Kdo tady dezinformuje? Česká televize!

Česká televize miluje „dezinformace“ a „dezinformátory“ a nevynechá žádnou příležitost, aby je (velmi selektivně) pranýřovala. A přitom nedávno sama vyrobila skutečnou lež jako věž a divákům sdělila velkou nehoráznost.

Daniela Kovářová
Daniela Kovářová

Ve čtvrtek 25. ledna 2024 v pořadu Události a komentáře v pořadu o Senátu, jež neschválil ratifikaci Istanbulské úmluvy, uvedla, že Senát může za dva měsíce o úmluvě jednat znovu, stačí, když si souhlas s ratifikací zařadí na pořad svého jednání. Stejnou lež opakuje ve svých rozhovorech i vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Laurenčíková.

No, nevím, kdo České televizi radí a připravuje jí podklady pro reportáže, ani čím se paní
Laurenčíková živila předtím, než si sedla na tu teplou židli, ale v tuto chvíli má Česká
republika s ratifikací Istanbulské úmluvy utrum, podobně jako Senát, pro kterého jde o
rozhodnutou věc. Pochopitelně je možné, že nějaká příští vláda třeba ten materiál znovu
projedná a „propustí“ do legislativního procesu, v němž se k novému projednání a hlasování
dostane nějaký příští Senát, ale to se určitě nestane během dvou měsíců. Pravděpodobnost, že by tak výbušné témat náš Senát v dnešním složení sám zařadil na program jednání a pokusil se v brzké době revokovat vlastní rozhodnutí, se „limitně blíží nule“ a velmi pochybuji, že vůbec někdy v minulosti k podobné situaci došlo.

Česká televize i vládní úředníci by si měli pořídit lepší právníky a kvalitnější konzultanty, aby nepletli hlavu divákům, čtenářům a posluchačům, a za tu dezinformaci se jim rychle omluvit. A obhájci „nezávislosti“ a „nestrannosti“ České televize by se měli chytnout za nos a hluboce se stydět, neboť zrovna i onen cařihradský pamflet hezky ukazuje, že veřejnoprávní média ani náhodou nestranná nejsou. Pláč, který je ze všech stran slyšet nad neschválením ratifikace, spolu se vší tou hysterií ukazuje, že uplakaným nešťastníkům není jasná dělba moci ani pravý význam demokracie. Ta totiž v jejich případě znamená, že „demokratické rozhodování platí jen tehdy, pokud schválíte to, co chceme my.“ Jakmile je výsledek hlasování jiný, je to prý nedemokratické, nehorázné, špatné, uplacené nebo zmanipulované a mělo by se asi hlasovat znovu a tak dlouho, dokud tihle manipulátoři nebudou spokojeni.

**

Daniela Kovářová – autorka je nezávislou senátorkou a prezidentkou Unie rodinných advokátů

*

Poznámka redakce Nové Republiky:

Možná se některým z vás bude zdát úvodní grafika přehnaná vzhledem k jednotlivosti, kterou popisuje paní senátorka Kovářová, ale redakční kolektiv Zpravodajství ČT již dlouhá léta vystupuje jako banda protinárodních aktivistů, podporujících tu ukrajinské banderovce, tu nesmyslný Green Deal a další nebezpečné projekty Evropské unie. Dlouhodobě píší nekriticky o zločinecké organizaci NATO i o vlivové agentuře nadnárodních korporací – Evropské komisi. V zemích, jako jsou např. Spojené státy by byli povinni sami sebe označovat za cizí agenty. To proto, aby nemátli své diváky, aby bylo jasno.

**

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

*

3.8 17 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
ToSomJa1
ToSomJa1
před 2 měsíci

Česká televize ne-dezinformuje !ČT proste iba plní svoje úlohy – diktované z Ústredia.
ČR vstúpila a do hovnvstupom do euroUhnije. 
A ovčania ČR furt vo voľbách podporujú tých gaunerov a dávajú im moc do rúk.
Smutné. Ale nielen v ČR.

Hokarc
Hokarc
před 3 měsíci

Snad největší lež této televize máme denně přímo na očích. Je obsažena v samotném názvu !

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 měsíci

To je právě ono. ČT by měla podávat nestranně a hlavně pravdivě informace, neradit divákům, co je správné a jak věci chápat. Jen názory vyvolených a hloupé názory redaktorů už opravdu téměř nikoho nezajímají. Myslím, že občan nepotřebuje nápovědu a stále ještě si dokáže udělat názor sám.

oldo
oldo
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Milý pane,tu instituci si v podstatě přivlastnila banda ideologů,tenkrát v čele s některými poslanci a v té době té svoloči tleskala většina společnosti a vysmívala se paní Bobošíkové,která tomu bránila!Od té doby nikdo nemá odvahu ty zločince kritizovat,o zrušení ani nemluvě.Tady se pořád kritizuje současná vláda,ale ta je jen závěr dlouhodobého procesu.Nedá se s tím už dělat… Číst vice »

ToSomJa1
ToSomJa1
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Myslím, že občan nepotřebuje nápovědu a stále ještě si dokáže udělat názor sám.

  • Omyl . Človek, ktorý má vlastný rozum – nesleduje televízne sračky.
cablik
cablik
před 3 měsíci

Transatlantická TV ČT dělá svou práci podporovat všechny západní šílenosti pokud budou vládnout havloidi tak to budou zkoušet protlačit znovu.

ToSomJa1
ToSomJa1
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Vládnuť budú TÍ GAUNERI, ktorým dajú hlasy gauneri voliči. Toto je ta krása demokracie. Odserú to tí, ktorí to zvolili. Spolu s nevoličmi.

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  ToSomJa1

Nejhorší je že třetina na to kašle sned je zelený blábol a jeho drahota přinutí jít k volbám.

orinoko
orinoko
před 3 měsíci

Teprve dneska jsem zaregistroval, že členkou ČT koprofilu už není soudruzka Tvaruzkova. Ta byla hodně nejedla. Vůbec nechyběla. Po vykopnuti dnešních ČT info idiotu také nebude nic chybět.

mikkesh
mikkesh
před 3 měsíci

No, ač krásnou paní senátorku Kovářovou obdivuji, tady bych nebyl až tak překvapen, kdyby se “demokraticky” zařazovalo a hlasovalo pořád dokola, až se zjeví ten pomýlený senátor, který si po obdržení patrony v obálce, spíše však předání krabice od vína, uvědomí jakej to byl ťulpas a střihne si otočku. Už to tady bylo. Jinak… Číst vice »