Pojmenujte jídlo

Nebudu úročit v dřívější době dobrý a nebezpečný vtip: Jezte ruská vejce, jsou to vejce našich přátel. Vy doma jistě máte slohu s euro-fóliemi. Díváte se z euro-oken, zatímco se olizujete po šunce Euro. Zvláštní. Já vystačím se slohou s fóliemi, s okny ke koukání a s šunkou prasečí.

Patrick Ungermann
Patrick Ungermann

Zrovna jsem chodil do městské jídelny, když mezi Spojenými státy americkými a Francií probíhala politická hádka. V USA si tou dobou Američané pochutnávali na hranolcích (anglicky French fries). Najednou to francouzské smaženky (doslovný překlad) být nemohly, a tak se přišlo s neotřelým – smaženky svobody!

Názor, že „velká“ politika bývá lidem k nesežrání, je obecně známý. Jídlo by nám naopak chutnat mělo, od toho tu přeci je. Nevím, kde bude euro, až se narodí můj vnuk a po letech si koupí šunku. Držme mu palce, aby byla prasečí nebo drůbeží a aby na ni, jak se říká, dosáhl.

4.3 9 hlasy
Hodnocení článku
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 1 měsícem

Víte každému chutná něco jiného a nic proti tomu. Osobně mi nechutnal v SSSR kvas. osobně mi nechutnal boršč. Ale to je můj názor a moje chuť. Proto přeci nemůžu odsuzovat národ. Někdo má rád vdolky a jiný zase holky. Ale není to co by nás mnělo rozdělovat. Pravdou je, že Znojemské okurky (prodané… Číst vice »

vik
vik
před 1 měsícem

Ku.vo zavři zobák a běž se předvádět tam, kde je vás nejvíc. Tady se nechytneš.

Rob
Rob
před 1 měsícem

Proboha, pane Dvořáku ! Proč tu ochechuli tady nebloknete ! To vám snad platí za prostor ?!?!

orinoko
orinoko
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  Rob

Ona nás má ráda. Oproti black kapibare a jejímu kopalicnimu hot dogu.

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  orinoko

Ať tedy posílá pozdravy panu Dvořákovi – většině z nás to jde jen na nervy

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 měsícem

Ke kontrole kvality potravin, by se měla asi zkoumat i  kontrola chuti. Takové pomazánky Hamé, ať je ,,to zlaté dědictví”, Španělska, Francouzská, Vepřová, Kuřecí ….paštika, chuť vsjo rovno(nacpat propagátorovi Polívkovi do tlamy a zlomit mu ukazováček). Uzeniny přesolené rychlosolí. Párky, hnus atd. Kuřata z Polska a Ukrajiny u kosti mnohdy už smrdí. Odtud slepice… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

A vy věříte, že maso a vejce jsou naše- tedy u nás vyprodukované?

vaclav
vaclav
před 1 měsícem
Odpověď uživateli  vaclav

Já už opravdu nevím, co je na pultech našich prodejen a pomalu ani u českého řezníka nevím co opravdu je z našich chovů. Zatím věřím jen mléku, které si beru od bývalého JZD dnes společnosti akciové. 14 Kč za syrové mléko l litr.Ano bývalo to za 8 Kč.