Další nesmysl ze strany Pětikoalice

Když padne Ukrajina, padneme i my, prohlásil Petr Fiala. Napovídal toho už mnoho, jeho signály jsou proslulé a od pusy se mu práší tak, že mu může závidět i proslulý lhář baron Prášil.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

A vyhrožovat útokem Rusů poté, až bude ukončena operace na Ukrajině, je pouhým strašením. Jaká je realita?

Ukrajinci 8 let terorizovali Rusy žijící na Východní Ukrajině. Dlouho byli varováni před pokračováním zabíjení civilistů. Tak dlouho se se džbánem chodí, až se ucho utrhlo. Provokace přesáhli hranice kremelské trpělivosti a byla spuštěna speciální vojenská operace s úkolem zajistit obyvatelstvu hlásícímu se k ruské národnosti bezpečí a prosperitu. Důvodů k vojenskému zásahu bylo více, ale ani o jednom Fiala a mainstream nehovoří. Místo toho jsou zde vytvářeny konstrukce hovořící o právu Ukrajiny na sebeurčení, samostatnost a vůli se rozhodnout, kam chce patřit. Jen se zapomíná říct, že veškeré tyto myšlenky jsou v režii amerických zájmů, z nichž nejsilnějším je rozebrání Ruska. A to pod hlavičkou NATO.

Legitimnost celému snažení Západu má dodat právě hlavička NATO s přívěškem EU. Plánovaný vstup Ukrajiny do těchto sdružení byl účelovým. Nikomu nejde o blaho Ukrajinců. Ti by za úplatky věnovanými politikům a tamním elitám poskytli svou zemi jak zahraničním armádám přibližujícím se k Moskvě, tak i korporátům zabydlujícím se všude, kde cítí nějaké zisky. S odlivem bohatství a kapitálu máme také dost svých zkušeností , víceméně stejně, jako s mezinárodní korupcí na nejvyšších postech. Ukrajina by dopadnula minimálně podobně špatně, jako se to stalo všem bývalým státům RVHP transformovaným do EU a přidaným k Západu. Ostatně její kolonizace začala hned po Majdanu vyvolaným Američany.

Pád Ukrajiny je jistou budoucností. Rusové neprohrávají. I přes tvrzení našich i západních médií postupují, plní své úkoly a na většinou zákeřné akce protivníka nově odpovídají likvidací energetické infrastruktury. Samozřejmě netušíme, kde se ruské ozbrojené síly zastaví, nicméně se zdá, že se pokusí odříznout Kyjev od Černého moře a přinutit ho k vyjednávání. Představa, že by pokračovali dále na západ, je nereálná. Tedy téměř. Každý je strůjce štěstí svého. To platí i pro Českou republiku. A protože máme v čele ideologicky šílené politiky, kteří dostali hlas od neméně postižených voličů podléhajících manipulaci, navíc vytvářející dojem o velkém nebezpečí z ruských plání, dochází k vyzbrojování kyjevského režimu a nenávistným náladám i diplomatickým útokům vůči Rusku. Jde o systém zavedený napříč Evropskou unií, bohužel naše vláda je mnohem aktivnější a ruského medvěda dráždí velmi usilovně. A to je to riziko, kterému nás válkychtivá vládní koalice vystavuje. Sice nevelké, ale bohužel existující.

Jestliže dlouho byl pro budoucí Pětikoalici mantrou Andrej Babiš a jeho Agrofert, pak v posledních dvou letech přibyla fóbie z Vladimíra Putina. A rétorika Fialy & spol. je jako kolovrátek. Nedá se to poslouchat a stále více vnímáme značnou schizofrenii. Bohužel na stejné vlně nalezneme média, věrně sloužící a tvořící kouřové clony. Seznam se zařadil k velkým tendenčně informujícím mediálním domům a ukázku obzvláště špinavé práce předvádí Fórum 24 a ČT. Přesto, či snad právě proto, plno lidí u nás stále Fialovi věří a nenávist k Rusku je tak nejen u části národa zakořeněná z dob socialismu, ale u mladých zase vštěpována liberály. Ti první však nezachytili probíhající vývoj v Rusku a jeho značnou přeměnu, ti druzí zase nevnímají devastaci a sebedestrukci Západu za poslední čtvrtstoletí.

Rusko je zemí více tváří. Uklizená a technologicky vyspělá města doplňuje zatím stále pozadu následující venkov. Rozdíly se smazávají pomaleji než roste bohatství a význam celé země, nicméně největší stát světa se skutečně mění. Navíc je nově rubl kryt skutečně zlatem, což o sobě kdysi dávno mohla tvrdit koruna a dolar, euro nikdy. Politicky lze vnímat potřebu jistého pevného vedení, ale pokud má toto pozitivní vliv na vzestup státu, pak jde o účinný způsob vedoucí ke klidu a prosperitě. Putin není diktátor, protože pokud jde o demokracii, chová se k ní možná citlivěji než v EU Leyenová či u nás Fiala s Pětikoalicí. Zatímco předsedkyně Evropské komise byla kooptována, nikoliv zvolena, Fiala se dostal k moci společně s dalšími liberály připraveným podvodem. Ruský prezident opět přesvědčivě vyhrál volby, které smrděly manipulacemi rozhodně méně než v USA. A možná můžeme být rádi, že v Kremlu vládne on, protože jsou tam i mnohem méně uvážlivější a radikálnější osobnosti.

Lhaní o Rusku a démonizování Putina dopadá v Čechách částečně na úrodnou půdu, nicméně je tu plno těch, kteří měli obrovskou radost, když od nás Sověti (tedy i Ukrajinci, Estonci, Lotyši a Litevci) po tzv. Sametové revoluci odešli. Rusům nelze zapomenout dvě události. Nejdříve tu, kdy nás osvobodili od nacistů a fašistů, za což musíme být vděční, druhou je následná podpora komunistů u nás vrcholící spoluúčastí na vpádu armád Varšavské smlouvy do Československa a na následné normalizaci. Na druhé situaci má obrovský podíl řiťolezectví části tehdejšího vedení KSČ. Tehdy jsme si to možná mohli vyřešit tady u nás sami. Bohužel vznikl zvací dopis atd.. Paradoxem zůstává, že v té době byl ve vedení Sovětského svazu a politbyra jediný Rus stavící se proti intervenci a převažovali v něm Ukrajinci.

Jisté je, že po roku 1989 Sovětská armáda Československo opustila a vnímání Rusů se u někoho časem změnilo, zatímco jiní zamrznuli v době kolem roku 1989. Velmi pravděpodobně nám od nich nic nehrozí, budeme-li k nim chovat respekt a vzájemnou úctu. To však naše vláda a liberálové nedělají, čímž nás vystavují riziku, před kterým nás poté varují. Ukrajinci za podpory NATO zabíjeli 8 let etnické Rusy, nyní cedí svou krev a přijdou o velkou část země, kterou stejně získali spíše darem. My se na tom podílíme dodávkami zbraní i za cenu ožebračování našich občanů. A dokud to nepřestane, říkáme si o ,,přeshubu“. Jakým způsobem, zda-li vojensky, ekonomicky či diplomaticky, to ukáže budoucnost. Ale bojovat proti Rusům většina z nás své syny nikdy nepošle. To Rusům můžeme slíbit. Já tedy aspoň ano.

**

Jindřich Kulhavý, iNadhled

4.4 16 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
25 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
oldo
oldo
před 16 dny

Jen drobnost k tomu zaostalému venkovu v Rusku.Co vlastně znamená vyspělost nebo zaostalost?Já například považují dnešním konzumem nadšené,stále něco nakupující,užívající si,trendy jsoucí,cool ČUMDOMOBILY za ZAOSTALÉ DEBILY.

standa
standa
před 16 dny

Zatím si všechno necháváme líbit, žádný sjednocený odpor, lidé mají strach mluvit, mladí si nechávají vymývat mozky a rodiče, kterým je 30-40let, popřevratoví na to skočili také a volí lži-blby ! Jakej pán, takovej krám ! Socík byl neskutečně lepší než systém, který vládne dnes. Před převratem si lidi chodili do hospod… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 16 dny
Odpověď uživateli  standa

Máte svatou pravdu!

Karel2002
Karel2002
před 16 dny

Když padne Ukrajina, skutečně padnou “ONI” tzn. Fiala, Rakušan, Pekarová, Jurečka, Bartoš. V tom má Fiala pravdu.

standa
standa
před 16 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Už, aby to bylo !

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 16 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Oni nepadnou. Oni budou povýšeni – do jednotné výšky 3,5m.

cablik
cablik
před 16 dny

Britská vláda v čele zničení: Zavře letiště a zakáže hovězí a skopové? Uhlíková lež jako záminka. Zločinci z univerzit. Brusel udělá totéž. Hlavně propagandu! Jde opravdu o život. Necháme si už líbit úplně všechno?
https://protiproud.info/politika/7865-britska-vlada-v-cele-zniceni-zavre-letiste-a-zakaze-hovezi-a-skopove-uhlikova-lez-jako-zaminka-zlocinci-z-univerzit-brusel-udela-totez-hlavne-propagandu-jde-opravdu-o-zivot-nechame-si-uz-libit-uplne-vsechno.htm

cablik
cablik
před 16 dny

Tak to Fialenko a jemu podobní padnou už aby to bylo vsadili si na špatnou kartu nemůže bandera vyhrát to bylo jasné od začátku. Rusové a Čína mají měnu krytou zlatem na rozdíl od západních zemích které mají veliké dluhy hlavně rádoby světovládci a to je pošle ke dnu.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 16 dny
Odpověď uživateli  cablik

My jsme měli za socíkū měnu krytou prací a tu nám nikdo nevzal ani o tu měnu nestál. I když potom mojí rodiče v šedesátých letech přispěli na zlatý poklad republiky. Kde teď asi je…. Vy víte? Ale buďte slušný…

cablik
cablik
před 16 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vaši rodiče jsou správní vlastenci stejně se skládali ve válce vlastenci v SSSR na letadla nebo tanky odevzdali poslední cennosti. Já jsem slušný proto mám tohle kde to je v (_!_)

standa
standa
před 16 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Tady se pleteš, že o měnu nikdo nestál a nebyla jen krytá prací, protože národní banka měla přes 150t zlata na skladě ! Marka byla za 10Kčs. Dnes nemáme nic a Kč není kryta vůbec ničím, ani tou prací ne ! Korunu si hájíme hlavně proto, abychom neplatili dluhy za EU ! Celé… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 16 dny
Odpověď uživateli  standa

… ležela tam mnoho dní, byla totiž východní. Jasně, že zlato tenkrát taky ještě bylo. Ani si už nepamatuji jaký byl hlavni důvod té sbírky, zvětšení toho pokladu… ?

cablik
cablik
před 16 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jenže východní marka furt byla za 3 koruny takový příklad autobus stál za socialismu korunu dnes 25 . Takže by jsme měli mít 25 větší platy dělalo se za 2500 v průměru.

Anonym
Anonym
před 14 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Ano. Snaha, abychom spěli ke kryté měně.

Anonym
Anonym
před 14 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Vím. To není žádné tajemství. Existuje o tom celá kniha. Banka ho prodala (tedy jeho čast) Němcům za dluhopisy. Protože to je moderní forma bohatství státu!!!!!!
I moji rodiče přispěli! Byli jsme idealisti. Ale ten Západ tenkrát nebyl to, co dnes.
Pamatujete na Ameriku J. F. Kennedyho? Panebože….

standa
standa
před 16 dny
Odpověď uživateli  cablik

Už to posílá ke dnu EU i USA. Amerika musí oholit EU, aby se udržela nad vodou a to jí docela jde !

cablik
cablik
před 16 dny
Odpověď uživateli  standa

Jo máte pravdu paraziti budou parazitovat dokud to půjde. Ale čas už nemají jak odstaví dolar jak rezervní měnu tak v tom jsou až po uši.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 16 dny

Ziji v zajeti starych klise a mysli si o sobe jak jsou ” svetovi”…Jsou jen trapni…Proste Hujerovic

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 16 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Obcas se ucim nove veci z Youtubu a treba u nehtu jsem sledovala jak americanky,tak rusky..( jedny maji pro mne lepsi styl a druhe jsou zase preciznejsi)..ale proc to rikam..absolutne se neda rict,ze by zily rusky v horsich podminkach nez americanky…casto to vypadalo naopak

kutnohorsky
kutnohorsky
před 16 dny

Pro průměrně inteligentniího a uvažujícího občana je logické, že chtěl li by Západ Ukrajině skutečně pomoci, tak bude usilovat o mírové řešení situace a ne furt jenom přilévat olej do ohně. Speciální operace byla pro Rusko a možná to zní blbě, pro mír v Evropě, nutná! V Reflexu psali, že za Putinem přijel prezident Islámského státu,… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 16 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Kdyby jim slo o Ukrajinu,ale treba i o GD,tak k zadne valce nikdy nedoslo..Resili by vse diplomaticky

oldo
oldo
před 16 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jak by mohl západ diplomaticky řešit to, že už je okolo celého Ruska kruh NATO základen?To si myslíte,že může diplomaticky z těch základen ODEJÍT?Jak by mohl diplomaticky řešit SVŮJ FAKTICKÝ ÚTOK na Rusko?

oldo
oldo
před 16 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jsem dajaký zmetěný,jak Ukrajině pomoci,vždyť tu válku vyprovokoval,Ukrajinu vyzbrojil,fakticky ji vede,tak jak by jim mohl pomáhat úsilím o mírové řešení?Jak by mohl někdo,kdo ZAČAL a vede válku usilovat o mírové řešení???

kutnohorsky
kutnohorsky
před 16 dny
Odpověď uživateli  oldo

Jistě že vyprovokoval ale neuvažoval, že to půjde tak rychle. Západ nebyl a není na válku tak brzo připraven a není schopen se 100% za Ukrajinu vojenský postavit. Navíc spoléhal na slabost a nerozhodnost Ruska. No a ono se to vyvinulo jinak, než se očekávalo. Tak se jen dělá jako něco a Ukrajina v tom více… Číst vice »

oldo
oldo
před 16 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Rozumím.