Němci nechtějí ruské zástupce na akcích k výročí osvobození vězňů koncentračních táborů

Německé úřady oznámily velvyslanectví Ruské federace v Berlíně, že účast ruských představitelů na akcích k 79. výročí osvobození vězňů koncentračních táborů je nežádoucí.

Zahraniční zdroj
Zahraniční zdroj

„Naše ambasáda v Berlíně obdržela oznámení, že je nežádoucí, aby se ruští oficiální představitelé účastnili vzpomínkových akcí u příležitosti 79. výročí osvobození vězňů v továrnách na smrt,“ uvedla oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Otázkou je, nakolik německý postoj je reakcí na konflikt na Ukrajině a nakolik součástí pokusů o přepisování dějin. Je totiž třeba zmínit i vyjádření předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyen, která letos osvobození německého koncentračního a vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau přiřkla „spojencům“ a nezmínila jednotky Rudé armády pod velením maršála Koněva.

Je ironií, že v řadě německých koncentračních táborů působili jako strážní služba ukrajinští kolaboranti a podle svědectví vězňů patřili mezi nejkrutější. Důkazem je i známý případ Johna Demjaňuka (Ivan Mykolajovyč Demjaňuk).

Berlín také nereagoval na nótu zaslanou v březnu ruskou stranou a požadující, aby byly zločiny spáchané nacisty během Velké vlastenecké války na území SSSR uznány jako akt genocidy.

*

převzato, foto: Osvobození KT Auschwitz Rudou armádou v lednu 1945

4.8 6 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 11 dny

No jo jde o jejich ostudu to co předvedli oni nemá ve světě obdoby. Už jsou zase ve válečném stavu s Ruskem prostě jsou nepoučitelní. Dnes nemají žádnou šanci na úspěch.

standa
standa
před 11 dny

Němci se odhalili jako pohrobci Hitlera a dnes usilují opět o Drang nach Osten a Anglosasové je opět k tomu tlačí ! To těch ukrutností nebudou mít nikdy dost ?

vachav
vachav
před 12 dny

Germán se nikdy nevzpamatuje z mindráku dvou prohraných světových válek.Potencionální případnou pomstu mají stále v sobě-historii neokecáš. A Němcovi je třeba nevěřit ani dobrý den.
Tahle politika se Evropě a světu vymstí,až Germán opět napochoduje za slávu 4.říše národa německého na Drang nach Osten.Opět za podpory anglosasů a západních”demokracií” !

standa
standa
před 11 dny
Odpověď uživateli  vachav

Rozdíl mezi Anglosasy a Germány prakticky neexistuje – kmeny Anglů a Sasů – to jsou prakticky Germáni – vše pochází z území Německa – je to zdroj zla jek vidíme i v tomto století !.

Hokarc
Hokarc
před 12 dny

V tom případě to bude tryzna za Hitlera.

Dr.ak
Dr.ak
před 12 dny

Čeho se Němčouři bojí ?? Dějiny nezmění, dnešním mladým se stejně dostanou k uším zprávy a dokumenty o zvěrstvech, která páchali na východ od našich hranic kamarádi a rodinní příslušníci Lejnové a dalších potentátů. Mají strach z toho, že jim to kdosi z Východu vpálí do ksichtů v přímém přenosu ?? Oni si fakt koledují o opakované vyvěšení rudé… Číst vice »

danny
danny
před 12 dny
Odpověď uživateli  Dr.ak

Německé tanky a další technika na Ukrajině nese bílé trámové kříže. Úplně stejné, jako ty, které měl Wehrmacht při útoku na Polsko. Ty známějším černé měl až později. Také ukrajinské jednotky mají ve znacích emblémy divizí SS. Nechvalně známý Azov (cudně schovaný pod název 68. brigáda) nese znak divize Das Reich. Právě té,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 12 dny uživatelem danny