Co se musí stát….

…aby lidé vyšli do ulic všichni a Fiala byl přinucen rezignovat? Zemědělci opět dorazili do Prahy, i hnůj před sídlem vlády byl vyklopen, policisté tloukli a zatýkali, rozdávali pokuty a Hřib vymýšlí zákazy vjezdu těžší techniky do metropole jen proto, aby v blízké budoucnosti zabránil i sebemenším náznakům protestu. Je třeba si přiznat, že arogance a sebevědomí vládnoucí klice nechybí.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Zemědělci sice prošustrovali 2 pokusy, při kterých nejednotnost účastníků a jistá podlost jejich vedení (myšleno u Agrární komory) způsobila i nezájem zbytku společnosti. Takže třetí akce v pořadí nebyla podporována veřejností víceméně vůbec a lidé zpozorněli až při jejím samotném průběhu. Kupa hnoje, policejní násilný zásah a rozdávání vysokých pokut, či aspoň jejich příslib, kolize traktoru s osobními auty v Letenském tunelu a především prohlášení naprosto nejhoršího premiéra za několik dekád včetně těch pod komunisty o tom, že vláda připravila pro zemědělce 2 mld. korun, což je pravděpodobně další lež a alibismus. Vcelku akční den.

Vláda žádné volné peníze nemá a maximálně by si opět zase jen půjčila. Tvrzení Fialy, že se nedá nikam tlačit a nebude jednat pod nátlakem, by nutně potřebovalo mu ukázat, že v klidu už nebude ani jeden den. A speciálně on by se měl bát vyjít i na ulici.

Protesty zemědělců se tedy stupňují. Vláda lže na všechny strany a zneužívá policii k vlastní ochraně a k násilí na těch, kteří mají rozdílný názor od toho liberálně-pětikolkového. Je stále evidentnější, že naše loutková vláda podléhá americkému velení. Už nedělá nic jiného, než že shání peníze na vyzbrojování Ukrajiny a zvyšování životní úrovně Ukrajinců žijících u nás. Co za to mají tito kolaboranti slíbeno, netušíme. Ale jistě v chudobě neumřou, tedy když se dav včas neprobudí a vše jim nevezme. Jenže pokud by k něčemu takovému došlo, nebojovali by Fiala & spol. o hmotné statky, ale pravděpodobně o život.

Pohár trpělivosti pomalu přetéká. Zatím se ozývají ti postižení vlastníci strojů schopných opětovat případný nátlak policejní techniky. Zůstanou-li v odporu osamoceni, státní sytém je doslova sešrotuje. Ostatně Evropská unie to tak i tak má v úmyslu, proto jich je v ulicích evropských velkoměst tolik. Farmáři bojují o své přežití a proti velmi rychlé likvidaci svých živností. I proto se vymykají a u nás už potřetí během krátké doby usedli za volanty svých traktorů a opustili své statky. Vědí, co riskují, doufají ve vzedmutí celonárodní vlny odporu (trochu naivně) a možná zjišťují, že pokojný protest je jaksi úplně k ničemu.

Velká část účastníků na tuto akci doplatí. Některé to stálo trochu času, jiné nějaké ty peníze za pohonné hmoty, další za pokuty či výraznější postihy. Policie mapovala situaci, sbírala informace, které předá dále, takže určitě budou rušeny i již přidělené dotace. Zatím nikdo neopakoval chybu pana Čupra Rohlíka, aby vyhrožoval ukončením spolupráce s kýmkoliv, čímž by přišel o část klientely.

Liberálové ve vládě však používají rétoriku i praktiky těch, k nimž projevují největší vnitrostátní nenávist, tedy komunistů a STB. Zemědělce nepovažují za dostatečně kvalitního partnera k jednáním, takže se s nimi bavit nebudou. Co se tedy musí stát, aby do diskuse jít museli? Kdo je do toho rohu dostane a kdy? Nebo bude český národ čekat, až si ukrajinskou komunitu čítající téměř desetinu obyvatelstva České republiky připraví na svou ochranu?

Mezitím svět připravují američtí loutkovodiči na válku. Zvyšuje se intenzita provokací namířených proti Rusku. Americký novinář Tucker Carlson dokonce předpovídá nejen jejich větší frekvenci, ale zároveň přesně mířené na ruské civilisty. USA prostě válku vyvolat chtějí. A to za každou cenu.

Dávný plán na porážku Ruska a jeho rozparcelování je tak lákavý. Především kvůli nerostnému bohatství a likvidaci jediného možného rovnocenného soupeře na světovém kolbišti, pomineme li Čínu. Každý kus Ruska má slíbený někdo jiný, možná i proto je Macron tak aktivní. Opravdu si Západ myslí, že se posledních 20 let Rusové zabývají pouze východem Ukrajiny? Jejich zbrojní arzenál je technologicky na úplné špici a nukleární zbraně včetně nosičů budí celosvětový respekt. Jsou natolik progresivní, že by se představa Pentagonu o dalším pouze evropském konfliktu mohla stát naprosto naivní. Přesto největší riziko při případném konfliktu dopadá na Střední Evropu. Tedy na nás. Slováci to pochopili a obnovili s Ruskem diplomatické vztahy. Maďaři je nikdy nepřerušili.

Naše vláda naopak pokračuje v protiruské hysterii, což je další důvod k jejímu svržení. Ani ne tak kvůli její neschopnosti. Důvodem je zabránění v přibližování se k válečnému stavu a tím i odvodům našich mužů a synů do války. Fialovi je úplně jedno, ostatně stejně jako Zelenskému, kolik spoluobčanů v případném konfliktu zemře. V podstatě bychom byli jenom předvojem určeným na porážku.

Pokud se tedy podíváme na nutnost vyhnat Pětikoalici ze Strakovky a ze Sněmovny z širšího úhlu, je vcelku jasné, že je třeba se postavit po bok farmářů. Oni nebojují jen za sebe, ale v mnoha ohledech za celou republiku. Možná ne dostatečně efektivně, protože jsou osamoceni a nemají dobré vedení, ale aspoň se snaží. Ostatní zatím brblají jen na sociálních sítích, aniž by byli ochotni riskovat. Západ se totálně pomátnul. Válka s Ruskem, Green Deal, nerespektování soukromého vlastnictví, zvyšující se tlak na poslušnost obyvatelstva a jeho represe (viz zabavování aut v Rakousku např.), chování Big Pharmy a samotná existence WEF, WHO. To vše je to, co pro nás liberálové připravili. Dost na to, abychom se vzepřeli a jejich historickou úlohu ukončili.

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
keporkak
keporkak
před 1 měsícem

Bacha, podraz!!! Phishing….

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Příští demonstrace už musí být konečně společná, celostátní o demisí těch lotrů. Už žádné vyjednávání!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Kdyz nekoho zmlatili tak,ze ho museli odvest do nemocnice,tak to skoncili..Kdo takovy dobytek jeste bude poslouchat?

Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Přesně tam, tito SPOLUpachatélé patří – do hnoje ! A pořádně zahrnout !

cablik
cablik
před 1 měsícem

Běžte se bodnout s komunisty a STB tohle je korporátní fašismus Zemědělci bojují i za nás i my jsme drceni zeleným blábolem. Šanci na úspěch by měla snad generální stávka oni dobrovolně neodejdou.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

Tebhle korporatni fasismus je stokrat horsi nez socik

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Přesně tak a toho se pravicoví autoři bojí jak čert kříže a proto ho špiní.