Co má za lubem Vít Rakušan a jeho kamarila?

Co má za lubem Vít Rakušan a jeho kamarila? Co signalizuje jeho veřejné “obrácení” a podivné “eskapády” v podobě trapných pokusů o spanilou jízdu českými zeměmi ve stylu Miloše Zemana? Napadá mě jediné logické vysvětlení této upachtěné šarády “lísání se k lidu”.

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Vzhledem k absolutnímu propadáku “(ne)vládnutí” partičky neumětelů kolem stále neviditelnějšího Petra (ultra)Fialy, rostoucí společenské tenzi a naštvanosti lidí v ČR prudce roste riziko tvrdého protivládního vystoupení občanů ve stylu protestů v Německu a lidového tlaku na odstoupení vlády. Je proto logické, že lidé, ovládající Fialu, jsou připraveni ho bez pardonu hodit přes palubu coby oběť, utišující potenciální bouři, ve jménu udržení vlastní moci.

Očekávám, že Fiala si na základě nějaké zcela banální blbosti (nabízí se “zapomenutý” miliónek) nasype popel na hlavu, kajícně složí demisi do rukou vousaté imitace TGM na Hradě a ta jmenuje úřednickou vládu v čele s “někým vhodnějším”. A kdo se logicky nabízí jako první? Přece mezi prostý lid chodící, vládní praktiky mediálně odmítající, a tudíž logicky všeobecně oblíbený a lidem milovaný Vítek Rakušan!

Média této komedii vytvoří příslušný doprovod, z Hradu zazní slavnostní chorál a fanfáry, touha lidu po změně bude ukojena a jede se dál, kaňonem temným kolem bílých skal. Zdá se vám to až příliš fantastické, nebo přitažené za vlasy? Možná. Ale v české tzv. “politice” v posledních pár letech prakticky nic, žádná trapnost, ubohost, nebo lumpárna, nejsou nemožné.

**

plk. v.v. Ing. Jaroslav Štefec, fb sítěPokec24

3.1 12 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 3 měsíci

Je to jen finta na voliče. Předstírání plurality uvnitř té koalice, aby si snad někdo čirou náhodou nemyslel, že tady máme totalitu. A nedoporučuji vést “svobodnou diskusi” s Rakušanem nebo Pekarovou. Už druhý den po skončení takovéto “diskuse” byste se mohli ocitnout v nápravném zařízení.

cablik
cablik
před 3 měsíci

Tak tomu nevěřím že se oni vzdají svých výnosných korýtek vidíme co se děje. Rakušan honí popularitu a voliče v liberálních kruzích. Jít diskutovat do hospody je podlý nápad.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

Tentokrát výjimečně s panem Števcem nesouhlasím. Rakušan nedělá své spanilé jízdy aby ukázal jak je oblíbený, ale chce ukázat na tu hospodskou lůzu, co umí jen řvát a hulákat a proti které je třeba se bránit. To pro něho nejsou občané voliči ale nevychovaný plebs, podporující opozici a Rusko! Bude důvod k ještě většímu přitvrzení… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 3 měsíci

Nevěřím, že by ODS, která PePu na Hrad dostala, by toto akceptovala. Spíš bych to viděl na “úřednickou” vládu v čele s někým méně zkomprovitovaný odeesákem, třeba tím hejtmanem Kubou. Mým neuskutečnitelným přáním pak by bylo jmenování prasořeporyjského starosty Novotného do nějakého ministerstva. Je to PePův přítel, tak by to mohlo jít.… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Jarin G.

Vy budete asi stejný recesista jako Řeporyjští. Těm se opravdu povedlo trumfnout, tuším Caligulu, který údajně do Senátu nechal navolit svého koně Incitata. Povedlo se. Řeporyjští si zvolili čistokrevné hovado.

skeptik
skeptik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

blbý jak Řeporyjec

Jarin G.
Jarin G.
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  skeptik

Těší mě, Jarin.
Ironie jen cizí slovo, o kterém nic netušíš. Takže ten tvůj podpis fakt sedí!

skeptik
skeptik
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  Jarin G.

To jste to špatně pochopil, to nebylo myšleno na vás, ale že by se to mělo uchytit jako rčení.

Jarin G.
Jarin G.
před 3 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Ironie je pro tebe jen cizí pojem, viď?