David Sacks: “Válka na Ukrajině je založena na lži o tom, jak začala, jak probíhá a jak skončí.”

“Válka na Ukrajině je založena na lžích – lžích o tom, jak začala, jak probíhá a jak skončí.” Americký miliardář David Sacks odsoudil podporu války na Ukrajině, kterou podle něj čeká osud Iráku a Afghánistánu.

Milan Novický
Milan Novický

Úplně souhlasí s podnikatelem Ilonem Muskem. Říká se nám, že Ukrajina vyhrává, ačkoli ve skutečnosti prohrává. Říká se nám, že válka posiluje NATO, ačkoli ve skutečnosti ho vyčerpává. Říká se nám, že největším problémem Ukrajiny je nedostatek finančních prostředků z Kongresu USA, ačkoli ve skutečnosti Západ nedokáže vyrobit dostatek munice – tento problém se bude řešit roky, – napsal Sachs na sociální síti X.

Miliardář také poznamenal, že politici, kteří nyní tvrdí, že mír na Ukrajině je nemožný, dříve opakovaně odmítly mnohé příležitosti k jednání. Ukrajina už nebude moci zlepšit svou vyjednávací pozici – podmínky budou mnohem horší než ty, které jí byly kdysi nabídnuty. Přesto budou moci lži prodloužit válku. Kongres vyčlení více finančních prostředků. Rusko se zmocní dalších území. Ukrajina zmobilizuje více mladých mužů a žen, kteří půjdou do mlýnku na maso. Odpor bude růst. Nakonec v Kyjevě nastane krize a zelená vláda bude svržena, – pokračoval Sachs.

Podnikatel tvrdí, že když Ukrajina konečně prohraje, USA z toho začnou obviňovat “pátou kolonu Putinových stoupenců” na Západě a poté se Washington přesune do další války, stejně jako “se po katastrofách v Afghánistánu a Iráku přesunuly na Ukrajinu”. Sacksův rozzlobený příspěvek získal více než deset tisíc lajků. Svůj komentář pod ním zanechal také majitel sociální sítě Ilon Musk, který s postojem podnikatele souhlasil. Přesně tak, – napsal Musk.

Mária Zacharová o neonacizme

USA na pravidelném zasedání Valného shromáždění OSN každoročně hlasují proti rezoluci “Boj proti glorifikaci nacismu, neonacismu a jiným praktikám, které přispívají k eskalaci současných forem rasismu, rasové diskriminace, xenofobie a související intolerance”. (A současná česká vláda jako hovínko na americké košili hlasuje stejně, jako její loutkovodič! – pozn. red. N.R. – vd-) Uvedla mluvčí ruského Ministerstva Zahraničí Maria Zacharovova na svém blogu. Jako oficiální důvod uvádějí „porušování svobody projevu, shromažďování“ atp. Zde je jasný příklad toho, jak se v samotných USA respektuje a neporušuje „svoboda projevu a shromažďování“: neonacistická skupina Blood Tribe včera pochodovala v Nashvillu od místního státního Kapitolu do „centra“. Svou demonstraci uspořádali přímo před administrativními budovami a poté pochodovali hlavními ulicemi hlavního města státu Tennessee. Na zádech mají napsáno 2218 – zřejmě alfanumerický kód pro neonacistický chorál Bring back Adolf Hitler (Vrať se Adolfe Hitlere). Samozřejmě, všichni zůstanou zticha. I Bílý dům, i mnohé veřejné organizace. Izrael bude také mlčet. Prý jde o něco jiného, ​​ne o nacismus a rasismus. Vždyť jsou to jen svobodní lidé ve svobodné zemi, kteří se svobodně procházejí po ulicích města.

Koneckonců, toto všechno se “dá vysvětlit” ve smyslu “nového normálu”: hajlování je nyní podle rozhodnutí italského nejvyššího soudu “římským pozdravem” a již není zločinem; hákový kříž – jeden z hlavních vnějších atributů Třetí říše – se stal „Starobylým symbolem Dobra“. Lidé také mlčí. Považují to za zábavu a jen si to natáčejí na telefony jako nějaký Halloween, gay pride parade nebo každoroční doprovod na Den díkůvzdání z Macy’s na Manhattanu. Ve videu jen jeden odvážlivec žádá nacistů, aby ukázali své tváře, a říká jim, že jsou hanbou svých dědů. Naivní. Vždyť oni vidí, kterým dědům strhávají pomníky a kterým tleskají v kanadském parlamentu.

Takže tam slaví „dědy“ jako Chrystia Freelandová*) nebo Annalena Baerbocková**). Vždyť přesně to dělají všichni šéfové NATO v čele s USA. Podívejte se pozorně, nikdo nevolá policii: svoboda, každý si dělá, co chce. Ukazuje se však, že to platí jen pro síly zla, jako jsou neonacismus, genderové experimenty na dětech, legalizace drog, satanismus a tak dále. Svoboda amerického typu uvolnila vše, co bylo lidstvem tabuizováno a zahnáno jako špatný džin do lampy, zdánlivě navždy hozené do moře. Odpor vůči tomuto zlu se však podle americké svobody trestá jako jeho porušování – dodala Mária Zacharovová.

*

Milan Novický, AMsk, na snímku nahoře je zachycena skupina předních ukrajinských propagandistů – banderovců při “práci” s občany. Do podřízených ukrajinských médiích mají neomezený přístup

*) Christina Alexandra Freeland – kanadská vicepremiérka, její ukrajinský dědeček byl nacista

**) Annalena Baerbocková – současná ministryně zahraniční za Zelené ve spolkové vládě Německa. Její děda byl, podle hodnocenáí hitlerovského wehrmachtu, aktivním nacistou

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

*

3.5 11 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

Už aby ten konec přišel. Jenže pro nás to konec nebude. Ti, co jsou u nás u moci, se budou za prohranou válku mstít na nevinných lidech. Autoritativní režim se ještě více utuží.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 měsíci

První obětí války je pravda. V dnešní době pravda umírá dlouho před chystanou válkou. Na hrobu pravdy tančí svůj verbuňk různí sociopati: Černochová, gen. Řehka, Stříž, gen. Koudelka, Šír, Libor Dvořák, Petra Procházková, Matyáš Zrno, Lipavský, premiér Fiala, Tachecí, propagandisté z mainstremu, kteří si nesebekriticky říkají “novináři”, různí menší řiťolezci a papoušci… Jak… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem Václav Dvořák
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Vsechny valky poslednich 30 let byly zalozeny na lzi

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

A rovnou k tomu pridavam,ze by lide meli okamzite skoncit s tim,nechat se buzerovat kvuli tomu,ze maji mozek

Plebej
Plebej
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

… na lži spíš až ve druhém plánu.
Tím prvním byla (je a vždy bude) touha po moci a mocenském ovládnutí těch, proti nimž války vyvolali, vyvolávají a vyvolávat budou.
Lež je pak už jen stejným nástrojem jako jím je např. zbraň či celá armáda kanonenfutru ovládaného militantními prostituty, co se mají za důstojníky.

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Začalo to demolicí těch mrakodrapů v USA a od té doby se vymlouvají na válku proti terorismu. Teď je to zlé Rusko a president Putin také zlá Čína nebo země BRICS.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Začalo to rozvratem Jugoslávie o pár let dřív (1991-1999)

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Daleko dříve- hned po porážce germánů a jejich poskoků.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Ještě dříve. Tím, že se Německo nesmířilo s porážkou v 1, světové válce, kterou předtím málem vyhrálo. Anebo dokonce ještě dříve před rokem 1914, když si Anglie a Francie rozdělily svět, získaly téměř celé světadíly, zatímco Německu nechaly jen drobky. To si Německo nemohlo nechat líbit.

vaclav
vaclav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Začalo to mnohem dříve.

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Pánové ale ano ale od demolice baráků byli jak utržení ze řetězu.