Faux pas

Jeden z dávných autorů Kosy – Ernest mi poslal video s dotazem, zda je jeho obsah pravdivý. Jednalo se o zprávu slovenského europoslance (Uhrík), který se rozčiloval nad centralizačními snahami Bruselu.

No, o té snaze Bruselu všechno centralizovat se mluví dlouho a stejně tak o zneužívání úlohy EK, která se má v rozhodování řídit Evropskou radou. Ta (jediná) má legitimní právo vytýčit politické směry a priority EU a na jejichž základě má EK navrhovat příslušnou legislativu.

Znovu opakuji – Evropská rada.

S tímhle postupem, proti Evropské radě, začal už Jose Barroso, k dokonalosti to dotáhl Jean Claude Juncker a za hotovou věc to považuje Ursula von der Leyen a ani se nezačervená. Ta považuje za zcela samozřejmé, že směry politiky a priority EU navrhuje ona. Tím staví Evropskou radu před hotovou věc, kterou ale v té době už tlačí cca 15 000 eurolobbistů. Pod takovým drtivým tlakem Evropské radě často nezbývá než doporučení přijmout. Jen málokdy se stane, že někdo protestuje.

Na rozdíl od von der Leyen byl Juncker (možná pod vlivem dobré irské whiskey) otevřenější a také na plná ústa řekl:

Wir beschließen etwas, stellen das dann in den Raum und warten einige Zeit ab, was passiert. Wenn es dann kein großes Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar nicht begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter – Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt!

(My něco se rozhodneme, pak to hodíme do placu a nějakou dobu čekáme, co se stane. Když nevypukne žádný velký pokřik a žádné povstání, protože většina nechápe, o čem se rozhodlo, pokračujeme – krok za krokem, dokud není možná žádná cesta zpět!)

Jenom tak lze pochopit křik a zlobu nejen vůči Morawieckého Polsku či orbánovskému Maďarsku, ale i třeba proti předsedovi Cop28 Sultanovi Al Džabírovikterý prohlásil, že požadavky na postupné ukončení využívání fosilních paliv k omezení globálního oteplování na 1,5 °C

nejsou podloženy žádnými vědeckými údaji.

Měl také tu drzost uvést, že postupné vyřazení uhlí, ropy a plynu by neumožnilo udržitelný rozvoj Afriky a jejich svět by vrátilo zpět do jeskyní. To si dal! Devadesáti tisícům účastníků zaskočilo. Všichni progresivisté podobni nezvedenému děcku začali dupat a domáhat se svého cukrátka v podobě okamžitého opuštění fosilních zdrojů. Osud nerozvinutých států je nezajímal. Tedy formálně – zajímal. Byl schválen jakýsi fond, který by měl zahladit ztráty, za který by si mohly nakupovat, co nevyprodukují. Typický neo-kolonialismus!

V každém progresivistovi je zakletý totalitář. Brusel, svojí lokajskou proamerickou politikou pracuje ze všech sil na svém sebezničení, protože deklarované Evropské hodnoty směňuje za ty Americké. Za zisky vyvolených. Až sem Unii dovedla slepá Víra v neoliberální ideologii.

Je zvláštní, co dokáže Víra. Ve jménu Víry křesťanská inkvizice mučila kacíře a čarodějnice rozžhavenými kleštěmi a nechávala je bídně umírat v ohni. Dnes je to islám, který potvrzuje spojení mezi násilím a vírou. Nejkrutější mučení se dějí ve jménu Víry. Islámský stát, al-Káida a Hamas jsou novými synonymy barbarství. Sdílejí zvrácené potěšení z ponižování svých obětí zcela shodně s potěšením například Pirátů z represivních kroků Bruselu proti Maďarsku. Nejbarbarštějších zločinů se dopouští Evropská unie personifikovaná Ursulou von der Leyen, že schvaluje válku na Ukrajině a podněcuje své členské státy, aby do té války dodávaly zbraně. Čím více zbraní, tím spokojenější američtí zbrojaři. To von der Leyen vidět odmítá.

Z naprosto malicherného důvodu jímž je fanatická Víra v atlantismus. Ideologii, která má sloužit výhradně zájmům Spojených států. Jakákoliv Víra ordinovaná shora má ale vždy své odpůrce. Aby byla oprávněná kritika zlomena, je použita osvědčená metoda strachu. Když zelená Víra, že Země shoří, protože osm miliard lidí vydechuje (také) oxid uhličitý jako výsledek jejich metabolismu, ztratila na účinnosti, hodí se odkaz na osvědčené ruské hordy, z té země, kde neznají ani splachovací záchody.

Výstřižek

Když Zelenský nedostane další zbraně, vtrhnou do západní Evropy a – znáte apokalypsu sv. Jana? Kam se hrabe na ty východní hordy. Ani ty plakáty nemusíme moc předělávat. Strach (z RuSSáků) zabijí tři mouchy jednou ranou. Každého, kdo bude pochybovat o věrohodnosti takového vývoje lze odsoudit, když ne soudem, tak alespoň veřejným odsudkem. Zrádce, proruský troll, dezolát. Za druhé můžeme svěřit veškerou moc Bruselu a nemusíme se starat, že jsme vybrali takové či onaké politiky z našich řad. Všechno moudře zařídí Goog – pardon, Brusel a my si nemusíme dělat starosti. A za třetí můžeme dál podporovat americký zbrojní průmysl, který v nesčetných konfliktech účinně pomáhá zmenšovat lidskou populaci.

K tomu si jistě rádi vyslechneme (přísně vědecké) studie o národu jako sociálním konstruktu, o tom jak každý jedinec má právo cítit se jako jedinečný nebinární gender, že rodina je vulgární pojem, protože poukazuje na to, že děti se rodí…

Jsem starý „páprda“ a tak mi nestačí fantazie, když sleduji „diskuse,“ sociální sítě, Aktuálně. Je mi líto člověčiny, když sleduji co musí psát Martin Fendrych, aby uživil své čtyři děti, ale v žádném případě nehodlám brát na svá bedra všechny hříchy světa. Jenom se divím a opravdu nepřestávám žasnout. Zatímco jinde si státy svou moc berou zpět a pod tlakem rozhořčené veřejnosti se znovu pokoušejí plnit svou dávnou roli, v Česku se rozhodla vláda prozkoumat samé hranice bezradnosti. A že se najdou novináři, kteří to opěvují, je mi líto, ale takoví byli i v Protektorátu. Nicméně všichni víme, že z trosek demokracie opravdu nelze sestavit nic jiného než totalitu – to věděl už Platon a divím se, že to neví prof. Petr Fiala, který za předchozí totality vystudoval český jazyk, literaturu a dějepis na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity

A tak mi zbývá jenom komentovat co vidím a ptát se sám sebe kam zmizela česká hrdost, které jsem byl svědkem v šedesátých letech minulého století.

**

Leo K., Kosa Zostra

3.9 11 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 4 měsíci

Ale on to ten americko-ukrajinský sudeťák zřejmě ví,jenže je to stejně oportunistická kreatura jako ten žvatlal Fendrych.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Též se divím jak dlouho si hodlají nechat Češi tohle líbit co je moc to je moc a pokud se po tomhle co s námi provádí liberální fašisti nebude něco dít tak po té asi nikdy. Je třeba udělat razantní změny v celém vedení ČR.

oldo
oldo
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Proč by si to neměli nechat líbit,když s tím většina souhlasí a každý rok přibývá sto tisíc věřících?

cablik
cablik
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Ale nepovídejte většina Čechů toho má dost a těch „světoobčanů” je málo jen to nechce vyhazovat milion hlasů u voleb je třeba se spojit.