Byl na koberečku u CIA a teď je s ním konec. Černochová mlčí

Jana Marková se zamyslela nad důvody, které mohly vést k náhlému konci šéfa Vojenského zpravodajství generálporučíka Jana Berouna poté, co s premiérem Petrem Fialou navštívil americkou centrálu CIA.

Jana Marková
Jana Marková

Generál Jan Beroun ještě před týdnem jednal s šéfem CIA Wiliamem Josephem Burnsem přímo v sídle americké tajné služby, nyní ho však chce ministryně obrany Jana Černochová odvolat ještě před koncem jeho funkčního období.

V čele služby jej má nahradit dlouholetý zpravodajský důstojník Petr Bartovský.Oficiálně zatím výměnu v čele vojenského zpravodajství nikdo z politiků komentovat nechce. Jméno nástupce generála Berouna totiž musí Jana Černochová nejprve projednat na uzavřeném zasedání sněmovního výboru pro obranu.

Odchod generála Berouna je dovršením “bezpečnostní čistky”, kterou spustila Fialova vláda. Nejprve se vyměnil šéf Generální inspekce bezpečnostních sborů, následně ředitel NBÚ a nyní tedy přichází na řadu vojenské tajné služby. Proč však opouští šéf vojenských špiónů svou pozici těsně po návště v USA?

„Po výchovné návštěvě v USA končí šéf Vojenského zpravodajství Jan Beroun. Je to zvláštní hned z několika důvodů. Rozhodně potom, co se Petr Fiala rozplýval nad tím, jaké že to nadstandardní a úspěšní vztahy mezi našimi rozvědkami máme. Nedivila bych se, kdyby mu to opravdu řekli, a víc se s českým pucflekem nebavili, protože to jako obvykle nikomu nestojí za to. Něco jako „malej, hloupej, ale náš. Tady máš fotečku a běž”. A Fiala se uculuje, potí a jde.

Vlastně celá ta návštěva byla zvláštní, takhle okatě zkrátka podřízenost nedemonstrují ani africké kolonie. A to ani ty vojensky demokraticky obsazené. Mimochodem aktuálně USA zdrhají z Nigeru. Nedělá se to, není to běžné a rozhodně to není nic k chlubení.
Kdo věří, že odvolání Jana Berouna těsně po návratu od velkých šéfů je náhoda, je naivní, nebo si zkrátka odmítá přiznat realitu. Ministryně obrany k tomu mlčí. Fiala mlčí. Mluvčí mlčí. Všichni mlčí. Co by taky měli říkat? Že se nepodřídil? Že oni jo? Že už nemáme žádnou suverenitu? Že už budeme „do smrti“ dělat jen to, co se po nás chce? Tak aby to nebylo blíž, než se zdá.
Takže chcete vědět konečné důsledky té naší oslavované návštěvy CIA? Tak tady je tedy máte. Zatímco Amerikou vyznamenaný čučkař Koudelka se dál statečně v BIS drží jako žravá mandelinka bramborová, ministyně obrany Černochová rozhoduje narychlo o odvolání ředitele VZ Jana Berouna. A to krátce před tím, než by mu funkční období samo vypršelo. Proč? Co nechtěl? S čím nesouhlasil? Komu odmítl líbat prsten? To se samozřejmě asi nedozvíme, a nebo až příliš pozdě.

Nicméně poselství je jasné. Jste kolonie. A Bůh ochraňuj všechny, kterým se rozhodne Amerika pomáhat, protože potom zůstávají rozvrácené, spálené a na roky mrtvé země. Irák, Lybie, Afghánistán a mnohé další by mohly vyprávět,” okomentovala náhlý konec šéfa Vojenského zpravodajství Jana Marková na svém facebooku.

*

Zdroj: prvnizpravy.cz, horní snímek zachycuje generála Jana Berouna v kryptě na místě posledních výstřelů Kubiše, Gabčíka a dalších československých parašutistů.

Poznámka N.R.: Pan generál Beroun pý zuřil a dořval svého podřízeného, který bez jeho vědomí agilně k americkým protektorům “nařídil”, pardon, “doporučil” vypnout na začátku ruské operace proti banderovskému režimu na Ukrajině 20 opozičních webů. Reakci pana generála Berouna mohli v tomoto případě v CIA považovat za neloajalní.  Cenzura webů nebyla výmyslem Fialovy vlády, ta to dostala nařízeno stejně jako tehdejší slovenská vláda či vláda v Polsku, a pravděpodobně i v Rumunsku a Bulharsku. Vláda pouze “odvážně”, jak pravil Fiala, srazila “kufry” a na americký příkaz se jala ničit ty kousky demokracie, co nám ještě zbyly a prznit Ústavu. Můžeme se jen dohadovat, jestli generál Beroun nebyl odejit kvůli tomu, že je přece jenom vlastenec…
Mimochodem, jeden z cenzurovaných webů – EXANPRO –  který vedou bývalí analytici právě Vojenského zpravodajství,  je cenzurován stále a jeho databáze byla smazána. Bývalí zpravodajci dokazoali, že mnohá MI6/BISkou vyrobené kauzy jsou vlastně podvody. Např. kauzy “otravy Skripalových novičokem”, “otravy Navalného novičokem” nebo kauza “Čuk a Geg ve Vrběticích” atd. atd. Častým cílem jejich kritiky bylo i vedení BIS a osobně Michal Koudelka, u kterého poukazovali na jeho podivně silné vazby na britkou MI6, v které ho kdysi školili.

-vd-

4.4 25 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 9 dny

Pan generál se možná zachoval čestně žádní jejich pitomá cenzura nemůže změnit názor na fašismus a jejich hrůzné rejdy v dnešním světě. Ti ostatní budou sloužit až do jejich nastávajícího konce.

Karel2002
Karel2002
před 9 dny

Byl prostě moc měkkej. Anebo tajně vyjednával s nepřítelem. Prostě něco jako admirál Canaris.

vik
vik
před 9 dny

Těžko domyslet, do jaké hrůzné situace jsme se s Fialou dostali. Ani náznak postoje, který by běžný člověk od vlády České republiky přece očekával. Jen samí přiz*disráči. Tahle sqadra to jednou šeredně odskáče a když ne, tak je s námi konec.

Praded
Praded
před 9 dny
Odpověď uživateli  vik

Odskáčou to občané kteří na všechny naše parazity dělají. Dobrý společenský systém je ten, který dokáže parazitizmus omezit na co nejnižší míru.

Naposledy upraveno před 8 dny uživatelem Václav Dvořák
orinoko
orinoko
před 9 dny

Hmm, ta slušnost. Všude teď stojí: políbit prsten. Aneb políbit prs, ten. Po Cimrmanovsku. A co když to bylo jinak? Co když odmítl políbit prdel, jak tomu v Česku všichni rozumějí. Dříve si prehazovali mandle Husák s Breznevem, ale…Jednou budem dal, že… a už to možná nastalo. Doba je tvrdá a nějaké mandle, prsten apod. už… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 9 dny

Podle zprav vojenske jednotky nebyl dost hujersky…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 9 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Pamatuji si,ze Zeman casto rikal,ze narozdil od BIS se jim verit dalo

orinoko
orinoko
před 9 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Můžu potvrdit, že každoroční bezpečnostní zpráva byla neuvěřitelně objektivní a mířila OcTANove všemi azimuty. Žádný nepřítel na východě, nýbrž možné zdroje konfliktů a jejich důsledky pro bezpečnost České republiky.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 9 dny
Odpověď uživateli  orinoko

No diky.Tak dalece jsem do toho nevidela

orinoko
orinoko
před 9 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

To byla náhoda. Ale dostával jsem třeba také roční uzávěrky Policie ČR o kriminalitě v tomto státě To bylo žrádlo. Asi 10 let jsem dělal u pojišťovny a dělal pojistky i na hyperdraha auta. A smlouvy jsem měl až v Praze. Největší racha – povodně. Když se to likvidovalo, tak jsem dával dohromady podklady a nestačil zírat, jaké… Číst vice »