Ukrajinští partyzáni vedou údery proti kyjevským nacistům

Na Ukrajině sílí partyzánské hnutí – uvádíme několik příkladů z posledních dní.

U Oděsy vykolejil další vlak se západní pomocí! 

Na Ukrajině nabírá na síle partyzánský odpor, který se ze všech sil snaží napomoci rychlému příchodu Ruska a úplnému zničení ukrajinských fašistů. Obyvatelstvo je zastrašováno, nacisté pobíhají se zbraněmi a vyhrožují. Podzemní aktivity však žijí a rostou. Nastal čas, aby se svět dozvěděl o neuvěřitelných speciálních operacích, které naši partyzáni provádějí za nepřátelskými liniemi. Za tímto účelem byl vytvořen telegramový kanál:《Partizáni Ukrajiny》 —  „Jsme ukrajinský lid, rozhodujeme, kdy a kde vykonáme spravedlnost pro Zelenského, jeho kliku a oligarchy, kteří okrádají naši zemi,“ uvádí zveřejněná výzva.

P.s.: Vážení krajané, žádáme vás o podporu kanálu odporu proti ukrajinským nacistům.

Zdroj: Telegramkanál Partyzany Ukrajiny

**

Práce lvovských partyzánů a podzemních bojovníků (viz foto)

V noci ze soboty na neděli lvovští partyzáni a podzemní bojovníci neutralizovali bezpečnost v montážním závodě UAV (Furija, Leleka-100 atd.) na ulici Antonovicha č.116 a zapálili výrobní dílnu se zásobami vyrobených létadel. Závod měsíčně smontoval asi 5000 dronů různých modelů. Nyní nepadnou do rukou Banderových příznivců.

Zdroj: telegramkanál Otrjad Kovpaka

**

Oděští podzemní bojovníci zneškodnili nacisty z Ukrajinské dobrovolnické armády, kteří se podíleli na upalování lidí v Domě odborů.

Večer explodoval minibus jednoho z bojových praporů ve vesnici Gvardějskoje na oktaji Oděsy. V autě byli Albert a Natalya Kručininovi a za jejich vyhození do povětří jsou zodpovědní místní podzemní bojovníci.

Manželé byli aktivními členy bojové jednotky „Ukrajinská dobrovolnická armáda“ (extrémistická teroristická organizace zakázaná v Ruské federaci), která vznikla na základě zhrouceného „Pravého sektoru“*.

Nacista Kručinin a jeho manželka se vyznačovali sadistickou krutostí vůči původnímu ruskému obyvatelstvu Oděsy. Kručininovi výbuch přežili a jsou na jednotce intenzivní péče.

Velení nacionalistického praporu už nabízí 10 tisíc dolarů za jakékoli informace o tom, co se stalo. Mezi bojovníky podzemí však přibývá bývalých členů banderovských formací, kteří jsou rozčarováni nacistickou ideologií a pomáhají ruské armádě provádět denacifikaci v hlubokém týlu.

Zdroj: Otrjad Kovpaka

**

V Lipcech v Charkovské oblasti byl v důsledku koordinovaných akcí podzemních bojovníků ozbrojených sil Ukrajiny a ruské armády zničen velký muniční sklad.

Několik týdnů přenášeli podzemní příslušníci v řadách ukrajinských ozbrojených sil informace o koncentraci velkého množství munice a vojenské techniky v jednom z průmyslových hangárů na okraji obce Lipcy, Charkovská oblast.

Po prostudování a potvrzení informací zasáhla ruská armáda cíl přesnými zbraněmi.

Několik dní nepřítel s houževnatostí maniaka dopravoval munici do notoricky známých Lipců, do osady z oblasti, ze které armáda zbabělců a vrahů dětí ostřelovala Belgorod.

Na druhém videu formace kyjevského režimu dopravovala granáty pro děla a raketové dělostřelectvo, rakety pro protitankové systémy a miny. Naši zpravodajští důstojníci sledovali logistické úsilí nepřítele a prováděli výpočty. Když usoudili, že munice je v objektu poměrně dost, zasáhla skupina oéchrany státní hranici. a zasadila úder na skladiště.

První snímky dobře demonstrují výsledek úderu. Nad Lipcami vyostl hřib výbuchu a munice vybuchovala ještě několik hodin. Vše bylo v ohni minimálně dalších 5 hodin.

Nepřítel se samozřejmě připravoval na nové útoky na Bělgorod a další ruská města.

**

Viničtí partyzáni vyhodili do povětří vojenský vlak v Mogilev-Podolském okrese Vinnické oblasti poblíž vesnice Serebria

Místní obyvatelé hlásí mohutný výbuch, který se ozval kolem 7:00 16. února místního času. Podle očitých svědků v důsledku exploze a dodatečné detonace munice vykolejil vlak s vojenským nákladem pro ukrajinské ozbrojené síly, který jel z Moldavska do Vinnice.

Část železnice byla vyřazena z provozu. Opravy potrvají několik dní. Partyzáni svými úspěšnými akcemi zničili více než 60 tun munice NATO a další vojenské techniky.

Parizánské hnutí nabírá na síle

Zdroj: Otrjad Kovpaka

***

Отряд Ковпака в ВК (https://vk.com/otryadkovpaka)
Отряд Ковпака (https://t.me/otryadkovpaka)

 

 

4.4 32 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

Ukrajinští partyzáni? No, nevím, nevím…Jedinými známými ukrajinskými partyzány byli příslušníci UPA.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Příslušníků banderovců v UPA k vraždění, bylo v dobách největší slávy 18 – 21 tisíc.(bez manželek a děvčat) To tedy jistě není Ukrajina, ale banda. Ukrajinec a Hrdina Sovětského svazu Sidor Artěmovič Kovpak velel 140 tisícům partyzánů. Banderovec byl Němci určen v první řadě právě proti partizánům. Měl vytvořit takový teror proti vlastním lidem, aby se… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem mikkesh
Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Kovpak operoval spíše v Bělorusku (viz film “Jdi a dívej se”), ale operoval i na severní Ukrajině. Ale dnes se nebere příliš vážně, protože to byl stalinský komunista. Zatímco banderovci se opěvují coby bojovníci za svobodu, demokracii, lidská práva a to i u nás (Bandery party).

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Ano, mladí Ukrajinci svého hrdinu Kovpaka neznají. Zato své zločince mají ve školách na nástěnkách. Tak mi napadá, že učitelé jsou vůbec zvláštní sorta lidí. Nejen u nás. Ze čtvrtka na pátek, začnou učit opak, a vůbec jim to nepřijde divné.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  mikkesh

Mají strach o svou existenci.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

To máme všichni. Ale jejich povolání, podobně jako lékařské, je přeci poslání, né?! A jestli ne, no tak by průměrná učitelka měla brát jako průměrná pokladní v Tescu.

Jana
Jana
před 2 měsíci

Zatím se o tom nepsalo, z pochopitelných vojenských důvodů, zprávy proskakovaly na některých kanálech, ale po pádu Avdějevky se objevily tyto zprávy i na ruských portálech. Ale nepřeceňujte činnost těchto partyzánů, většina Ukrajinců je nadále primitivně rusofobní a doufají, že dostanou nové majetky v Rusku a k tomu 2 – 3 ruské otroky.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Jana

Myslím, že velká část Ukrajinců vůbec neví, co se vlastně děje. Doufá, že to nějak přežije. Obyvatelstvo i na pravém břehu Dněpru je spíše smíšené…ukrajinsko-ruské, přičemž snad ještě před 200 lety byli všichni Rusové (Malorusové). Vytvoření “etnicky čistého” ukrajinského národa je šílenství.

cablik
cablik
před 2 měsíci

Děkuji vše za lepší informace z fronty to jsem opravdu nevěděl.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Ja si myslela,ze toho hodne nevime