Nová Putinova bomba УМПБ Д-30СН vyděsila Pentagon k smrti! Vražedné bomby, které USA celé roky slibují vyvinout, začaly včera z ničeho nic padat na Ukrajince!

O zásadách propagandy profesorky Morelli a o nových amerických a ruských bombách na ukrajinském bojišti.

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Moderní západní válečná mediální propaganda má 10 rigorózně předepsaných závazných pravidel, která už v roce 2001 odhalila profesorka bruselské university ULB Anne Morelli ve své knize Principes élémentaires de propagande de guerre. V duchu těchto pravidel začala česká média od podzimu 2022 masírovat naše občany zaručenými zprávami o brzké změně poměru sil na východní frontě, neboť Washington dodá Ukrajině nejnovější “klouzavé raketové bomby GLSDB”, které dokonce ještě ani Pentagon nemá ve své vlastní výzbroji, a tyto zázračné přesné nové bomby GLSDB umožní kyjevské branné moci udeřit na ruská vojska do hloubky mnoha desítek kilometrů, rozmetají ruské zásobovací základny, roztrhají ruské záložní vojáky odpočívající v kasárnách, a zničí každou ruskou zásobovací kolonu, která by se opovážila pohybovat po cestách v dostřelu těchto nejnovějších US raketových bomb odpalovaných ze strojů “HIMARS”. Hlavní čeští propagandisté dokonce slibovali, že Rusové se už před těmito bombami ani nikde neschovají, a bomby tak změní průběh celé války na Ukrajině. A že těchto bomb na Rusy udeří statisíce! 

Uplynul rok a den od začátku západní mediální kampaně o strašlivých bombách GLSDB, a sliby našich novinářů se konečně naplnily a první slibovaná bomba GLSDB včera dopadla na svůj cíl a všechny vyděsila svou účinností. Bomba GLSDB, která včera rozmetala na východní frontě svůj první cíl, byla dokonce 10 krát mocnější, než bomby slibované českými novináři. Místo 16 kg trhaviny nesla 250kg trhaviny. Bomba však měla podstatnou závadu, přiletěla z ruské strany, a přesně dopadla na ukrajinský cíl, a tak se o ní v českém mainstreamu nesmí podle závazných pravidel bruselské válečné propagandy informovat!

Zatímco o maličkých americký bombách GLSDB se toho ví hodně, především, že nebyly Ukrajině dodány podle slibů médií už v létě 2023, protože se při jejich vývoji objevily objektivní potíže, které se teprve letos v lednu podařilo překonat. A bomby tak bylo slíbeno začít dodávat až minulý měsíc. A podle “druhořadých ruských informačních vojenských kanálů” něco podobného jako GDSLB v Rusku už na zem 14. února bez velkého účinku spadlo – video.  O ruské velké bombě GLSDB – УМПБ Д-30СН se toho ví hodně málo, ač přední ukrajinská média už přiznala, že 8. března 2024 začaly na Ukrajince dopadat. a zveřejnila fotografie úlomků jejich trosek, které zbyly po jejich explozi:

Ukrajinci podrobili zachovalé úlomky bomb GLSDB – УМПБ Д-30СН zkoumání, a z nich vyvodili:

  1. Jde o novou verzi obávaných kluzákových bomb FAB ráže 250kg, která byla opatřena raketovým motorem, a tak doletí o mnoho desítek kilometrů dál, než staré FAB shazované z letadel, které motor nemají.
  2. Poloměr šířky těla těla bomby a její konstrukce ukazují, že má vysunovací křídla, a že by tak mohla být nejen shazována z letadel SU-34/24, ale i vypouštěna ze země z raketových systému Tornádo-C, a nebo nějakých samostatných jednoúčelových kontejnerů, jak plánují Američané až u další verze své GLSDB, která se teprve vyvíjí.
  3. Bomba má automatické satelitní navádění na cíl, a na rozdíl od starých FAB je v přední části bomby namontován nový aerodynamický kryt, který značně vylepšuje její rychlost a obratnost, s jakou útočí na cíl.

O amerických bombách GLSDB je známo, že mají menší výbušnou hlavici (16kg), než střely HIMARS (23kg), ale dvojnásobný dostřel až 150km. K vystřelování GLSDB i GLSRM / HIMARS je zapotřebí americký raketomet MLRS, a GLSDB se mají také dát v budoucnu vystřelovat ze speciálních samostatných kontejnerů. Jedna GLSDB stojí bez kontejneru nebo MLRS 40 000 USD, a musí se složit z existující bomby, existující rakety, a musí se k ní vyrobit letový modul. USA mají na skladu 400 tisíc starých raket, a mnoho tisíc bomb, ze kterých se celý komplet GLSDB bude skládat. Cílem stavebnice GLSDB je snížit náklady oproti střele GLRSM, kterou USA už Ukrajině dodávají. Jedna GLRSM, která je třikrát účinnější, ale doletí jen 80 km stojí 168 000 USD. Klíčovým prvkem, který bude omezovat množství střel GLSDB, které USA Ukrajině brzy dodají, je množství odpalovacích kontejnerů a raketometů MLRS, které jako jediné mohou GLSDB vystřelovat, protože jde o drahá zařízení za miliony USD. USA vyvinuly GLSDB, aby ušetřily. Jen složení stavebnice 10 000 kusů GLSDB bude stát 400 milionů USD bez kontejnerů a bez MLRS. Představa, že Ukrajina bude GLSDB střílet po Rusech po stovkách tisíc kusů, jak masírují česká média, je utopie. GLRMS Ukrajina vystřelovala v nižších stovkách kusů ročně, na víc USA neměly peníze. GLSDB je jen 4 krát levnější, tudíž jí bude možné na Rusy střílet jen v nižších tisících ročně, ovšem GLSDB má oproti GLRMS třikrát nižší účinnost. Aby GLSDB dokázala změnit poměr sil na Ukrajině musela by být vystřelována po desetitisíci kusech měsíčně po dobu několika měsíců, a to je mimo současnou ochotu USA financovat ukrajinskou válku, a je vůbec otázka, zda by potřebný počet souprav GLSDB včetně kontejnerů vybavených zaměřovací elektronikou nyní v USA dokázali vyrábět bez dramatické změny současného letargického politického kurzu.

Odpalovací zařízení střel GLSDB budou zničena, podobně jako byla včera zničena celá četa amerických raket Patriot, která se přesunovala 52 km v ukrajinském týlu. (Foto nahoře, Mapa dole.) Jakmile jí všudypřítomné ruské drony vyčenichaly, přiletěl na ní Iskander a s Patrioty učinil krátký proces. (Video z útoku.) Ruská armáda dnes zcela v souladu s US válečnou doktrínou “AirLand Battle” úspěšně izoluje celé ukrajinské bojiště až na operační hloubku přes 50km, tak aby se k frontě a do pří-frontových palebných zón nedostal žádný hodnotný ukrajinský válečný prostředek, ani zásobovací konvoj. Jsou tak zejména od Nového roku ničeny raketomety HIMARS, dalekonosné samohybné houfnice, radary, a systémy PVO S-300/200, NASAMS a Patriot jakmile se k frontě přiblíží. Válka je především matematika. Pokud chcete proti protivníkovi uspět, musíte nasadit srovnatelné množství srovnatelných zbraní. Ukrajina ale krom mas pěchoty a slušného počtu starých lehce pancéřovaných transportérů NATO je ve všech ostatních zbraních a systémech Rusy přečíslena nejméně 8 ku 1, a v letectvu je převaha nejméně 160 ku 1! Za těchto podmínek je jediným vojenským realistou na celém Západě, kromě Trumpa, Fica, Orbána, Babiše a Okamury, jen papež František, který včera vyzval Kyjev, aby našel odvahu k mírovým jednáním. Proč tomu tak je, vysvětluje 10 zákonů moderní západní válečné propagandy, která musí mainstreamová média dodržovat, aby ohloupila své občany, jak odhalila profesorka Morelli. Jejich pravdivost si můžete ověřit sami.

  1. Nechceme válku.
  2. Za válku nese vinu pouze nepřítel.
  3. Nepřítel je čisté zlo, podobá se ďáblu.
  4. My bojujeme za ušlechtilé ideály, ne pro své sobecké zájmy.
  5. Nepřítel se záměrně dopouští válečných zvěrstev; všechny naše prohřešky proti válečným zákonům jsou náhodné, a nepřítelem vynucené.
  6. Nepřítel úmyslně používá zakázané zbraně.
  7. My máme malé ztráty, ale ztráty nepřítele jsou obrovské.
  8. Všichni umělci a intelektuálové podporují naši věc.
  9. Naše věc je svatá, hájíme vyšší hodnoty.
  10. Každý kdo pochybuje o naší válečné propagandě, je zrádce!

Mapa zničení americké baterie Patriot ruským Iskanderem 9. března 2024.

Kdybyste snad pochybovali o plnění pravidel profesorky Morelli, dnes krátce po půlnoci, Kyjev nějakou náhodou obvinil Rusy, že masivně používají chemické zbraně! Můžete tak sledovat, kdo se ke Kyjevu dnes v ČR přidá!

**

Michael Svatoš, MaP1934

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

*

4.5 15 hlasy
Hodnocení článku
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
oldo
oldo
před 1 měsícem

Podle autora je KoZa jako Mirka,pořád vyděšený.Tyhle dryáčnické výlevy snižují jeho důvěryhodnost,měl by se mírnit.

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem

To nejde Paulo, Brusel to zakázal. Na Islandu bys už byla ve vězení.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

Zakony moderni zapadni valecne propagandy jsou trapne…cernobile videni je maximalne pro lidi s nedostatecnym intelektem

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Intelekt nemá žádný vliv,mezi tzv.elitou je paradoxně fanatických a nenávistných blbů nejvíc.Jde o nevzdělané ignoranty a těch je tak DEVADESÁT PROCENT.Ta propaganda trapná není,je účinná a funguje.Že je pár lidí jako vy,nehraje roli.

cablik
cablik
před 1 měsícem

Děkuji všem za informace z fronty.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Tak nevím. Včera Ukrajinci zničili Rusům 60 vozidel , třicet dronů, sestřelili X letadel a raket…., prostě úspěšně kráčí k vítězné porážce. Papež vyzval Ukrajinu ať vyvěsí bílou vlajku, vlezdoprdelka Váleček kulantně naznačil, že v Českém lvu končí. Že by krysy začaly opouštět potápějící se loď? Že by se v něm hnulo svědomí? Ještě… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Takže Ukrajinci vyhrávají? Tak proč tam chce Macron posílat vojáky, když si Ukrajinci vystačí sami?

Ludvik
Ludvik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Karel2002

Zřejmě touží projít se ulicemi Moskvy…

https://www.stoplusjednicka.cz/nemecti-zajatci-v-moskve-1944

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Ludvik

Jo to Rusům po operaci Bagration nevěřili západní spojenci že mají tolik zajatců. Tak v Moskvě pochodovali a za nimi cestu umývala auta.

standa
standa
před 1 měsícem

Velké díky panu Svatošovi za info ! Česko je dnes, ve stadiu rozkladu státu, na cestě k diktatuře – viz vyjádření Fialy k zemědělcům či ke Slovákům ! Je otřesné, že na Hradě máme “generála” typu poručíka Duba, premiérem Česka je typ kadeta Bieglera a ministerstvo vnitra vede typ donašeče Bretschneidera ! Pan spisovatel… Číst vice »

oldo
oldo
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Ano,za desítky let jsme dopustili,že k míru je třeba odvaha.Kolik let bude potřeba na nápravu?Žádná je správně,protože PRO NÁS je pozdě.