Nejpozoruhodnější rys Assangeova případu

Nejpozoruhodnější na případu Juliana Assange je to, že se s ním zachází, jako by byl americkým občanem. Původní výkřik zněl „zrada“, nyní se změnil na „špionáž“.

P. C. Roberts
P. C. Roberts
O žádnou špionáž nešlo. Wikileaks zveřejnil a dal k dispozici New York Times, The Guardian a dalším mediálním organizacím uniklé informace. Mediální organizace informace zveřejnily, stejně jako Wikileaks, ale nejsou obviněny. Ani Wikileaks není obviněna. Obviněn je pouze Julian Assange.Na tom není nic jiného, než když Ellsberg zveřejnil Pentagon Papers pro New York Times. Americká vláda chtěla stíhat oba, ale zabránil jí v tom první dodatek a dlouhodobě uznávaná povinnost mediálních organizací hnát vládu k odpovědnosti. Výrazné zhoršení ochranné síly prvního dodatku a novinářské svobody od roku 1971 svědčí o nárůstu tyranie. Tyranii zažívá Julian Assange, nikoliv legitimní stíhání.Pečlivě prozkoumejme otázku „špionáže“. Špionáž je funkcí každého velvyslanectví kdekoli na světě. Účelem velvyslanectví není pouze zastupovat obchodní a politické zájmy dané země. Jejich úkolem je také shromažďovat informace, a to čím citlivější, tím lepší. Pokud je personál velvyslanectví přistižen při špionáži, musí opustit zemi. Nejsou trestně stíháni.

Je dobře známo, že na amerických velvyslanectvích působí agenti CIA, kteří se vydávají za diplomaty. Podle protokolu, kterým se Assangeův případ řídí, by Rusko, Čína a libovolný počet zemí mohly členy amerických ambasád zatknout a postavit před soud. Ve skutečnosti by to mohlo udělat mnoho zemí navzájem. Brání tomu nejen dobrý úsudek, ale i skutečnost, že cizí občané nepodléhají zákonům jiných zemí. Pouze USA, které si představují samy sebe jako jakousi mezinárodní velmoc, prosazují celosvětovou nadřazenost svých zákonů. Toto tvrzení je absurdní a nemá žádný právní základ.

Zinscenovaný, ve skutečnosti právně nesprávný případ proti Assangeovi není založen na ničem jiném než na požadavku Washingtonu na pomstu. Zde je uvedeno, z čeho je Assange viněn: Zveřejnil uniklé informace, které přesvědčivě ukazují, že vláda Spojených států je lhář, podvádí své spojence a je válečným zločincem. Účelem procesu proti Assangeovi je mu to vrátit a zastrašit všechny novináře, aby už nikdy nezveřejňovali informace nepříznivé pro vládu USA.

Jinými slovy, účelem případu Assange je navždy ukončit schopnost médií volat vládu k odpovědnosti. Případ Assange je základním kamenem tyranie. Jakmile je jednou zaveden, tyranie je rozpoutána.

To, že tolik přitroublých „vlastenců“ podporuje „získání Assange“, svědčí o naprosté hlouposti. „Dostat Assange“ znamená dostat sebe sama a oni jsou příliš hloupí, než aby to viděli.

Takto se vraždí svoboda.

*

P.C.Roberts, zdroj: The Most Astounding Feature of the Assange Case vyšel 27.3.2024 na stránach PCR. Překlad  Zvědavec.

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 29 dny

No jo pane Robertsi, Assange je sice australský občan, ale Austrálie, dříve britská kolonie, je dnes fakticky americkou kolonií. Tím, že Assange odhaloval nepravosti, které se děly a dějí v USA, pracoval, ať vědomě či nevědomě, pro Putina a Rusáky. Vlastizrada a špionáž. Takže může skončit i jako Rosenbergovi. Ovšem nejdříve si ho vezme do parády… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 30 dny

To rikam od zacatku…Assange nikdy nebyl obcanem USA…Tady je nejvic videt ta hegemonie

cablik
cablik
před 30 dny

Jo pan Roberts má pravdu v USA žádná demokracie neexistuje jen diktatura korporátních fašistů. Pan Assange je vězněm politickým protože odhalil jejich sviňárny.