Nezajímá…

Tak to máme potvrzené. Loni se opět narodilo o deset procent dětí méně než v roce 2022. A v roce 2022 se narodilo o deset procent dětí méně než v roce 2021. Před dvěma roky ještě přišlo na svět zhruba sto deset tisíc dětí, loni už to bylo jen devadesát tisíc. Šílený sešup.

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Žádný demograf to nečekal, nikdo to nepředvídal.. tedy kromě těch, kteří varovalil před očkováním proti covidu, že by to mohlo mít vliv na plodnost. Ale my samozřejmě dobře víme, že to s ničím NESOUVISÍ.

Stejně tak s ničím nesouvisí nárůst kriminality v Německu i tady u nás, s ničím nesouvisí masivní exodus lidí z Kalifornie, radikální islamismus také s ničím nesouvisí a samozřejmě s Putinem se nedá jednat, protože každý Rus může za to, že je Rus.

Do toho nám děti stále masivněji mění pohlaví, identifikují se jako zvířata, nejsou schopny založit rodinu, neuvažují vůbec o tom, že by přivedli na svět další generaci… a nikoho to vlastně nezajímá.

Za poslední dva roky se nenarodilo třicet tisíc dětí a raději nechci vědět, kolik dalších dětí neví, jestli je chlapeček nebo holčička, jsou fyzicky mrzačeny na klinikách a psychicky týrány doublethingem, že existuje sto pohlaví, nejlepší bude, když nezaloží rodinu a nebudou nic vlastnit a i když jsou totálně v řiti, tak budou předstírat, jak je jim sluníčkově krásně.

Kolik náctiletých se opíjí a bere drogy?

Jestli něco ukazuje, že jsme jako civilizace na svém konci, tak je to tohle. Nemáme děti. A pokud už nějaké máme, obětujeme je modernímu Baalovi. Jaký je rozdíl mezi rozpáleným býkem, kam vhazovali novorozence a klinikami, kde z nich dělají eunuchy? Děti je třeba obětovat ve jménu uhlíkové stopy. Má to asi tak stejný smysl, jako když Aztékové roztínali hrudi zajatců obsidiánovým nožem a vytrhávali ještě bušící srdce.

Když si na Velikonočním ostrově domorodci uvědomili, že už vykáceli skoro všechny stromy, aby mohli stavět sochy Moai, myslíte, že s tím přestali? Ne, začali tesat ještě větší sochy. Sochy nefungují, chce to víc soch. Evropská integrace nefunguje, chce to víc Evropy. Sankce nefungují, chce to víc sankcí. Klimatické cíle neplníme, chce to ještě ambicióznější klimatické cíle.

Naše dějiny se chýlí ke konci. Před pětatřiceti roky jsme ještě věděli, jak dál. Měli jsme dětí dost a dost. Měli jsme mladé, dravé a vzdělané obyvatelstvo. Měli jsme ambice a ještě jsme chtěli měnit svět. Teď už vlastně jen s chmurným uspokojením chceme koukat na konec světa. Před pětatřiceti roky jsme se báli jaderné války, nechtěli jsme být vyhlazeni. Chtěli jsme ke hvězdám a chtěli jsme odhodit svazující krunýř režimu. Teď už v mnoha případech výbuch atomovky není katastrofa, ale vlastně řešení. Odvrácení tohoto nebezpečí už není důvod ke zvednutí se z gauče.

Nenarodilo se třicet tisíc dětí… v pohodě. Není to téma číslo jedna. Není to téma číslo dvě, ani téma číslo patnáct… Zkuste si představit, kdyby třicet tisíc lidí padlo ve válce nebo zahynulo při pražských zemědělských nepokojích… Třicet tisíc budoucích inženýrů, techniků, novinářů, umělců i popelářů či tramvajáků se nenarodilo.

Všechno v pohodě? Vezmeme si popcorn a colu a budeme se dívat, jak se náš Titanic potápí? Co také jiného, když vláda pro jistotu spálila všechny čluny a zakázala všechny cesty, které třeba ještě někam vedou?

Tucker Carlson se vysmál Němcům, že si nechali zničit Nordstrým, dobře vědí, kdo to udělal, ale ani nepípli. Tleskali jsme tomu. Ale nám se nenarodilo třicet tisíc dětí a stovky dalších byly zmrzačeny a obětovány a my jsme také ani nepípli. Peníze se ještě tisknou, obchody jsou ještě pořád plné (čím dál většího sajrajtu), televize funguje.

Umíráme zaživa. Kapačky nás ještě zásobují výživou, ale tělo už je vlastně mrtvé. Už nic nechceme. Vlastně se na tu atomovku těšíme. A když ne atomovku, tak příští rok se zase narodí o deset procent méně dětí. O důchodech se nemá smysl bavit, protože kde nic není, ani čert nebere.

Všechna lidská rozhodnutí se dají jinými rozhodnutími změnit. Je možné vyměnit vládu, přestat válčit, uzavřít mír, zrušit grýndýl, změnit zákony… ale nelze změnit demografii. Třicet tisíc dětí se už prostě nenarodí. Jsou pryč a nedá se to napravit.

Máme tu ještě nějaký spodní proud? Tryská tu ještě někde kousek naděje? Je tu něco vitálního a mladého, co chce zvítězit a dobýt svět? Nebo se dál bude mluvit o evropských hodnotách, euroatlantické vazbě a všechno se dál bude rozpadat a rozpadat?

V poslední době mi připadá, že jsme jako ta gazela, která se už levhartovi přestala bránit. Ještě úpí, ale už se nepokouší vysmeknout. Už jen čeká na ránu z milosti.

Třicet tisíc nenarozených dětí… Nezájem.

**

Danile Sterzik – Vildák, Litterate

4.7 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 15 dny

Tak zle s těmi pohlavími bych to neviděl, i když Blechová přiznala, že v Americe si může tamní dítě vybrat na vyšším stupni ZŠ, co chce být. A šel bych ještě dál. Nechal bych na nich i výběr jména. Proč se pak zlobit na rodiče, co že jim to dali? Ať si za své jméno… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 15 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

…páchaná navíc na vlastních dětech…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 15 dny

Mne uz to tak pripada celkem dlouho…Nejdriv ” bankovni” krize, pak ” uprchlicka” krize, ” zdravotni” krize, ” valecna” krize….Ted jsem poslouchala jak neni a nebude na duchody….a nikdo ani slovem nenaznacil,ze tedy jsme chudi ( kdyz na neco podstatneho nemane,tak to proste znamena,ze jsme chudi i kdyby se u toho kroutili jako… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 15 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

O důchody má starost především generace nynějších dvacátníků. Místo aby studovali potřebné obory, pracovali na svém profesním růstu, zakládali rodiny, aplikovali své poznatky a zkušenosti spolu s dalšími generacemi na rozvoji společnosti, zajímají je pseudosociální vědy, všemu by chtěli hned šéfovat a nebo nejlépe – stát se youtubery a blogery a zašíváky v nějaké politneziskovce, nerozumět… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 15 dny

Odvážný článek na serveru, kde často řádili covid fanatici. Jeden, který sprostě urážel, má dosud odkaz na svoje nenávistné denní glosy v “Odkazech”.

cablik
cablik
před 15 dny

Tak to funguje v korporátním fašismu každý jen hledí jak si nahrabat pro sebe podpora rodiny nulová. Právě naopak rozřežte si pohlavní orgány aby jste nikdy neměli děti. Zlatý socialismus co furt pro lidi budoval a rodinu podporoval.

oldo
oldo
před 15 dny

Ano,národ,který nemá děti a nebrání se degeneraci si NEZASLOUŽÍ existenci a je dobře,že zanikne.

Dr.ak
Dr.ak
před 15 dny

Tak si říkám, jestli má v mém pokročilém věku vůbec nějakou cenu si cokoli malovat pastelovými barvičkami. V těžkých 50. letech jsem byl odrůstající kojenec. Takže z mého pohledu vlastně nic. V 60. letech nádherné a zdravé dětství – klukoviny včetně sportování a následném studiu “gymnázia”. Pořád ale šťastné mládí !! Ještě jsem stihnul za svoje privátní penízky… Číst vice »

Dr.ak
Dr.ak
před 15 dny
Odpověď uživateli  Dr.ak

Pak od nás odešli a ti dobráci co věděli a měli kontakty a žaludek na levárny, tak se probudili a doslova vykradli celou republiku. No fakt celou, celičkou ! A zbytky pobraly západní banky a kapitál. No fakt, nic nám zde nenechali, fakt NIC !! A teď už budou spolu s našimi prý vyvolenými, jako ti pavouci ……..… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 15 dny
Odpověď uživateli  Dr.ak

Moc pěkně jste to napsal. Na tu poslední větu bychom se měli všichni soustředit. Vidlákovo kvílení je článek od článku horší a horší. Žádná jiskřička naděje, jen samá destrukce. S takovými lidmi se jen těžko někam posuneme. Tedy mám na mysli, dobrým směrem.

oldo
oldo
před 15 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

Mě zase NUDÍ ty naivní představy o nějakých lidech kteří si myslí,že :” máme mnohem více, milujeme svoji vlast, milujeme naši krásnou republiku !!”Věčný kritik tvrdí,že po těch pětatřiceti letech SKORO nikoho nějaká vlast nezajímá a já se jim nedivím.No a protože se tyto naivní bláboly STÁLE OPAKUJÍ,OPAKOVANĚ A NUDNĚ TVRDÍM a budu tvrdit opak.

kolokol
kolokol
před 15 dny
Odpověď uživateli  Dr.ak

Jenomže to nakonec (a zase jen z mého soukromého pohledu) bylo dobře. Mám tím na mysli pád tábora míru a socialismu. Já si to na růžovo nemaluju. Ani mi to tak růžové nepřipadalo. Ale to může být kus od kusu. Jenže co je jisté (a zase podle mého skromného mínění), byla to doba temna… Číst vice »

oldo
oldo
před 15 dny
Odpověď uživateli  kolokol

Mohl byste mi vysvětlit obsah té duchovní a duševní záře,která nás vovinula?

kolokol
kolokol
před 15 dny
Odpověď uživateli  oldo

Nemohl, nejsem k tomu kompetentní. Jen tu prezentuji svůj náhled. Zrovna tak jako Dr.ak nebo třeba vy.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 15 dny
Odpověď uživateli  kolokol

Asi pro vas neni podstatne to,co pro ostatni..Treba,ze lide se kamaradili…Mladi se bavili (skoro neznali psychology a psychiatry)..atd

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 15 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Znate ted nekde,ze by se pratelil treba cely dum ( 45 partai) jako to ja znam z detstvi?

kolokol
kolokol
před 15 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

To je všechno fajn. Ale pro karmicky staršího člověka prostě vyvstanou jiné potřeby. Život je k tomu dokope, když to nejde jinak. A protože stárneme všichni, nikdo se tomu nakonec nevyhne. Jenže to nakonec může představovat (jak říkal Buddha) “nekonečný” počet inkarnací. Já jenom konstatuji, že té cestě ke spáse se komunisti… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 15 dny
Odpověď uživateli  kolokol

Je to ovšem téma, které přesahuje záběr tohoto webu. Proto asi nebude rozumné, to tady rozebírat. Čímž se vracím k tomu, že jenom dávám najevo svůj postoj k minulému režimu.