Německo: kádrové dědictví říše a nacionální globalismus. Pod maskou “liberalismu” si po Evropě vykračuje nacismus 21. století

V polovině října se na internetové stránce německého spolkového prezidenta objevil odkaz na malou studii, provedenou z iniciativy Franka-Waltera Steinmeiera historikem z univerzity v Jeně Norbertem Freiem. 
Dokument, na kterém Frei s týmem podobně smýšlejících lidí pracoval celé tři roky, se jmenuje “Jménem Němců. Federální prezidenti a nacistická minulost 1949-1994”. Úkolem skupiny historiků bylo ověřit spojení nejvyššího vedení SRN s bývalými úředníky Třetí říše a/nebo bývalými členy NSDAP, stejně jako zapojení těchto osob do řídících struktur Spolkové republiky.

Ukázalo se, že jen za prvního federálního prezidenta Theodora Heusseho, který byl ve funkci dvě období v letech 1949 až 1954 a 1954 až 1959, v jeho prvním období z deseti vedoucích představitelů federální prezidentské správy měli čtyři nacistickou minulost a ve druhém dokonce 6 z 11…

… Přestože studie byla provedena profesionálními historiky, na seriózní historickou práci nemá nárok. Spíše jde o sborník kratších historických esejí na dané téma. Zákazník však byl spokojen, protože i shromážděná fakta stačila k rituálnímu německému pokání za hříchy otců. Pokání, nutno podotknout, je každým rokem méně upřímné.

Ostatně, Bůh s ní, s německou lítostí. Mnohem důležitější je, že Freiova zpráva opět odhalila západní, jak to říci co nejjemněji, nečitelnost ve věcech spolupráce s bývalými představiteli Třetí říše a někdy i s uznanými nacistickými zločinci, stejně jako otevřeně fiktivní povahu lustrace provedené v okupační zóně západních spojenců (na jejímž území byla později založena SRN). Tento přístup byl v ostrém kontrastu s velmi pozorným vztahem k podezřením z účasti na zločinech nacismu, které byly vlastní státním orgánům Německé demokratické republiky.

Mimochodem, závěr, napsaný ve shrnutí Freiových studií, autora těchto řádků velmi pobavil. Ukazuje se, že skutečnost, že na nejvyšších pozicích v úřadu první osoby státu dlouhá léta pracovali bývalí nacisté, neměla žádný vliv na mezinárodní činnost hlav Spolkové republiky. A oni sami tomu věří?

Zároveň nelze říci, že Němci jsou lhostejní jak ke své temné minulosti, tak k různým projevům této temnoty v přítomnosti a budoucnosti. Zprávu tedy slepili a pravidelné kontroly na extremismus mezi nejrůznějšími politickými uskupeními se provádějí. Podívejte se po straně – vzorní bojovníci proti neonacismu. Ale to je jen na první pohled. Ve skutečnosti je to mnohem složitější.

Ve skutečnosti se ukazuje, že po skončení druhé světové války se bývalí nacisté vždy mohli spolehnout na stůl, přístřeší a dobrou práci ve strukturách západních zpravodajských služeb. A pokud o ně neprojevil zájem izraelský Mossad (mimochodem, přistupoval k hledání nacistických zločinců velmi selektivně), pak se neměli čeho bát.

Za příklady není nutno chodit daleko. Nedávná kauza v kanadském parlamentu vše jasně ukázala. Víte, jaká byla nejoblíbenější otázka v Kanadě bezprostředně po ostudné poctě bývalého ukrajinského esesáka: jak se tam dostal? Ne do parlamentu, do Kanady. Aha, takhle. Stejně jako mnoho dalších.

A pokud dnes na Západě “hledají” nacismus, tak to dělají nějak velmi zvláštně, vůbec ne tam, kde by měli. Například nedávno vydala agentura Bloomberg děsivé varování, že přízrak německého nacionalismu je zpět.

Ale kde ho uviděli? Že by v očividné rusofobii, která se stala nedílnou součástí politiky současného německého vedení? Nebo v jednání evropských úředníků, kteří diskriminují občany Ruska a Běloruska na základě národnosti? Nebo snad amerického Žida Michaela Bloomberga (zakladatele agentury) znepokojily pochody bývalých legionářů SS v Pobaltí nebo posměšky nad památkou sovětských vojáků v Polsku a v Česku? Vůbec ne. Bloomberg se lekl růstu popularity německé strany Alternativa pro Německo, jejímž politickým krédem je zdravý konzervatismus a podpora zájmů německého lidu.

Američtí novináři s hořkostí oznamují, když nazývají AfD ultrapravými, že energetická krize, úpadek německého průmyslu, pokles životní úrovně a nerozumná migrační politika Berlína vedly k odlivu hlasů německých voličů od tradičních stran, dávno a pevně kontrolovaných transatlantickými strukturami ve službách USA, a hledání zdravé alternativy na pravé i levé straně německého politického spektra.  A protože je boj s AfD stále obtížnější, jediným způsobem, jak vytlačit nebezpečného konkurenta, zůstává nálepka neonacismu, kterou úřady SRN používají při každé příležitosti.

A mezitím skutečný nacismus, který, jak historie ukázala, je pro Západ mnohem méně děsivý než komunismus, se dnes v Evropě aktivně šíří. Jenže to se děje pod maskou liberalismu a “brání” ho rozpoznat těm, kteří to ani nechtějí.

Na konci října výbor Evropského parlamentu pro ústavní záležitosti (AFEC) dvaceti hlasy pro k šesti proti schválil přijetí zprávy, která doporučuje změny smluv EU a zrušení pravidla konsensu (jednomyslného) při hlasování (právo veta) v Radě EU a také přenést nové pravomoci z členských států na úroveň Evropské komise, zejména v otázkách zahraniční politiky a bezpečnostní politiky, ochrany hranic, lesnictví, zdravotnictví, civilní obrany, průmyslu, vzdělávání a ochrany životního prostředí.

Takže de facto dochází k “protiústavnímu” (no, kdyby v EU byla ústava) převratu, zrušení suverenity zemí patřících do Evropské unie a uchvácení moci bruselskými eurokomisaři prezenčním pořádkem.

Zpráva také stanoví zjednodušený postup pro pozastavení členství zemím, které porušují “hodnoty EU”, jako je “svrchovanost práva”, “demokracie”, “svoboda”, “lidská práva” nebo “rovnost”. A to vše, prosím všimněte si, bez konání referenda či jiného způsobu schvalování změn národy sjednocené Evropy.

Hlava Evropské komise Ursula von der Leyenová, tato samozvaná “euroführerka”, tvrdě staví ve Starém světě novou říši, již čtvrtou. A víte, co je obzvláště zábavné. Dokonce i Hitler a jeho nacisté se dostali k moci cestou parlamentních voleb ve Výmarské republice. A Frau von der Leyen, stejně jako všechny ostatní šéfy eurorajchu si nikdo nezvolil.

Když mluvíme o povaze nacismu, je třeba zdůraznit, že je v podstatě kvintesencí, nejvyšší formou západní dominance. A je jedno, co je v jeho jádru – ultrapravicový nacionalismus jako ve Třetí říši, nebo současný progresivní “liberalismus” – hlavní je, aby to vše fungovalo pro globální hegemonii kolektivního Západu.

Takový národní globalismus, chcete-li, je přímým pokračováním historické koloniální politiky evropských států. Politiky, která zřetelně rozdělila celý svět na evropskou “zahradu”, v níž žijí příslušníci vyšší rasy, a ostatní “džungli” obývanou rasově méněcennými untermenši. Nevěříte? Zeptejte se Borrela.

Alexej Bělov

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

fondsk

pozn. red.: Článek není přesný, Ursula von der Leyen zvolena byla poslanci “Evropského parlamentu”, sám jsem byl s několika dalšími vylosován, abych dohlížel na počítání hlasů. UvdL byla zvolena většinou 7 hlasů ze 720 poslanců… Snadno se mohlo stát, že zvolena nebude, pak by byl navržen někdo podobný. Ivan David

5 8 hlasy
Hodnocení článku
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 6 měsíci

RADIKÁLNÍ IDEOLOGIE PROGRESIVISMU OHROŽUJE EVROPU
https://pravyprostor.net/?p=168550

NĚMECKO V DOTACÍCH ENERGIE SABOTUJE GREEN DEAL, ČESKO SVÉ PODNIKY CHRÁNIT NEMÍNÍ
https://pravyprostor.net/?p=168552

KDO TO TLAČÍ V ČESKÉ REPUBLICE?
https://pravyprostor.net/?p=168537

Primak
Primak
před 6 měsíci

Někde byl na Internetu dokument o více než 90 BRD soudcú, kteří měli NSDAP členské číslo.

A co Siegfried Zoglmann, velitel HitlerJugend v Böhmen, Mähren, chráněnec Heydricha, starej kníže Švarcenberg s ním jezdil za Goeringem, po válce vážený poslanec Bundestagu, pomáhal dávat dohromady s Havlem čs.-německou smlouvu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Siegfried_Zoglmann

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Primak

Zapomínáte, že tihle staří nacisté zjistili po 2. světové válce, že byli pomýlení, stali se demokraty a vstoupili do nových demokratických stran CDU/CSU, SPD, FDP. U nás to bylo přece po roce 1989 stejné. Radikální ekonomickou reformu přece vedl jako premiér bývalý místopředseda komunistické vlády, poslední stalinistické vlády v Evropě, Marián Čalfa. Byla to tak radikální… Číst vice »

cablik
cablik
před 6 měsíci

Tak to je však jsem to napsal už dlouho před zveřejněním tohoto článku dnes jsou untermensch bílí lidé. Kdo by chtěl pochopit kořeny EU tak a ť se podívá na dokument Hi tech Hitler.

https://www.csfd.cz/film/194897-hi-tech-hitler/prehled/

Plebej
Plebej
před 6 měsíci

Nacismus 4. říše se “úspěšně” přelil i do ČR. Důkazů pro to víc jak dost. Snad nejpřesvědčivějším z nich je zdejší vláda Nutelly Fialenka. Jedním z posledních příznaků té “bílé nemoci” je i to, že státní zástupce podal na Nelu Liskovou k Obvodnímu soudu pro Prahu 4 návrh na potrestání pro trestný čin podněcování k nenávisti vůči… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Tohle, že ta Lisková řekla? Tak to už si může chystat kartáček na zuby na cestu do vězení. Zelensky přece dostal dokonce i od proruského prezidenta Zemana Řád bílého lva! Takový je Zelensky demokrat a bojovník za lidská práva, že i ruský troll, Putinův šváb a onuce mu musel předat naše nejvyšší vyznamenání! Zelenskeho… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ano, bohužel. Poté, co se (Z)emanovi “zadařilo” ocenit toho banderského klauna, stal se pro mě jen dalším Háchou (nadto kříženým s nefalšovaným sionistou). Již několikrát předtím mi hnul žlučí, to když např. označil Porošenka za mírového(!) prezidenta. Toho, který rozpoutal válku proti ukr. východním zvanou ATO. Nebo když třesoucím se hlasem v TV… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Zeman měl prostě strach, že půjde do vězení, když to bude příliš přáhánět s náklonností vůči těm zlým rusákům. Proto ocenil Porošenka, Zelenskeho a odsoudil ty dva ruské teroristy ve Vrběticích. On i tak možná půjde do vězení. Jako např. Trump, který byl prý zvolen prezidentem kvůli Putinovu ovlivňování amerických voleb. A teď asi půjde… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Ono šlo a jde také o to, že prezident se musí řídit nejdůležitějšími dokumenty a podepsanými smlouvami ČR. A tou byla Lisabonská smlouva, která nás fakticky zbavila suverenity a samostatnosti. A také členství v NATO. Do NATO nás zavedl Zeman, i když se předtím dost cukal. NATO formálně vede norský sociální demokrat Stoltenberg, ale fakticky je nejdůležitějším člověkem… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Dobře, pokud se (Z)eman ocitl v tak složité situaci, v níž musel jít proti svému svědomí (jak se domníváte), mohl z prezidentské funkce odstoupit, a přitom pojmenovat důvody své abdikace. Leč neudělal to. Raději šel s proudem. Lidi jako pp. Čermák, Ševčík, pí. Lisková či učitelka si pro svou projevenou morální integritu a statečnost zasluhují úctu. Za… Číst vice »

vachav
vachav
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Přesně tak!

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

Ale ono nejde jen o zahraniční, ale i o vnitřní politiku. Zde určitě Zeman sehrál více pozitivní roli než dnes Pavel (plně závislý na Fialovi, Rakušanovi a spol.) a dříve Havel. Kdyby Zeman abdikoval kvůli tomu, že nemůže provádět takovou zahraniční politiku, jakou by chtěl, prezidentské křeslo by zbylo jen pro lidi typu Kalouska, Schwarzenberga,… Číst vice »

Plebej
Plebej
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Musím uznat, že v otázkách vnitřní politiky byl exprezident Z. ještě únosným.
To zejména v porovnání těmi kreaturami, které připomínáte.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Plebej

A jakou máte alternativu vůči systému zvanému liberální demokracie?

Plebej
Plebej
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Jakou že vidím alternativu?
No demokracii přece!! Autentickou.
A k tomu snad i participativní ekonomický systém.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

Americký žalobce Robert Jackson v roce 1946 řekl, že shromáždil důkazy, podle kterých by bylo možné odsoudit a popravit za válečné zločiny až polovinu Němců. Bez bývalých nacistů by v poválečné SRN nefungovalo vůbec nic…soudy, policie, zdravotnictví, věda atd. Hledání a trestání německých válečných zločinců přestalo být začátkem 50. let aktuální, hlavní byl boj proti… Číst vice »

Prodost
Prodost
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

“Bez bývalých nacistů by v poválečné SRN nefungovalo vůbec nic…” Zapomněl jste napsat, že by bez nich nevznikla ani Evropská unie, ani CIA a řada dalších institucí. “Nacistické kořeny bruselské EU”, kniha. kterou si můžete stáhnout a přečíst a tak se dozvědět, pro co hlasovali naši spoluobčané. Inu to vzdělání, to byl vždycky jejich… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 6 měsíci

No parcelují nás , Nevím kdo zvítězí , zda Lichnštejnové , nebo germáni. Nakonec je to je
dno prostě budeme jako ta hovádka zlikvidováni.
Pokud se nepochlapíme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!