“Hry budoucnosti” v Kazani. A kdo se zde chystal uspořádat blokádu Ruska?

Více než dva tisíce sportovců ze 107 zemí světa, první v historii soutěže spojující klasické a kybernetické sportovní disciplíny (závod dronů, bitva robotů atd.) a neomezená ruská pohostinnost, to všechno jsou “Hry budoucnosti”, které začaly v Kazani 19.února a potrvají do 3. března.

Důležitý politický moment. Za prvé, je to další důkaz toho, že západní “blokáda Ruska” selhala. Za druhé, v Kazani se před našima očima vytváří alternativa olympijských her, které jsou zdiskreditovány nečestnou soudcovskou praxí, která předkládá rozhodnutí ve prospěch západních loutkářů.

Takže hry v Kazani nejsou jen sportovní událostí, ale velmi významnou politickou událostí. Potvrzením je složení VIP účastníků zahajovacího ceremoniálu.

Kromě sportovců dorazili do Kazaně představitelé spřátelených vůči Rusku států, a sice Běloruska, Kirgizie, Kazachstánu, Republiky srbské, Uzbekistánu a Tádžikistánu.

“Naše země byla a zůstává jednou z předních sportovních velmocí planety, domovinou velkých sportovců, vítězství a rekordů. Vždy jsme prosazovali podporu sportu a jeho vysokých humanistických hodnot. “Hry budoucnosti” jsou naším darem světové sportovní rodině”, řekl prezident Vladimír Putin.

“Je to v podstatě co do počtu účastnících se zemí druhá soutěž, jíž se účastní více než polovina zemí světa. Na zahájení byla kromě ruského prezidenta celá řada vysoce postavených představitelů zemí a celé delegace států. Velké množství gratulací v souvislosti se zahájením přišlo na adresu prezidenta. To je také důležité uznání těchto her.

Krásu Kazaně už potvrdila celá řada sportovních akcí. Je připravena uskutečňovat je ve velmi vysoké kvalitě s vysokou periodicitou, s velkými možnostmi, které jsou v podstatě nejlepší na světě. Logistika, stadiony, střediska, umístění týmů, to vše je na špičkové úrovni, což potvrzují samotní účastníci soutěží.

V souvislosti s perspektivou soutěže není ani o čem mluvit, je to vysoce konspektivní věc, v níž je jasně zřejmá čestnost rozhodčích, dobrosrdečnost, žádná izolovanost. A celkově je naplněn princip: “Sport mimo politiku”, je to hlavní princip, který je realizován na 100 %.

Když mluvíme o počtu zúčastněných zemí, můžeme říci, že izolace v tuto chvíli byla u těch zemí, které se nebyly s to, zpozdily se dorazit na tuto akci”, uvádí plukovník ve výslužbě, vedoucí holdingu bezpečnostních struktur “Rus” Roman Nasonov.

Gruzínský politolog, vedoucí Institutu Eurasie Gulbaat Rcchiladze současně zdůrazňuje, že kromě jedinečnosti formátu Rusko vytváří také alternativu olympijskému hnutí, jehož mnozí členové se sami izolovali, ale nebyli schopni zablokovat naši zemi:

“Hry jsou samy o sobě skvělým fenoménem, ale účast nějakých občanů z EU a USA by nás neměla zmást. Ano, Rusko není izolované od světa, ale západní část tohoto světa se sama izolovala od Ruska, od naší pravoslavné civilizace. Sobě na škodu. Ale fakt je fakt. A ještě: jako rusofil bych si přál, aby Rusko přestalo přispívat do MOV, dokud se tam neumoudří a nevrátí ruskou vlajku a erb. Bez toho tam nemají ruští sportovci co dělat”.

A sportovci, kteří se účastní “Her budoucnosti”, potvrzují: přestože soutěžení probíhá poprvé, Rusko dokázalo zajistit tu nejvyšší úroveň jejich konání.

“Myslím, že je to skvělá událost. Organizace na nejvyšší úrovni. Je to moje první návštěva Ruska, jsem velmi šťastná a vděčná za tuto zkušenost”, prohlásila představitelka Španělska Rocio Berbel Altová.

“Vše je velmi dobře organizované. Místo konání a město je velmi krásné, zvu všechny, aby sem přijeli”, dodal argentinský sportovec Adrian González Velasco.

Maxim Karpenko

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

politnavigator

4.1 14 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 měsíci

Nelze izolovat největší zemi na světě navíc normální svět je většina tak budou Rusové dále normálně žít.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Libil se mi cesky hokejista,ktery se klidne ucastnil a vsechny,kteri si arogantne
mysli,ze maji pravo jinym mluvit do zivota,poslal do haje

Hokarc
Hokarc
před 2 měsíci

Skvělé !