NE! korespondenční volbě!

Vláda pochopila, že pro významnou většinu českých občanů je její politika nestravitelná a že za normálních okolností, pokud bude hrát férovou politickou hru, nejsou strany dnešní vládní koalice schopny vyhrát volby do Poslanecké sněmovny.

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek

A nejsou ani schopny ve volební porážce, která je čeká, udržet alespoň důstojné politické zastoupení v nové sněmovně. A tak vláda začala velmi intenzivně tlačit na přijetí nového zákona, respektive na novelizaci zákona o volbách do poslanecké sněmovny, která by umožnila korespondenční volbu.

Ve hře není nic jiného než přitáhnout k volbám dalších 700 tisíc voličů, jejichž většina má sice české občanství, ale v Česku dlouhodobě nebydlí anebo žijí v Česku jen tu a tam. A vidí problematiku Česka pohledem spokojených uživatelů výhod sociálního státu nejvyspělejších zemí západní Evropy, o nichž se českým občanům-rezidentům může jen zdát. To, že většina takovýchto potenciálních voličů by volila pravici, je zřejmé. Nežijí tu a nejsou plně orientováni v dění a v problémech této země.

Pravice nicméně tyto české občany svého druhu bere jako svůj hlasovací rezervoár, který pochopitelně může zkreslit konečné výsledky voleb.

Pokud jde o české voliče, kteří žijí v Česku ze starší generace, zde mohou bez problémů zajistit při korespondenční volbě jakousi „náhradní volbu“ za své dědečky a babičky pravicově orientovaní mladí lidé. Zájmem těchto důchodců, kteří vesměs nezvládají moderní sdělovací technologie, určitě není podporovat současnou vládu.

Samotné úsilí vlády změnit volební pravidla zavedením korespondenční volby, narušuje princip tajnosti voleb, což je jeden z nejdůležitějších principů volebního práva tak, jak je uplatňováno v nejvyspělejších demokraciích.

Prostě, vláda hodlá jednat zcela účelově, protože ví, že většina zahraničních voličů bude volit doprava, tedy současné vládní strany, které vytrvale destruují český stá

**

Jiří Paroubek,  První zprávy

**

Chcete-li podpořit Novou republiku, její web a překlady, její akce, podcasty, natáčení debat a panelových diskuzí, přispějte laskavě na účet 2300 736 297 / 2010.

Děkujeme!

*

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
23 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 4 měsíci

Ten, kdo chce zavést korespondenční volbu, se dopouští trestného činu podvodu. I když zatím ve fázi přípravy. Příští volby budou o tom, jestli my, nebo oni. Kdo jsou oni, to víme…….

vera havrankova
vera havrankova
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Hokarc

Přesně!

stiglitz
stiglitz
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Hokarc

Prvně se spočítejte navzájem a potom rozpočítejte na prvý-druhý….

vera havrankova
vera havrankova
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  stiglitz

No, Vy jste tady zatím jenom prvý!

spartak
spartak
před 4 měsíci

No a co ,grázlové nám otravují život kde se dá.Já se přiznávám ,že volím komunisty. Velká většina národa je pravicová setrvačností ,proto se nic nezmění i korespondenční volbou ,ale bubnovat se musí ,proč ne.

cablik
cablik
před 4 měsíci

Jo jo proti Česká vláda bude honit hlasy v zahraničí mě se to vůbec nelíbí ti lidé žijí v cizích zemích tak ať si volí tam. Na Slovensku to mají taky a stejně to projeli stačí táhnout za jeden provaz.

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci

Pan Paroubek se dle mého fatálně mýlí. Korespondenční volba je pouze předstupeň elektronické, která se, když né současně nějakým omylem, dostane do zákona. A pak, přesně jak uvádí doktor Petr Sak v předešlém článku, nás agentury “veřejného” mínění předem připraví na to kdo zvítězí. To abychom nebyli vykulení jak volové, až to… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 4 měsíci

Většinou s panem Paroubkem souhlasím. Ale v této věci nikoliv. Důležité je kde se bude vyhodnocovat sčítání a jak to bude moci být kontrolováno., Vyhodnocování v zahraničí a na nějakých upravených strojích je zrádné

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci

To jsem zvědavý, jak tomu pan Paroubek chce zabránit. Vláda má převahu 108:92, většinu ve schvalovacím senátu, většina soudců v ústavním soudců jsou její lidé, kteří jí věrně slouží a ústava je nezajímá. Patří jí veškerá média v ČR, jak soukromé bakaloviny, tak veřejnoprávní (Moravec, Železný, Wollner, Frydrychová…) Času na schválení zákona mají… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Oprava: “většina soudců v ústavním soudu jsou její lidé”. Ještě jsem zapomněl na dnešního prezidenta, který byl před prezidentskými volbami podporován vládními stranami, protože měl a má na politiku stejný názor jako Fiala a spol. Přestože ODS a spol. měly údajně před těmito volbami rekordně nízkou podporu a navíc probíhaly masové demonstrace, kandidát ODS a spol.… Číst vice »

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Bohužel asi smutná realita-až mě to se.e, ale nepřekvapuje.

stiglitz
stiglitz
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  vachav

Nezoufej… Ještě se můžeš jít rituálně zapálit před Kazašskou ambasádu

vera havrankova
vera havrankova
před 4 měsíci

Včera jsem se dozvěděla, že prý volby v zahraničí se konají na zastupitelstvech, kde je pouze vyslanec a odesílají se na Min. zahraničí, do ČR, kde se přepočítávají a kde sedí teď Pirát. Tak nevím.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 měsíci

Když se primitiv dostane k moci dělá vše proto aby si ji udržel. Vidina slušného výdělku a sladká chuť moci dělají své. Pro udržení pozic udělají vše. Všichni ti představitelé by měli problémy v normálním životě. Neumím si představit třeba Pekarovou v nějaké vedoucí funkci v nějakém podniku. A taky kdo by pod ní chtěl dělat?… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Souhlas.

eFPe
eFPe
před 4 měsíci

Pominu li to, že lidé žijící dlouhodobě mimo naše území, někteří i dokonce trvale s tím, že se nechtějí, nebo neví zda se vrátí, by bylo zajímavé to číslo. Kolik těchto občanů mimo naši zemi vůbec je a kolik z nich je voličů. Je otázkou jestli by nedocházelo i k manipulaci nejen s volbou té které strany,… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 4 měsíci

Nemyslím, že za současnými výsledky voleb nestojí babičky a dědečkové, ale právě naopak – mladí, s mozky vymytými ze škol-

eFPe
eFPe
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  vera havrankova

Z Vysokých škol. Na tom jsme se dost shodli se známými, kteří taky měli děti na VŠ

vachav
vachav
před 4 měsíci
Odpověď uživateli  vera havrankova

Generace našich dětí,tzv.mileniálové(pejorativně milení jálové cca 40 až 50 let) je bohužel ztracená generace s vymytými mozky a zpitomělá z kapitalismu, na nichž se podepsali lokajští profesoři na střednich a  VŠ.Jak se zdá,tak generace našich vnuků v tom zdárně pokračuje.Smutná realita!