropě se hlavním průšvihem jeví být nejen dopady vycházející ze sankcí vůči Rusku, ale především otevřené dveře migrantům. Zatímco ti u nás se zdržující Ukrajinci jsou především drazí, až poté nebezpeční svému okolí, pak v zemích na Západu jsou migranti z Afriky či Blízkého Východu navíc velmi agresivní a kulturně mnohem odlišnější než ti u nás. My máme především ekonomické problémy (zatím), v Německu, Francii, Beneluxu, severských zemích či v Itálii se přidávají i bezpečnostní. Lépe jsme na tom přesto, že za vedení Ministerstva vnitra Rakušanem stoupá kriminalita i u nás. Rozklad Evropy, destrukce jejích hodnot a ztráta iluzí o společném prosperujícím trhu jsou znakem posledních let. Přidal-li se strach v různých podobách, stává se náš kontinent nevhodným pro kvalitní život. Někdo ho opouští, jiní rezignují, naštěstí tu je i dost bojovníků. Otázkou tedy zůstává, ke komu se přidáte Vy.

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

4.1 17 hlasy
Hodnocení článku
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
VlastimilCech
VlastimilCech
před 5 měsíci

Vzpomínám s horkou slzou v obou očích na Dr. Miroslava Sládka! Už hned po plyšáku věděl jak to dopadne. věděl, že po celé slavné kupónové privatisaci zůstanou DIK-ům jen ty specielní tužtičky. Bouřil proti NATO, bouřil proti vstupu do EU. Ten člověk věděl už tehdy, že se chystají rozbít naše Československo… A věděli jsme to… Číst vice »

adam
adam
před 5 měsíci

 „Emily se ztratila a byla nalezena.“ Tato věta, kterou napsal současný premiér Irska, se pro mě stala symbolem naprosté debility a degenerace značné části evropské politické reprezentace. Pro tyto idioty je nepředstavitelné, aby napsali, že teroristé z Hamásu unesli šestiletou dívku a po padesáti dnech byla vrácena zoufalým rodičům v rámci dohodnuté výměny. S takovými pitomci nelze… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci

Zeman prohlásil, že politik je na tom nejhůře, když se stává směšným. Nesouhlasím! Být směšný mohou být lidé, kteří před tím byli normální. Ale lidé bez autority, respektu, podporování skupinkou národa nemohou být dnešní ale ubozí a trapní

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Směšní. Jak může říci předseda vlády, že prioritou pro tuto sqadru je Ukrajina? Ne směšný, ale ubožák…

cablik
cablik
před 5 měsíci

Vím ke komu se přidám ale dost lidí to neví takže si nedělám žádné iluze ale věřím že Čechy vytáhnou z bryndy jiné země. Pokud zvítězí AFD u skopčáků tak je vymalováno.

spartak
spartak
před 5 měsíci

Myslím si ,že současná napjatá doba se děje s úmyslem ,tzn. našponovat pravičáckou politiku spolu s fašismem a nacismem ,aby kapitalismus získal fundament neotřesilnosti.Jistě ,další vlády budou korigovat ,ale současnost nedovolí budoucnosti ve změně.

Ludvik
Ludvik
před 5 měsíci

Česko v tichosti obnovilo dovoz ruského plynu. Roste rovněž import ropy, upozornil ekonomhttps://echo24.cz/a/HHpvE/zpravy-ekonomika-cesko-v-tichosti-obnovilo-dovoz-ruskeho-plynu-kovanda?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Už se nám točí, “korouhvičky! ?!

cablik
cablik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Však jsem to psal že to bez východních zdrojů v Evropě nepůjde a teď jen zlikvidovat banderu a zavést přátelské vztahy.

Karel2002
Karel2002
před 5 měsíci

Viktor Janukovyč byl řádně demokraticky zvoleným prezidentem Ukrajiny. Na rozdíl od Porošenka a Zelenskeho, kteří už byli zvoleni v situaci redukce politického spektra, které pak tvořili už jen nacionalisté. V Janukovyčově pravomoci bylo násilné demonstranty rozehnat a zavřít do vězení nejen pro vzpouru, ale i pro vlastizradu. Stejně tak se měl vypořádat s hosty z ciziny např. z ČR,… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jenže tehdy v té situaci, kdy to bylo vše pod taktovkou západu a nejen vměšováním, ono to bylo prakticky od západu řízené…by bylo nemožné zvrátit události aby se věci vyvíjely jinak. Jinak pamatujete jak do kyjeva tehdy jezdili politici cizích zemí? Úplně bezostyšně? A teď si představte, že by před slovenskými parlamentkami dojel… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  eFPe

Asi jste nepochopil – Lukašenko letěl do Prahy na jednání a jeho letadlo bylo vráceno.

mikkesh
mikkesh
před 5 měsíci

Ono by se nemuselo utíkat. Stačí když bude více šéfů jako Orbán, Fico a jestli sestaví vládu Wilders. Tito a pokud budou jim podobní, bez problémů mohou říci v Bruselu úředníkům (nic jiného tam totiž ze smluv není) tak děti, z hrušky dolů a ti co tu necháme budou plnit příkazy naše. Tečka. Uršulku z Leyena… Číst vice »

Naposledy upraveno před 5 měsíci uživatelem mikkesh
Ludvik
Ludvik
před 5 měsíci

Podobně jako se “nedalo” utéct před rokem 1989 z RVHP a Varšavské smlouvy, tak se “nedá” v současnosti utéct z EU a NATO. Jejich rozpad, dříve či později, je naším světlem na konci tunelu, na které bychom měli být dobře připraveni…

“Nikdy, neříkej nikdy…”

Naposledy upraveno před 5 měsíci uživatelem Ludvik
Prodost
Prodost
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Dobře se lze připravit pouze s dobrými a odbornými politiky.

Ludvik
Ludvik
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Prodost

Neobjeví se sami od sebe, třeba je “najít”…

Praded
Praded
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Zatím ještě odborníci na řídící práci jsou, i když postarší, ale stále ještě dost vitální. Horší to je to s odborníky ve všech řemeslech, protože tam výkony se stářím značně klesají a nový nevznikají.

tomaskova
tomaskova
před 5 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

No nevím, zda se nějakého rozpadu EU dočkáme. Hlasování o vzniku Evropské federace ukázalo, že zase tak moc Evropa probuzená není a globalčíci ženou tento přerod moc rychle. Rychleji, nežli dozraje čas k pádu EU.