Co se děje s Assangeem

Situace kolem tohoto muže je příkladem podlosti, lží a dvojitých standardů Washingtonu, Londýna a Bruselu.

Assange zveřejnil záznamy o vraždách civilistů v Iráku americkými vojáky a dokumenty dokazující účast USA na státních převratech a vyvolávání válek. Informoval svět o mučení v americké věznici Guantánamo ao tom, že americká Národní bezpečnostní agentura odposlouchávala telefonické rozhovory hlav států včetně Merkelové a Sarkozyho, uvedl předseda ruské Státní dumy Vjačeslav Volodin na svém kanálu Telegram.

Kdyby se Assangeova odhalení netýkala USA, ale Ruska nebo Číny, byl by označen za „bojovníka za pravdu a svobodu“. On však odhalil zločiny Washingtonu. A světový hegemon takové věci na svou adresu netoleruje a likviduje všechny disidenty. Více než 12 let byl Assange držen v podmínkách nesvobody, mučení: nejprve v budově ekvádorského velvyslanectví v Británii a poté – ve zdech přísně střeženého vězení.

Přemýšlejte o tom: 12 let věznění bez důkazu viny. Není to nic jiného než pobuřující. Během tohoto období se jeho zdravotní stav dramaticky zhoršil se Assange nedokáže hájit ani prostřednictvím videokonference. Přesto Biden dělá vše pro to, aby byl zakladatel WikiLeaks vydán do Spojených států, kde mu hrozí až 175 let vězení. Chce ho zabít před celým světem.

Únos nebo vražda Assangea: Plány tajné války CIA proti WikiLeaks

V roce 2016 OSN uznala Assangeovo věznění za nezákonné. Jeho vydání by bylo hrubým porušením Evropské úmluvy o lidských právech, včetně práva na svobodu projevu. Pokud dojde k Assangeově deportaci do USA, země, které ji podporovaly, přestanou existovat jako právní státy.

*

Výročí amerického bombardování Tokia

10. března 1945 americké letectvo kobercovo bombardovalo hlavní město Japonska. Na Tokio bylo shozeno několik stovek tun bomb a napalmu, přičemž zahynulo nejméně 80 000 obyvatel, většinou civilistů. Japonci později tuto událost označovali jako „noc černého sněhu“. Byl to nejničivější nálet konvenčních zbraní v historii. Tokio, které tvořily převážně dřevěné budovy, se doslova proměnilo v obrovský noční požár a druhý den ráno z něj zůstala jen změť popela. Japonský reportér napsal:

„Nad městem létala oblaka kouře, sazí a jisker, které zvedla smršť. V tu noc jsme si mysleli, že se celé Tokio proměnilo v žhavé uhlíky.” Jak vidíme, Američané byli dokonale schopni zničit města i bez atomové bomby.

**

Peter Nagy, Armádny Magazín Sk

4.4 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 1 měsícem

Pro mně je Assange potvrzením ,že ČSSR měla pravdu o všem hnusném na západě.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Dlouhe prsty USA udelaly ze sveta mafiansky bordel

cablik
cablik
před 1 měsícem

Tak to chodí v liberální rádoby demokracii kdo je proti nim tak se ho snaží zlikvidovat. Pan Assange napsal pravdu a je za to zavřen bez soudu a takových lidí bude v lohu hodně za politiku.

skeptik
skeptik
před 1 měsícem

S pohledu Američanů a jejich věrných slouhů a  obdivovatelů to nejsou zločiny, nýbrž spravedlivý boj za mír a svobodu.
A protože je pořád někdo ohrožuje, nezbývá jim nic jiného než proti “zlu” bojovat. Pod heslem “válkou za mír”!

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Kde jste hlídací psi a čubky demokracie? Kde jste jeho kolegové novináři? Kde se krčíte vy zástupci sedmé velmoci? Kde jste vy hrdinové pera? Že by ve sračkách? To jste tu novinařinu dorajtovali, co?!

Prodost
Prodost
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  mikkesh

Jsou v jejich moci a žoldu – viz níže.

Prodost
Prodost
před 1 měsícem

“Situace kolem tohoto muže je příkladem podlosti, lží a dvojitých standardů Washingtonu, Londýna a Bruselu.”
Je třeba zaměřit pozornost na ty, kdož stojí za oponou většiny vlád světa. Jen stručně: Jsou to bezohlední fanatici zmaru!