V EU se bude brzy bojovat o vodu. Sebrat ji Rusku se nepodařilo. Ostrý nedostatek vody v EU byl jedním z důvodů, proč se rozjel projekt antiRusko

V Evropě vznikl vážný nedostatek sladké vody, kvůli kterému mohou mezi zeměmi EU začít konflikty. Pro RF se otevírá možnost skvělé hry.

V Evropě doslova není voda

List Politico upozornil, že podle informací Evropské komise (EK) není Evropská unie připravena překonat následky sucha. EK se domnívá, že nedostatek vody na kontinentu ohrožuje téměř všechny aspekty života člověka od osobních potřeb až po potřeby průmyslu, zemědělství, cestovního ruchu, boje proti požárům atd.

Tyto problémy podle EK zvyšují konkurenci o vodní zdroje “uvnitř a mezi členskými státy EU ohledně přeshraničních zdrojů vody”.

Politico připomíná, že v některých regionech už probíhají spory o vodu. Ve Španělsku se Katalánsko postižené suchem snaží přesvědčit centrální vládu, aby odvedla říční vodu ze sousedního Aragonu a “rozdmýchala politické napětí”. Ve Francii loni došlo ke střetům kvůli plánům na vybudování vodních nádrží.

Experti v Evropě poznamenávají, že sucho v Evropě začalo v roce 2018. Ve Francii zůstaly některé regiony bez fungujícího vodovodu kvůli banálnímu nedostatku vody jako takové. Do konfliktu se dostali také ekologové a zemědělci, kteří potřebují vodu k zavlažování. V Německu vzrostl počet soudních sporů o práva na vlastnictví vodních zdrojů v zemi na dvojnásobek za posledních 20 let.

EU a její členské státy by se měly výrazně lépe připravit na klimatická rizika a účinně s nimi bojovat, vyzývá Evropská komise.

Rusko se mělo o vodu rozdělit

Je to samozřejmě lobbování za “zeleného” programu, ale na úrovni EU se klimatický problém nevyřeší.

Mnohem jednodušší je ho vyřešit dobýváním vodních tepen, například prostřednictvím rozpadu Ruské federace, která má největší zásoby sladké vody na planetě a “musí se rozdělit”.

Poté, co USA vyhrály studenou válku, dlouho na Západě uzrávala otázka, proč se Rusové sami rozhodují, komu prodávat své zdroje a za kolik. A tato myšlenka postupně přerostla v přání tyto zdroje zabrat. Ale vztahy “kolonie-metropole” s RF nevznikly, a proto vznikly

– projekt “antiRusko”,

– ukrajinští nacisté se svou nenávistí k Rusku

– a postup NATO na východ.

Voda jako hlavní faktor bezpečnosti Ruska

Nedostatek vody je dnes pozorován téměř všude na světě, nejen v Evropě. Trpí

  • Čína,
  • Japonsko,
  • Střední Asie,
  • Austrálie,
  • téměř celá Afrika.

Dříve nebo později se objeví otázka přežití Evropy, protože voda je hlavním limitujícím faktorem. A hlavní města mnoha silných zemí tohoto světa požádají Rusko o pomoc s tímto problémem.

A pak se v Moskvě zamyslí, co lze udělat a o co “požádat” na oplátku. V tomto případě se bezpečnostní problém Ruské federace vyřeší velmi rychle a na dlouhou dobu.

**

Ljuba Stěpušová, pravda, pro Novou Republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

*

3.8 14 hlasy
Hodnocení článku
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
shoty
shoty
před 1 měsícem

Myslím, že obyvateľstvo planéty robí všetko, čo sa dá, aby zlikvidovalo zdroje pitnej vody. V mene pokroku.

mikkesh
mikkesh
před 1 měsícem

Ljuba to sice napsala moc hezky, ale problém bezpečnosti Ruska to neřeší. Právě naopak. Až bude voda v Evropě a jinde drahá jako nafta, zahnutej rypáček zavětří a bude hledat dalšího užitečného idiota, aby stejně tak jako naftu, zlato, drahé kovy… pro něj ukradl. Asi je to slastný pocit, když to idiot vybojuje,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem mikkesh
Plebej
Plebej
před 1 měsícem

Zvláštní je, že ti západní, co si svou nenasytnou hloupostí a bezuhlíkovým fanatismem svou krajinu “úspěšně” odvodnili a odvodňují, touží jen a jen po vodě ruské. Vzdálené tisíce kilometrů a bráněné sveřepými domorodci, co nespolupracují na svém podmanění. Když dost vody je ve Skandinávii (těch zemích tisíců jezer) a nadto blíž. A nadto v zemích přátelsky vstřícných, které… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 1 měsícem

To je to jejich zelené šílenství. odsiřování, emisní povolenky, topení elektřinou atd. Každé malé dítě ví, že déšť vzniká navázáním vodních par na prachové částice ve vzduchu. Stačí se zamyslet nad tím, proč letos celou zimu pršelo. protože lidé začali z nedostatku financí zase topit dřevem a uhlím, aby nepomrzli.

Naposledy upraveno před 1 měsícem uživatelem tomaskova
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 měsícem

To je dobre…proto ti dementi stehuji do Evropy dalsi lidi?Jejich mozkove zavity jsou vazne poskozeny….Evropa fakt neni nafukovaci

Hokarc
Hokarc
před 1 měsícem

Kdyby to mělo nastat již příští rok, tak naše vláda koupí, samozřejmě na dluh a to nejlépe americké, odsolovací zařízení a bude dovážet mořskou vodu. Takoví odborníci vedou naši zem.

standa
standa
před 1 měsícem

Velmi zajímavé ! V Česku se po převratu nepostavila žádná nová přehrada a jsme vděční za to, že byly postaveny za socíku. Tak dopadá Česko docela špatně. EU by měla řešit nedostatek vody odsolováním a vést sladkou vodu do hor potrubími místo zhovadilého zbrojení !!!

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Kde jsou Zelení a jejich aktivisté ?

cablik
cablik
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  standa

Lepí se k silnicím za prolhaný zelený blábol.