Zemědělci. Lidé, kteří živí tuhle zemi versus čím dál drzejší vláda, která z ní dělá zemi spálenou

Včerejší protesty jsem podporovala úplně stejně jako ty minulé, a jako budu podporovat všechny další. Jsem přesvědčená, že situace v téhle zemi spěje velmi rychle do bodu, ze kterého už prostě nebude rozumného návratu.

Jana Marková
Jana Marková
A to, ať se jedná o Green Deal, který není o ničem jiném, než o přerozdělování obrovských sum peněz od jedněch k jiným, ideálně od těch, co je ještě mají k těm, kteří je mají taky, ale mají pořád málo, o dotační politiku, kde se opět jedněm bere a druhým se určuje, na co je mohou čerpat, jakkoliv nesmyslné to je. V obou případech se většina lidí proti tomu nemůže nijak ohradit, protože je jim to určováno zákony a nařízeními, proti kterým se nemají žádnou možnost bránit. A to ani ve volbách, protože většinu z nich vymýšlí a pomáhají prosadit nikým nevolení úředníci, kteří mají o realitě asi takový pojem jako víla Amálka o jaderné fůzi.

A tak když to nejde po dobrém, musí to jít jinak. Když už nemáte kam ustupovat, musíte zkrátka jít proti proudu, protože jinak vás ten proud smete. U nás je to ještě stále na rozdíl od ostatních evropských zemí takový mírný pokrok a postup v mezích zákona, ale to už jsme my Češi a zaplať Pánbůh alespoň za to. Co se ukázalo v plné nahotě je ale to, že tady s námi ve skutečnosti nikdo jednat nechce, už nám to nalajnovali jinak. A tak Fiala i ten malý náznak revolty okamžitě zneužil k tomu, aby s pohrdavým výrazem oznámil světu, že teď už s nikým jednat nebude, páč prý se nenechá vydírat. Jakoby předtím jednal.

A jelikož to nebude žádná změna, chce se mi říct: „No a co jako? Celou dobu námi ostentativně pohrdáte a teď nám tu chcete vyhrožovat?“ Nevěřím, že ten člověk, který už je dávno mimo, vůbec chápe, co tu děje a já doufám, že ještě dít bude. Minule to byly jen pokuty, nálepkování a vyhrožování. Teď přidal na pokutách, výhrůžkách i na těžkooděncích. I my bychom měli přidat. Protože jinak se tu evidentně nezmění vůbec nic.

A proto budu opět podporovat každou takovou akci, která bude mít třeba už potenciál z tohoto marastu vybřednout a posunout tuhle zemi z té fialové bídy a pomyslného hnoje. A když to bude muset být hnojem skutečným, nic proti tomu nemám a pánovi, co „měl koule“ tleskám.

**

Jana Marková, Litterate

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

*

4.6 9 hlasy
Hodnocení článku
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
keporkak
keporkak
před 1 měsícem

Bacha, podraz! Phishing!!!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Ted jsem poslouchala Nerudovou.Vazne,je mozne aby byl nekdo az takhle hloupy?Ona ani nevi,jak se pozna respekt..Defitivne ho nema ten,kdo jen rika,co ostatni chteji slyset…Reknete te blbce nekdo,ze mate respekt poznate presne v te dobe,co prosadite to,co ti ” nad vami” slyset nechteli

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Jen blahovy by jeste veril jejich slibum a kdyz neverite jejich slibum,vyhrozovani je uz houby platne…jen cloveka utvrdi a zatvrdi

vaclav
vaclav
před 1 měsícem

Víte, zemědělci živili tento stát od nepamětí. Prostě jsme byli soběstační. Ano říká se a asi je na tom kus pravdy, že brambory nás zachránili před hladomorem v první světové válce. No dnes nás asi nezachrání. Je to jako exotická zelenina. Dosáhla větší ceny než exotické banány.

cablik
cablik
před 1 měsícem

Prý na té demonstraci někoho policajti zmlátili že ho museli převézt do nemocnice. Každá akce proti tomu zlořádu je dobrá jinak by dělali ještě větší svinstva.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  cablik

No o tom mééédia určitě nebudou informovat – tedy až po poradě s ropušanovýmí hovady

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vaclav

Pravda zveřejněna nebude spíš upravená verze aby byl poškozený ten špatný.