Opravdu lidé zhloupnuli?

Prezidentské volby v Rusku nepřekvapivě vyhrál Vladimír Putin. Vzhledem situaci ve světě i na Ukrajině to je logické. Putin vyvedl Rusko z jisté destabilizace a směřuje zemi k prosperitě a ekonomickému růstu, má respekt u obchodních partnerů Ruské federace i doma a vzbuzuje obavy na Západu, zároveň je zdrženlivý v odpovědích na jeho provokace. To vše jsou dobré důvody k tomu, aby nadále zůstal sedět v Kremlu.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Jiný názor na to má například ministr zahraničí Lipavský. Opět se projevil jako diplomatické nedochůdče a debil zároveň. Volby v Rusku označil za frašku, přestože k té měly blíže především ty americké, díky nimž vznikl nový pojem, tedy proslulá Bidenova křivka. Je až neuvěřitelné, jací lidé nám vládnou a kolik lží vypouští a ještě jim věří.

Například Fiala tvrdí, že o masakru v Oděse nic neví, přestože byl jedním ze spouštěčů rusko-ukrajinské krize, téměř celá naše politická ekipa ignoruje dění na Východní Ukrajině od roku 2014 včetně existence Aleje andělů připomínající násilnou smrt nevinných dětí na Donbasu, stejně tak legitimitu referenda na Krymu uznaném i OSN a vedoucím k návratu poloostrova pod křídla Ruské federace.

Morální úroveň našich pseudoelit odpovídá novinářské spodině typu Forum 24. Přesto má Pětikoalice stále nějaké voliče, navíc Piráti obsazují 2.místo v předvolebních průzkumech a ten trapný a prolhaný plátek Forum 24 také někdo ještě čte. Třeba i proto, že jejich články uveřejňují i na Seznamu. Tedy další prolhané hlásné troubě liberálů. Mnoho lidí však Seznam sleduje a důvěřují mu. Nepochopitelné….

Nadpis článku se však netýká jen voleb v Rusku a reakcí na ně. V poslední době se na sociálních sítích rozmohl takový nešvar. Dezoláti (sami se k nim s hrdostí řadíme) měli pravdu s pochybnostmi o vakcínách a jejich následcích. Dopředu varovali před Green Dealem a elektrifikací osobní dopravy, načež i v Bruselu obsazeném ideologicky pomatenými europoslanci uznali, že elektromobily nejsou zdaleka bezemisní.

Stejní ,,konspirátoři“ už dlouho říkají že propagátorům Green Dealu nejde o přírodu. Dalším důkazem je vykácení tzv. Pohádkového lesa v Německu z důvodu jeho náhrady lesem větrných elektráren. Těch, které mimo jiné zabíjí ve velkém ptáky, když nefouká, tak pouze hyzdí okolí, jejich pryskyřicové vrtule se nerecyklují, ale pouze se zahrabávají do země a výroba celých zařízení je tak ekonomicky a energeticky náročná, že si na sebe nikdy nevydělají. Tedy pokud nemají přidány diesel agregáty, což už jsme také poznali. Už to samotné jaksi postrádá opodstatnění a pro selský rozum je to úplně mimo chápání.

Je tu však něco, co ani tzv. dezoláti nedokážou vymyslet. Vznikla určitá skupinka skutečných konspirátorů, kteří se od zmíněných dezolátů odlišují, byť dosud v mnohém byli zajedno. Novým fenoménem sociálních sítí je tvrzení o tom, že Země není koule, ale připomíná placku. Ta neobíhá kolem Slunce, které navíc nehřeje. Vyznavači teorie o kopuli nad planinou v různých obměnách též tvrdí cosi o tom, že Antarktida je pouze územím, za kterým jsou další oblasti s odpověďmi na mnoho záhad. Ohání se zákony fyziky, ovšem značně zkreslenými, a svými teoriemi  se vrací do doby středověku a nadvlády kléru.

Větu ,,a přeci se točí“ považují za počátek lži. Nás smířené s modelem vesmíru a Sluneční soustavy uznávaným odborníky považují za hlupáky. Dobrá, můžeme pochybovat o přistání několika lodí Apollo na Měsíci, zvláště s přihlédnutím na to, že o 50 let později nejsme schopni podobný manévr zopakovat. Logiku mají i další pochybnosti, třeba o údajném nárazu letadel do Dvojčat a navíc nesmyslné zhroucení dalšího mrakodrapu a mnoho nesrovnalostí kolem této události, na které upozorňují i stavební inženýři. Ale tvrdit, že zeměkoule neexistuje, a vše, čím se moderní věda zabývá, je jen blamáž těmito fantasty zdůvodněná záměrným ,,oblbováním“ lidstva, je už jaksi přes čáru.

Hloupost lidí je nekonečná. Jsou snadno manipulovatelní, o čemž svědčí poslední výsledky voleb u nás. A to jak parlamentních, tak i prezidentských. Jejich schopnost věřit tam, kde při zapojení selského rozumu i průměrně inteligentní člověk dokáže odhalit lež, je neuvěřitelná. Bojovat s lidskou hloupostí je nekonečná činnost. A poslední dobou stále častější.

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

4.5 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 měsícem

Ono to je těžké průměrný člověk přijde utahaný z práce domu a čumí do bedny a samozřejmě schroustá všechnu propagandu. A pak volí ty „správné” ale teď to tak nebude po průvanu v peněženkách zelený blábol se dotýká každého z nás.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Zoufalství, zmar, ubohost, trapnost, ale i skrytý děs, obavy a možná začínající strach o svůj osud se línou z  tlam podporovatelů ukrajinských fašistů. Co s nimi bude pak? Prezidentské volby v Rusku? Jasná zpráva, i když dnes se píše, že polovina hlasů pro Putina byla zfalšována. Jak ze sebe může dělat někdo takovýho pitomce. To už… Číst vice »

spartak
spartak
před 1 měsícem

Po roce 1989 se velká většina vrhla na podnikání i kšeft ,tzn. bez odvádění skutečných daní apod. za tu dobu se utvořila hnědá krusta fanatiků. Jak chcete s touto koulí diskutovat?

kolokol
kolokol
před 1 měsícem

Trochu hrušky s jabkama. Ale budiž. Řekněme, že pokus atora ukázat na hloupnutí lidstva v různých oblastech. Ale asi by to nemělo vést k jakési glorifikaci vědy. Jako spolehlivého a jediného prostředku k poznávání světa. Tak to přece zdaleka není. Vezměme si třeba nedávnou plandémii. Krásně odhaluje zkorumpovanost mnohých vědeckých institucí i vědců samotných. Kdybych měl… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kolokol

Pokles inteligence lidí (v obecném měřítku) oproti stavu před několika málo generacemi je již prokázaný fakt. Sabotování vzdělávacího systému je očividné. Komu to slouží a jaké cíle tím sleduje? Co s tím jako jednotlivec?
Já navrhuji prozkoumat hypotézu Dutozemě!

standa
standa
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kolokol

Je všeobecně známo, že pokles inteligence si způsobuje kolektivní Západ sám sobě a je veden především politickými neziskovkami placenými oligarchy bez hranic. Východ se tomu brání a požaduje při vzdělávání výsledky, tím dosahuje nadřazenosti nad kolektivním Západem. My, kolektivní Západ, požadujeme při vzdělávání pitomosti, které snižují inteligenci a vedou k degradaci – viz např. Česko po roce 1989,… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kolokol

To že dnes je těžko se vyznat v tom, co školy produkují za blby. Tím chci říci, že věda je věda a blbci se dostávají i do vědeckých týmů.