A znovu chalífát! V Hamburku opět protestovali islamisté

V sobotu odpoledne se v centru německého Hamburku opět sešli na demonstraci radikální muslimové z uskupení Muslim Interaktiv, aby dali najevo své názory na budoucnost Německa. Naposledy požadovali mimo jiné zavedení chalífátu.

Na sobotní demonstraci nesměly dále zaznít žádné výzvy k násilí, nesmělo být popíráno právo Izraele na existenci a nesměl být vznesen požadavek na vytvoření chalífátu na německém území, a to ani slovem, obrazem, ani písmem. Jakékoli porušení podmínek nebo útok na policisty povede k okamžitému rozpuštění shromáždění, uvedlo policejní ředitelství. Policie měla s sebou také islámské učence a tlumočníky, aby byla schopna správně vyhodnotit situaci a výpovědi.

Podmínku o zákazu oddělit muže a ženy demonstrující muslimové včera splnili, protože se tam žádné ženy přímo mezi demonstranty neobjevily, i když zahalené stály opodál.
Na rozdíl od první demonstrace před dvěma týdny tentokrát nebyly žádné transparenty ani vlajky s islamistickými symboly. Místo toho mnoho účastníků drželo cedule s nápisem “Censored”, což má být zjevně reakce na přísnější omezení ze strany města a policie.
Nicméně podle Bildu vůdce uskupení Muslim Interaktiv, navzdory zákazu volal po chalífátu. Stalo se tak na samém závěru demonstrace, kdy Joe Adade Boateng vyzval k chalífátu. Policie tak už nemohla zasáhnout.

Šéf hamburské policie Falk Schnabel před demonstrací vysvětlil, že zákaz demonstrace nebyl možný, protože není právně vymahatelný. Podle deníku BILD pořádková policie nasadila ve městě 16 čet pořádkové policie. Každá se skládala ze čtyř skupin po deseti mužích. Odhadem tak mělo být ve službě více než 600 policistů. Kromě pořádkové policie byli k dispozici příslušníci spolkové bezpečnosti, vodní děla a policejní vrtulník, který monitoroval situaci ze vzduchu.

*

První Zprávy, weichreite TV

4 4 hlasy
Hodnocení článku
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Kdyz se jim nelibi zrizeni hostitelske zeme,maji pravo se odstehovat tam,kde by se jim libilo…Evidentne jsou v Nemecku jen kvuli penezum,jinak ho nerespektuji

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

A nejlepší na tom je že mněli zaplnit volná pracovní místa a skutek utek ono je lepší být na Německých dávkách. Jestli z tohohle nemají hrůzu co slimáci požadují je se třeba vzchopit a zachránit zemi před islamizací.

Karel2002
Karel2002
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Každý správný muslim, když navštíví nějakou zemi a třeba se tam i usadí, má za povinnost obracet po dobrém či po zlém místní obyvatele na tu správnou víru. Je to strašně bolí, když mají za sousedy křesťany nebo dokonce ateisty.