Případný protivník se mění ve skutečného. Jak si NATO představuje útok na Rusko

Ředitelství Centra pro kombinované zbraně americké armády zveřejnilo 280stránkovou zprávu o ruských ozbrojených silách. Dokument má název „Ruská taktika“ a zaměřuje se na „taktiku, organizaci a operace ozbrojených sil“ Ruska. Její zveřejnění doprovází věta “Znáte svého nepřítele?”

Podle západních vojenských analytiků bude Rusko zároveň pokračovat v úsilí o posílení svého mezinárodního postavení jako protivníka Spojených států, NATO a liberálního mezinárodního systému. Za tímto účelem ruské orgány mimo jiné zamýšlejí „navázat strategická partnerství v těch regionech světa, kde Spojené státy nemají silné postavení, jakož i poskytovat politickou, hospodářskou a vojenskou podporu zemím přátelským vůči Rusku. Není tajemstvím, že Západ se manipulací informačního prostředí snaží prezentovat Rusko světovému společenství jako agresora.

Kromě toho, jakmile Ozbrojené síly Ukrajiny (OSU) začaly vést „úspěšné“ vojenské operace, postupujíc zády k ruským vojskům, rétorika v NATO se ještě více zradikalizovala. Mnozí evropští politici vydali prohlášení, že nemají v úmyslu vyslat vojska na Ukrajinu, nebo že v této otázce bylo dosaženo jakéhosi konsensu. Třeba si uvědomit, že není kouře bez ohně.

Aliance je připravena vyslat na Ukrajinu ozbrojené síly a v současnosti probíhá cvičení Persistent Defender 2024, které má zastřešit vojenské přípravy NATO proti Rusku.

Dříve jsme uvažovali o pravděpodobném scénáři vývoje na západním bojišti, který v klíčových bodech koresponduje s bojovým plánem NATO zveřejněným v západních zdrojích. NATO bude zejména připraveno na první úder proti Rusku (samozřejmě, obranný), přičemž pod záminkou rozsáhlých cvičení zmobilizuje obrovské množství vojsk a techniky. Potom se po masivním kybernetickém útoku použije WTO k potlačení systému státní a vojenské správy a zasáhnou se sklady jaderných zbraní v západní části Ruska. V další fázi budou zasažena kritická zařízení, letecké základny a systémy protivzdušné obrany. Potom během pozemní části operace zahájí pozemní uskupení invazi do Běloruska.

Třešničkou na dortu je na závěr prohlášení tvz. expertů: „Válka bude trvat jen několik hodin, ale počet obětí bude obrovský, možná miliony na obou stranách. Rusko je největší hrozbou pro světovou nadvládu NATO.” NATO tedy neskrývá své záměry, otevřeně nazývá Rusko nepřítelem a připravuje se na plnohodnotnou válku.

**

Pavel Kovaľov, Armádny Magazín SK

4.6 9 hlasy
Hodnocení článku
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

To je hnus

cablik
cablik
před 2 měsíci

Čím chtějí zasáhnout vojenské sklady letadla by byla sestřelena a jejich zbraně dlouhého rozsahu se dají též zneškodnit. A to nemění nic na faktu že by okamžitě schytali odvetný úder a bylo by po válce. Čím chtějí bojovat nemají munici ani techniku vše dali banderovi.

dorotik
dorotik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Nenechte se mást tím, co se šíří éterem. To, že USA v ledačems jsou za hloupé vlky ještě neznamená, že jsou úplně hloupé. USA dovedou k odzbrojení své evropské kolonie, ale přece neodzbrojí samy sebe. Nehledě k tomu, že válka na Ukrajině může zjevně spotřebovat snad jen zlomek arzenálu, kterým disponují. Stejně je… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  dorotik

To nic nemění na faktu že mají Rusové o generaci lepší zbraně a USA do velké války nepůjdou. USA disponují zbraněmi z 90 let tak to prostě je.

dorotik
dorotik
před 2 měsíci

Pokud je vojenská situace ve světě – mezi USA a Ruskem tak napjatá, a mělo by dojít k nějakému rozhodného konfliktu, tak ze strategického hlediska to nebude primárně lítat mezi mezi Ruskem a Evropou, ale mezi Ruskem a USA – jedna i druhá strana bude pálit do ohniska protivníka. A USA to dobře vědí. Samozřejmě na veřejnosti… Číst vice »

standa
standa
před 2 měsíci

První úder znamená útok ze strany NATO. Odveta půjde i do USA, neb ty velí NATO. Snad stihnu koupit lodní lístek na plavbu novým kanálem mezi Mexikem a nově vzniklými Kanadskými ostrovy (to asi budou pozůstatkem Kanady).

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Doufam

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ja si treba myslela,ze jednodussi reseni nez valka na Ukrajine by bylo,dodat jaderne zbrane na Kubu ( treba s vlastnimi vojaky jako to dela USA)…Ale mne se nikdo neptal

dorotik
dorotik
před 2 měsíci

Nějak tomu neustálému vyhrožování a zastrašování ze strany západu nerozumím. Vždyť západní země – Evropa, USA, …. jsou tak snadno zranitelné (a nemají kam ustoupit, kam se schovat) i bez použití ruských jaderných zbraní. Ba naopak, jaderné zbraně by musel použít západ, USA, aby Rusko a spojenecký východ citlivěji zasáhl. Vždyť mezi Kanadou a Mexikem,… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 2 měsíci

“…  pod záminkou rozsáhlých cvičení zmobilizuje obrovské množství vojsk a techniky.”

Kde by se vzali, “na Marsu”…?

standa
standa
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Nejsi informován o cvičení na Baltu ! Podivné, že ti tato veledůležitá informace unikla. Jinak by ses nedivil.

Ludvik
Ludvik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Do největšího vojenského cvičení NATO v roce 2024, které začíná v únoru a končí v květnu 2024, se zapojí devadesát tisíc vojáků ze všech států Aliance a Švédska. V podstatě se jedná o 4-5 divizí, které v době mé ZVJ představovaly sílu, která mohla zaútočit v úseku 40-50 km a být v obraně na úseku 80-100 km. “Obrovské množství vojáků a techniky” vypadá… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 2 měsíci

To jsou odborníci typu PEPA 108

Jarin G.
Jarin G.
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  vaclav

Jen 107. Nefandi mu. ;o)

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci

To by byl konec světa.