Špatná paměť Ivana Korčoka

Hned po té, co zjistil, že je neúspěšným kandidátem na prezidenta, se Ivan Korčok dost emotivně ohradil proti tomu, že je “kandidátem války”, tj. že podporuje válku na Ukrajině:

Radim Valenčík
Radim Valenčík

“Viděli jsme, že prezidentem se může stát člověk, který šíří nenávist a bičuje vášně, který z toho druhého udělá kandidáta války,” burcoval Korčok s roztřeseným hlasem. “Tohle vám nezapomenu. Nezapomenu vám to nejen kvůli mým dvěma synům, ale i kvůli občanům Slovenské republiky,” doplnil neúspěšný kandidát. (celé ZDE)

Jak je to vlastně s pamětí Korčoka? Tady je shrnutí jeho postoje k válce na Ukrajině, ČTK 12. března 2024:

“Korčok dlouhodobě kritizuje nynější vládní koalici za její některá rozhodnutí…Rozhodnutí české vlády přerušit mezivládní konzultace se slovenským kabinetem zase Korčok označil za důsledek zahraniční politiky Bratislavy, když premiér Robert Fico například zastavil vojenskou pomoc Kyjevu ze státních zásob a tvrdil, že strategie západních zemí na Ukrajině selhala.”

“Ukrajině, která se už více než dva roky brání ruské vojenské invazi, vyslovil Korčok podporu. Oni bojují i za nás. Za to jim patří obrovský dík. Všichni chceme mír, ale mír musí mít určitou podobu, nesmí to být kapitulace,” dodal Korčok.”

“Souběžně s akcí Korčoka byla v centru Bratislavy demonstrace svolaná občanskými aktivisty na podporu Ukrajiny a proti zahraniční politice slovenské vlády.” (celé ZDE)

Ať se na mě pan Korčok nezlobí, ale vystupoval jako kandidát války, který jako zkušený diplomat nějak přehlédl:

– Že “Majdanem” se Ukrajina nechala vmanévrovat do situace, kdy se stala zcela zjevně základnou pro připravovaný útok na Rusko.

– Že z toho důvodu byla na jedné straně prováděna tichá a občas i viditelná genocida obyvatelstva, které cítilo spřízněnost s Ruskem a tvořilo velkou část ukrajinského obyvatelstva.

– Že z důvodu podpory přípravy na útok proti Rusku byly vládou i zahraničím podporovány ukrnacistické síly a Ukrajina masivně vyzbrojována od roku 2014, tj. ještě dávno před únorem 2024.

– Že Minské dohody, jak přiznala sama Merkelová, byly podrazem na Rusko, že se s jejich dodržováním počítalo jen do chvíle, kdy bude Ukrajina dostatečně vyzbrojena a pak budou porušeny, k čemuž také došlo (což navázalo na porušení dřívějších závazků týkajících se nerozšiřování NATO).

Bude nutné znovu a znovu připomínat, jak to začalo a kam to spěje, zde je podloženo citacemi z mediální mainstreamu, co se stalo během jednoho roku od Majdanu (napsané v roce 2015):

https://radimvalencik.pise.cz/2180-ukrajina-jak-to-zacalo-a-kam-to-doslo-rok-pote.html

Takže, ať se pan Korčok zlobí, nebo ne, kdo v případě Ukrajiny nevidí z naší strany používání dvojího metru, kdo zapomněl, jak to začalo, kdo nevidí, v co se to vyvinulo, a kdo místo výzvy k okamžitému příměří a zahájení jednání nazývá tuto alternativu “kapitulací” (což je lež nehodná diplomata) je kandidát války a podporuje válku. Když někdo skutečně chce mír, nemůže použít formulaci, která je z hlediska své logické konstrukce absurdní: “Všichni chceme mír, ale mír musí mít určitou podobu, nesmí to být kapitulace. To je vrchol demagogie a ne diplomacie. Kdo skutečně chce mír, ví, že k němu vede jediná cesta – jednání. Pokud jako jedinou alternativu válce předestře kapitulaci, tak volá po konfrontaci.

A to nemluvím o velmi podivné demonstraci na podporu ukrnacistických sil, k jejímuž průběhu se Korčok nevyjádřil, přesto, že probíhala jako součást jeho prezidentské kampaně.

**

doc. Radim Valenčík, zdroj 

4.7 16 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 23 dny

Marketing Korčoka nevyhrál a to se.. štve bratislavskou kavárnu. Pan Valenčík to dobře vystihnul. Exkluzívní bylo gesto Korčoková zklamání se vztyčeným ukazováčkem a hrozbě Pelgrinimu a ostatním – “To vám nezapomenu!”. Troska člověka, kterého zničila prohra. Takový zkušený “diplomat” ani neumí prohrávat ! Byl příliš natěšen po 1.kole a myslel, že vyhraje i prezidenta. Kdo chce… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 23 dny

Miluju fsechny Korcaky. Pokud končí v poli poražených.

orinoko
orinoko
před 23 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Pořádně jsem si ho prohlédl. To je odlitek z Muzea voskových figurín. Evidentně z linky utilitarniho myšlení, dodaného zpoza velké louže tvůrci Golema.

Dr.ak
Dr.ak
před 23 dny

Nevím proč, ale nějak mně připomíná pan Korčok našeho drahého (t.č. senátora) Drahoše. Ulíznutý účes, brejličky skoro na vlas stejné, rozdávané rozumy podobné……

cablik
cablik
před 23 dny

Já nic jen bych skákal jak by Brusel a Fašington pískal je náhrada za Čaputovou stejná loutka. Naštěstí to nevyhrál a je zbytečné o takovém člověku psát články oni neustále lžou až se hory zelenají.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 23 dny

Když se podívám na nějaké zprávy o volbách na Slovensku, tak to vypadá, jako když jsou všichni naši občané zklamáni jejich výsledkem a není tu nikdo, kdo by to Pellegrinimu přál. Ještě jim nedošlo, že opak je pravdou a věřím, že většina.českého lidu vítězství Pellegrinimu naopak přeje. Je milé vidět tu zlobu, nenávist,… Číst vice »

Dr.ak
Dr.ak
před 23 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Já mám kolem sebe asi všechny, kteří souzní s panem Pellegrinim a drželi mu všechny palečky (jak to řekl pan prezident Zeman).

orinoko
orinoko
před 23 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Kdy má být inaugurace, nějak se mi to nedaří dohledat.

Jarda
Jarda
před 23 dny

Zmrd bude vždy zmrdem.

skeptik
skeptik
před 23 dny

Oni se v těch svých lžích už ztrácejí. Není se co divit, když lžou od rána do večera.