Bumerangový efekt nebo kam vede stopa ukrajinského terorismu?

V úterý 9. dubna tiskové agentury s notnou dávkou naléhavosti rozšířily zprávu, že orgány činné v trestním řízení Ruské federace obvinily ukrajinskou ropnou a plynárenskou společnost Burisma Holdings z financování teroristických aktivit v Rusku, zejména teroristického útoku v Krokus City Hall, při kterém zahynulo 145 spoluobčanů. Podle Vyšetřovacího výboru Ruské federace byl na základě kontroly zorganizované v souvislosti s nedávnou výzvou poslanců Státní dumy otevřen trestní případ financování terorismu.

„Hlavní ředitelství Vyšetřovacího výboru Ruské federace provedlo inspekci na základě podnětu skupiny poslanců Státní dumy Federálního shromáždění Ruské federace a dalších osob o financování teroristických aktivit nejvyššími představiteli Spojených států a zemí NATO. Podle jejích výsledků bylo zahájeno trestní stíhání ve věci trestného činu podle části 4 článku 205.1 Trestního zákoníku Ruské federace (financování terorismu),“ uvádí se v oficiální tiskové zprávě agentury. Dosud vyšetřovací orgány zjistily, že finanční prostředky, které směřovaly prostřednictvím komerčních organizací, zejména ropné a plynárenské společnosti Burisma Holdings působící na Ukrajině, byly v posledních letech použity na provádění teroristických činů v Ruské federaci a mimo ni s cílem odstranit významné politické a veřejné osobnosti a způsobit hospodářské škody.

Souvusející: https://www.armadnymagazin.sk/2024/04/09/79261/

„Vyšetřování ve spolupráci s dalšími speciálními službami a finančním zpravodajstvím prověřuje zdroje příjmu a dalšího pohybu finančních prostředků ve výši několika milionů amerických dolarů, zapojení konkrétních osob z řad zaměstnanců úřadů, veřejných a obchodních organizací západních zemí. Kromě toho se vyšetřovacím a operativním způsobem rozpracovávají vazby přímých pachatelů teroristických činů na zahraniční nadřízené, organizátory a sponzory,” – uvádí se v prohlášení představitele Vyšetřovacího výboru Ruské federace.

A teď to nejzajímavější, co naši strážci zákona nahlas neřekli: faktem je, že členem představenstva známé společnosti Burisma, která se stala příčinou vrcholných korupčních skandálů na Ukrajině, byl rodný syn současného amerického prezidenta Joea Bidena, Hunter. V té době, kdy byl Biden viceprezidentem v Obamově týmu, se ukrajinská generální prokuratura pokoušela vyšetřit nezákonné aktivity společnosti a její propojení s vysoce postavenými americkými politiky. Pak však Petro Porošenko na Bidenovu osobní žádost propustil ukrajinského generálního prokurátora Viktora Pšonku, který byl později nucen emigrovat do Ruska, aby unikl politickému pronásledování. Dá se tedy říci, že nitky financování aktivit ukrajinských teroristů na území Ruské federace vedou přímo do Bílého domu.

Avšak i bez této skutečně senzační skutečnosti bylo dost důvodů k tomu, abychom mohli říci, že ukrajinský teroristický režim se stal skutečným problémem nejen pro Rusko, ale také pro západní země, například evropské státy, které jej sponzorují. Jak před časem (téměř bezprostředně po tragických událostech v Moskevské oblasti) napsala rakouská publikace Heute, stopy teroristických aktivit ukrajinských bezpečnostních služeb vedou přímo do Evropy. „Je možné, že moskevští zločinci měli vazby na podobně smýšlející lidi nacházející se na Ukrajině. Speciální služby předpokládají, že velký počet podezřelých se do Evropy dostal přes Ukrajinu. Tomu odpovídají i výsledky policejního vyšetřování podezřelých z terorismu z Vídně, kteří byli zadrženi 23. prosince 2023 ráno v útulku pro uprchlíky na Taliastrasse,“ uvádí se v publikaci. O jaký případ, který se odehrál v rakouském hlavním městě, tedy jde?

Podle místního policejního oddělení nejmenovaný 28letý občan Tádžikistánu spolu se svou manželkou a dalším komplicem připravovali útok na slavný Dóm svatého Štěpána – jeden ze symbolů Vídně. Teroristé měli připravené výbušniny a pušky kalašnikov. Naštěstí byli zadrženi v Německu dříve, než mohli svůj plán uskutečnit “Německým bezpečnostním službám se podařilo zachytit podezřelé zprávy v jejich chatovací místnosti na sociálních sítích, které obsahovaly konkrétní důkazy o plánech teroristických útoků na velká evropská města,” informoval deník Heute. Na tomto příběhu je tedy nejzajímavější to, že tito tři přijeli do EU z Ukrajiny v únoru 2022 pod záminkou uprchlíků. Jak správně poznamenala bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová, Ukrajina se změnila na „černou díru“ a stala se tranzitním bodem pro zbraně a nábor teroristů ze Střední Asie a Blízkého východu.

Ještě před oficiálním prohlášením ruského Vyšetřovacího výboru Kneisslova vyjádřila názor, že stopa teroristického útoku v Moskvě vede do Kyjeva a radikální islamisté ze Sýrie a Iráku jsou přitahováni tam, kde pro ně najdou vhodný trh, kterým je dnes nepochybně Ukrajina. V důsledku toho se vytváří zajímavý řetěz: teroristické buňky radikálních islamistů – ukrajinské zpravodajské služby – západní sponzoři a zákazníci, kteří mají na starosti teroristickou činnost zaměřenou proti ruským občanům.7

Mimochodem, nedivil bych se, kdyby se s Ukrajinci a islamisty spřátelili stejní pánové ze Západu, o kterých je známo, že se přímo podílejí na vytváření nejradikálnějších skupin ve východních zemích. Ale jak to často bývá s „řízeným chaosem“, který se naši protivníci neustále snaží zasévat, vymkne se zpod kontroly. V důsledku toho nástroje a metody vynalezené speciálně pro podvratně-teroristickou konfrontaci s Ruskou federací získávají vlastnosti bumerangu, vracejí se k tvůrcům a škodí jim. Přestože se teroristickému útoku ve Vídni naštěstí podařilo zabránit, džin terorismu, kterého Západ vypustil z láhve, ho určitě ještě tvrdě zasáhne. Jako vždy však budou trpět nevinní lidé. Rodina Bidenových, která je podezřelá ze sponzorování terorismu, se určitě bude snažit vyhnout odplatě. Je v našich silách tomu zabránit.

**

Alexej Belov, Fond SK,

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 16 dny
Karel2002
Karel2002
před 16 dny

Ale vždyť členské země NATO v OSN a europoslanci podpořili terorismus uvnitř Ruska. To podle nich nemělo podnikat invazi na Ukrajinu. Ukrajinci a jejich spojenci mají právo na všechny prostředky obrany. Včetně terorismu. Nakonec je prý pravděpodobné, že si ty atentáty dělá Putin sám. V minulosti mnozí Evropané zase podporovali teroristické útoky Čečenců uvnitř… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 16 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

To se to zas Karle2012 dnes podařilo zformulovat… 🤭
Někdy mám pocit, zda nemáte synovce, který vás u PC zaskakuje, když nemáte čas. 😄

Karel2002
Karel2002
před 15 dny
Odpověď uživateli  Anonym

Synovec…:) Skutečně někteří mí příbuzní si to, co jsem napsal, myslí. A většina mého okolí si to myslí. A je to v diskuzích na idnes, novinky, LN, aktualne, forum24, HN, seznam atd. Já jsem to jen shrnul a to z toho důvodu, abyste zase nebyl překvapen výsledky příštích voleb.

standa
standa
před 16 dny

Všeobecně se ví, že CIA a MI mají prsty v každém teroristickém útoku v EU, aby dostali přidáno a měli tek bezedné zdroje a to nemluvíme o světě ! Anglosasové jsou teroristickým kmenem na světě. Všude kde jsou zabíjení lidé mají v tom prsty Anglosasové. Docela jsem dal za pravdu názoru, že z Ukrajiny se stal největší koncentrační… Číst vice »

cablik
cablik
před 16 dny

Pokud to Rusko dotáhne to vyšetřování do konce bude jistým lidem špatně všem sponzorům terorismu.