Štěpánek: Všeho s mírou platí i u Schwarzenberga

Tak, přátelé, jestli to ještě nevíte, Karel Schwarzenberg byl „šlechtitel našeho veřejného života a vychovatel soudobých Čech“. Ve svém kázání to tvrdil páter Halík. No, nevím…

Petr Štěpánek
Petr Štěpánek

Já si hlavně myslím, že to fakt není dobrý nápad učinit hlavním řečníkem na zádušní mši zrovna Belzebuba převlečeného za Halíka, neboť Karel Schwarzenberg daleko spíše než vychovatel a šlechtitel byl normální smrtelník, jemuž nic lidského nebylo cizí. Viz foto. 

A takovému člověku se nemůže stát nic horšího, než když nesoudný politický tlučhuba v kněžském rouchu z něho dělá etalon morálky. A přimotá do toho ještě Putina s Orbánem. Fakt běs! Je to pak jen a jen hloupé, směšné a kontraproduktivní, píše v komentáři Petr Štěpánek.

Platí to vždy a všude. Když je něčeho moc, je toho příliš. O mrtvých jen dobře, ale tomu, co se děje okolo úmrtí Karla Schwarzenberga, chybí elementární uměřenost. Zdejší pseudoliberální kavárna a s ní propojená média hlavního proudu prostě neznají míru. Nikdy a v ničem. Nejvíc tím škodí samy sobě, a navíc – paradoxně – i objektu své adorace.

Když tak kníže, ty vole

Měli jsme a máme stovky poslanců a senátorů, měli jsme a máme desítky ministrů či předsedů různých politických stran. Mnozí z nich již zemřeli a byli to rovněž osobnosti a měli rovněž nejrůznější zásluhy. I hříchy. Ale takové pohřební bakchanálie okolo jejich odchodu nikdo nikdy nerozpoutal. Nechť Karel Schwarzenberg odpočívá v pokoji, ale sorry, nebyl to ani prezident ani Karel Gott. Ono klasické „všeho s mírou“ by mělo platit i v jeho případě.

Pro ty pomalejší ještě dodávám, že tahle glosa není o Karlu Schwarzenbergovi, nýbrž o jeho nekritických a nesoudných pohrobcích. A propos, vybírat u rakve peníze na válku je chucpe.

**
Petr Štěpánek, prvnizpravy.cz

4.6 18 hlasy
Hodnocení článku
31 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Nezapomeňte, že Schwarzenberg byl jedním z organizatorů televizního puče v roce 2001. Tvrdil tehdy, že firma patří jejím zaměstnancům (zvlášť, když ti zaměstnanci mají stejné politické názory jako on). Schwarzenbergovým nejoblíbenějším státem bylo Kosovo. Také si velice pochvaloval zkorumpování poslanců Melčáka, Pohanky a Wolfa. Díky němu se stal ministrem. Wolf je snad pořád… Číst vice »

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ale hlavně je třeba nezapomenout,že tento rakouský panák svého času drze prohlásil,že pokud by to bylo v dnešní době,měl by být E.Beneš postaven před haagský tribunál za “vyhnání “sudeťáků! Takže TGM se v hrobě obrací(už přes 30let.)Národ a společnost,v které se demonizuje taková kreatura se zřejmě nachází v úpadku(chce se věřit že dočasně.)

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Schwarzenberg byl přece Němec, nemohl proto souhlasit s odsunem Němců. To dá rozum, byli to jeho soukmenovci.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci

Jo, Jan Žižka, císař pán a Karel Švancenberk, to byli nějaký Čechové…

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

Co bude po Schwarzenbergovi pojmenováno? Nějaké další letiště? Nebo třeba Staroměstské náměstí? Těším se na další monstrozní pohřby. Třeba na pohřeb Pavla Novotného by se mohla sejít zase celá Praha a ČT24 by mu mohla věnovat 24 hodinový speciál.

cablik
cablik
před 4 měsíci

No já sem byl rád že nevyhrál volbu presidenta to by byl president co neumí Česky. Halík je opravdu čert v kněžské kutně.

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Havel navrhoval za svého nástupce v prezidentském křesle právě Halíka.