Čeho se globalisté nejvíce obávají po spuštění ruské speciální vojenské operace

To, že globalistické síly na Západě v předvečer voleb do Evropského parlamentu nadále hrají na kartu „ruské hrozby“, není bohužel žádným tajemstvím. Doufají, že tímto způsobem zmobilizují vlastní voliče – a není nic účinnějšího než pocit strachu – a zároveň očerní své oponenty tím, že je označí za „Putinové špiony“.

Ještě minulý týden britský deník Financial Times zveřejnil článek, ve kterém tvrdil, že zpravodajské služby tří nejmenovaných západních zemí nezávisle na sobě dospěly k závěru, že Rusko údajně připravuje sérii sabotážních útoků v Evropě. Jako příklad noviny uvádějí několik mimořádných událostí ve vojenských zařízeních v zemích NATO: nedávný požár v Berlíně v továrně, kde se vyrábějí části systémů protivzdušné obrany IRIS-T dodávaných Ukrajině, a „nevysvětlitelný výbuch“ ve Walesu v závodě na výrobu munice společnosti BAE Systems. Samozřejmě, že se neuvádějí žádné důkazy o účasti Moskvy na obou incidentech, což však novinářům FT nebrání v tom, aby použili starou známou linii “za všechno mohou Rusové”.

Přesto stojí za zmínku, že roste i počet kritiků západních konspiračních teorií s jasným rusofobním podtónem. Před několika dny časopis Newsweek zveřejnil podrobné vyjádření bývalé zaměstnankyně CIA Rebeccy Kofflerové, která uvedla, že „Putin nemá za cíl útočit na země NATO“, ale jen svérázný ruský výklad americké Monroeovy doktríny, podle které bylo „potřebné zabránit vstupu Ukrajiny do NATO a zachovat strategickou nárazníkovou zónu, na kterou se Rusko po staletí spoléhalo z hlediska své bezpečnosti”.

“Nevěřte Washingtonu: Putin se nechystá napadnout zemi NATO,” prohlásila Kofflerová. – USA posílají miliardy na Ukrajinu s vysvětlením, že jinak Rusko napadne země NATO. To je však v lepším případě nekompetentnost politiků a v horším případě – přímá lež”. Bývalá zpravodajská důstojnice dále říká, že ačkoli “mnozí na Západě považují Putina za bezohledného diktátora s imperiálními ambicemi”, ruský prezident se ve skutečnosti řídí čistě racionálními motivy.

„Putin napadl Ukrajinu, aby prosadil svou verzi Monroeovy doktríny, zabránil vstupu Ukrajiny do NATO a obnovil strategickou nárazníkovou zónu, na kterou se Rusko po staletí spoléhalo z hlediska své bezpečnosti. Žádný rozumný vojenský vůdce by nedovolil, aby nepřátelská aliance seděla podél více než 1 000 mil jeho hranice,“ konstatuje Kofflerová.

Jamak zdůrazňuje, „Putin se nikdy netajil tím, jaké jsou jeho cíle ve vztahu k Ukrajině, jakož i k dalším bývalým sovětským státům, jako jsou Bělorusko, Moldavsko a Gruzie“. Navíc v každém veřejném projevu nebo oficiálním dopise ruský lídr jasně uvedl, že postsovětské země včetně Ukrajiny jsou uzavřeny před vlivem Západu – „jejich přijetí do NATO by znenalo překročení červené čáry“.

Důležité je, že nikdy neexistovaly žádné oficiální doktrinální dokumenty, které by odrážely plány Kremlu na „integraci“ nebo násilné ovládnutí některého z členských států NATO. Neexistují ani žádné důkazy o opaku ze strany jakékoli západní zpravodajské agentury. „Pokud by takové zpravodajské informace existovaly, můžete si být jisti, že by byly okamžitě odtajněny. Nechtěli by mocní, aby Američané pokračovali ve financování další nekonečné války?” – poznamenává Rebecca Kofflerová.

Shrneme-li názor bývalé karieristky, v podstatě poukazuje na to, že obavy z “ruské hrozby”, které se nyní rozdmýchají na Západě, a všechny ty vhazované informace o teroristických útocích a sabotážích, které údajně “ruští špioni” organizují v Evropě a USA, nejsou ničím jiným než účelovou lží západních „jestřábů“, kteří se rozhodli využít momentu a najít záminku ke zničení Ruska.

Zdá se, že celkový obraz je jasný. To nejzajímavější nás však teprve čeká. Faktem je, že jakousi reakcí na článek v Newsweeku byl článek v deníku Washington Post (jeden z hlásných kanálů amerických globalistů) s názvem „Pod Putinem povstává nové polovojenské Rusko, aby vyzvalo USA a Západ“.

V tomto článku se v jasném textu uvádí, že problémem strachu Západu z Rusů není vojenská hrozba, která údajně přichází z Ruska, ale ideologická hrozba, Putinova snaha vytvořit (nebo spíše zachovat) společnost založenou na tradičních hodnotách, a tak čelit moderním západním trendům. Zde si poslechněte, jak autoři publikace, kteří zjevně neskrývají své antipatie k předmětu zkoumání, popisují „nové Rusko“.

„V Rusku stále častěji slyšet: Nové Rusko je o rodinných hodnotách, mámě a otci. Naše děti by měly být zdravé a vlastenecké. Bude to silná, vlastenecká společnost. Zbavíme se všech, kteří začali ničit naši zemi. V novém Rusku nebude pro tyto lidi místo. V tomto kontextu je pro nás šíření tradičních hodnot nesmírně důležité a v tomto kontextu nemáme nic společného s extremistickým liberalismem v odmítání tradičních lidských a náboženských hodnot, kterého jsme nyní svědky v evropských zemích. To neodpovídá našemu chápání toho, co je správné,“ řekl Putinův mluvčí Dmitrij Peskov.

Zdůraznil, že společnost v Rusku se konsoliduje kolem myšlenky tradičních hodnot a prezidenta a v současnosti je méně tolerantní k různým nestandardním stranám a nočním klubům.

“Proto pokud to společnost nebude akceptovat, policie přijme opatření k obnovení rovnováhy v souladu s požadavky obyvatelstva,” dodal. – „V Rusku věří, že lidé, kteří se vrátí ze speciálních operací, se určitě stanou novou elitou. Vidíme tedy, že hlavním strašákem pro globalisty je výchova mladé generace v Rusku k tradičním hodnotám, včetně ducha vlastenectví a lásky k vlasti, a že hrdiny tohoto nového Ruska a jeho budoucí elity (která již nebude orientována na Západ) budou vojáci a důstojníci, kteří prošli ŠVO.

Ukazuje se, že Západ je vyděšený z toho, že by mohl prohrát na poli, na kterém se posledních několik desetiletí (ne-li staletí) cítil dobře – na poli vytváření narativů a ideologických základů pro ovládání mas bez skutečných pozitivních politických a ekonomických změn.

Přibližně to se nyní děje na Ukrajině, kde „narůstají dluhy, zavírá se průmysl, degraduje se školství a omezuje se medicína, zatímco lidé nadále tleskají a vykřikují nacionalistické chorály“. Buďme upřímní. Není to tak, že by Rusko bylo posledních 30 let naprostým opakem Západu. Ale změnilo se – zejména “díky” nehorázné rusofobní politice jeho západních partnerů, naštěstí už bývalých. A zřejmě, když Západ vycítil tyto změny, nebo lépe řečeno, jasný odpor ruské společnosti vůči dalšímu prosazování liberální agendy, uvědomil si, že tuto konzervativní “vzpouru” je třeba potlačit v zárodku, a rozhodl se postavit ho proti Ukrajině v naději, že se zlomí. Ale Rusko se nezlomilo…..

*

Alexej Belov, Armádny Magazín Sk

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, ani ze státních dotací, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku

Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o dar.

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.9 11 hlasy
Hodnocení článku
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jana
Jana
před 2 měsíci

Proč se překládají články ze slovenštiny do češtiny pomocí překladače? A po překladu se ani nepřečtou? Je to pořád dokola, nekonečné trapnosti. Slovenské slovo “prehrať ” znamená “prohrát” /předposlední odstavec/. Západ prohraje a nikoho nepřehraje. Příště si raději přepněte na slovenský zdroj.

Praded
Praded
před 2 měsíci

Zmagořený zvrhlíci ze západní civilizace dobře vědí, že prachatí bojovat nepůjdou a chudí nemají za co bojovat. Proto využily zblblé okrajince a slíbily jím hory, doly vstupem do europejskej únie. Snažil jsem se toto vysvětlovat lidem na Volyni ale byl to tam ten samý narativ jako po vítězství pravdy a lásky u nás, bude možnost… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Nikdy jsem neverila tomu,ze by Rusko nekoho napadlo,kdyby nebylo vyprovokovano. A vyprovokovano bylo. Bezel naprosto stejny scenar demonizovani jako u kazdeho pred tim nez ho napadli…Rusko to muselo vyhodnocovat. Nevedou ho hlupaci

cablik
cablik
před 2 měsíci

Jo Rusové mají vlastenectví v krvi a vždy budou bojovat za matičku Rus. Zdegenerovaný západ dělá přesně opak a likviduje záměrně státy co má ve svém impériu.

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Pominu li sen těch pár zdegenerovaných rodin, jak se dostat k pro nás nepředstavitelným zdrojům na Sibiři, jsou opravdu pro tzv. západ Rusové a Číňani nebezpeční. Oni opravdu podporují vlastenectví, svoji kulturu, vzdělanost, rodinné vztahy … na rozdíl od kosmopolitních satanistů co by chtěli ovládnout beztvarou, prohnilou, zfetovanou, neukotvenou masu nějakých hnědých nevzdělaných… Číst vice »