Zvěrstva hodná nacistů

Šéf OSN pro lidská práva je „zděšen“ zprávami o masových hrobech v nemocnicích v Gaze, píše dnešní RT.

Jana Kunšteková
Jana Kunšteková

Po izraelském útoku na nemocnice byly nalezeny stovky těl žen a starších lidí a dalších se svázanýma rukama.

Šéf OSN pro práva Volker Turk v úterý řekl, že je „zděšen“ zničením zdravotnických zařízení Násir a Al-Shifa v Gaze izraelskými vojáky a zprávami o tamních masových hrobech.

Palestinské úřady oznámily, že tento týden našly desítky těl v masových hrobech v nemocnici Násir v Khan Younis poté, co ji opustily IDF. Na místě Al-Shifa byla také hlášena těla po operaci izraelských speciálních sil.

Podle civilní pohotovostní služby Gazy řízené Hamásem, citované agenturou Reuters, bylo dosud nalezeno celkem 310 těl v jednom hromadném hrobě v nemocnici Násir, hlavním zdravotnickém zařízení v jižní Gaze. Dva další masové hroby byly údajně identifikovány, ale dosud nebyly vykopány.

„Cítíme potřebu vyhlásit poplach, protože zjevně bylo objeveno několik těl,“ řekl Turk na briefingu OSN prostřednictvím mluvčího.

„Někteří z nich měli svázané ruce, což samozřejmě ukazuje na vážná porušení mezinárodního práva v oblasti lidských práv a mezinárodního humanitárního práva, a toto musí být podrobeno dalšímu vyšetřování,“ uvedl šéf OSN pro lidská práva.

Úřad OSN pro lidská práva uvedl, že pracuje na potvrzení zpráv palestinských úředníků a tvrdí, že některá těla byla pohřbena pod hromadami odpadu a zahrnovala ženy a starší lidi.

Izrael tvrdí, že byl nucen bojovat uvnitř nemocnic, protože ozbrojenci Hamásu využívají zařízení jako základny, což je tvrzení, které lékařský personál i samotná militantní skupina popírají. Západní Jeruzalém oznámil, že jeho síly zabily kolem 200 militantů u Al-Shifa a vyhnuly se zranění civilistů.

Turk také kritizoval izraelské útoky na Gazu v posledních dnech, které podle něj zabily převážně ženy a děti.

Šéf OSN pro práva znovu varoval Izrael před rozsáhlou invazí do města Rafáh na jihu Gazy, kde od začátku konfliktu mezi Hamasem a Izraelem hledalo útočiště asi 1,4 milionu vysídlených Palestinců. Ofenzíva by mohla vést k „dalším krutým zločinům“, varoval Turk.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu tvrdí, že Izrael nemůže dosáhnout svého cíle „totálního vítězství“ (to je slovník, což – pozn. překl.), aniž by zahájil ofenzívu na Rafah.

Pokračující nepřátelství v Gaze bylo vyvoláno říjnovou invazí Hamásu do jižního Izraele, při níž bylo zabito asi 1200 lidí a stovky zajaty jako rukojmí.

Během izraelského trestného činu v reakci na to bylo podle místních zdravotnických úřadů zabito nejméně 34 183 Palestinců a 77 143 zraněno, většinou žen a dětí. Místní úřady se domnívají, že tisíce dalších těl pravděpodobně zůstanou nespočítané pod troskami po zdevastované enklávě, píše RT.

Ale Izrael má na podobné činy bianco šek, protože spojenec největší a pořád platí rozdělení na hodnotnější lidi na jedné straně a podlidi na straně druhé. A koneckonců – když si pročtete západní tisk – nejdůležitější problém podle masmédií nejsou masové hroby, ale „antisemitismus“, za který se prohlašuje jakákoli kritika genocidní politiky státu Izrael.

*

Jana Kunšteková, https://www.rt.com/news/596463-un-mass-graves-gaza-hospitals/

3.4 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 8 dny

To jsou ty hodnoty…Dvoji metr kam se podivas

Praded
Praded
před 9 dny

Stačí jen znát tamní zákony a skutečnost, že se za skoro osmdesát let nedokázaly sžít. Přece tam před tím žily a takhle se nevraždily. Přišel tam někdo a zasel nesmiřitelnou nenávist. Není kouře bez ohně. Zlo plodí zase jen zlo. Kdo se pokusil o urovnání je mrtev. Umíte si představit, že by občany s plnými… Číst vice »

vachav
vachav
před 9 dny

Od roku 1948 dělá Izrael četníka USA na Blízkém východě.Po samotných Spojených státech je to druhý nejmilitantnější agresor na světě.

Karel2002
Karel2002
před 9 dny

Zděšen, zděšen…USA, Velká Británie, členské státy NATO…ti všichni podporují Izrael a jeho válečné akce. Tady na jednom domě jsem viděl dokonce tři vlajky…ukrajinskou, izraelskou a tibetskou. Až budou sportovci Izraele pochodovat při zahajovacím ceremoniálu OH, všichni diváci povstanou a budou tleskat.

vachav
vachav
před 9 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

I proto hodlám sabotovat tu americkou šaškárnu.Pokud někomu nevadí sledovat sportovní klání,na němž chybí odhadem 200 až 300 špičkových sportovců světa,je to jeho problém.

Primak
Primak
před 9 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

A kdo netleská, je anti-semita…

orinoko
orinoko
před 9 dny
Odpověď uživateli  Primak

Tak, předpokládám, že se to ví. Židi a Arabové pocházejí z rodu Sema /souvislosti – Noe/. Obě větve obrezavaji, byť pod Jahve nebo Allahem. Takže antisemitismus je univerzalnejsi záležitost, než jak nám to servíruje jedna parta a její gojim. Pomateni pojmů má babylonsky charakter. Postoj Arabů začíná být na pováženou, přestože Hamas je… Číst vice »