Čím méně Evropy, tím lépe….

Blížící se volby do Evropského parlamentu dopředu odhalují tvář a podstatu jednotlivých stran i kandidátů. Nastartované kampaně a jejich provedení naznačuje mnohé, třeba i charakter. Ten od politiků moc neočekávejte, nicméně tentokrát jdou do voleb i jiní, než prolhaní straničtí matadoři.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Koalice Spolu hned zpočátku své kampaně předvedla to, čeho je schopna. Již několik let její představitelé pravidelně naplňují kýbl špíny, který vzápětí vylijí na své oponenty a konkurenty. A protože jim nejvíce vadí Andrej Babiš a ANO, bylo vcelku jasné, kterým směrem vychrstnou všechen nasbíraný odpad před volbami. Nehledejte v tom originalitu, když se něco opakuje s pravidelností 10 let, nemůže Vás to překvapit. Tentokrát je smyslem kampaně přesvědčit národ o vlastním smysluplném tažení proti Putinovi a naopak také o těsné spolupráci Babiše a ANO s Moskvou. My musíme marketérům Spolu poděkovat.

Za prvé nám ukázali, že ODS a její přívěšky už nemají v rukávu žádné eso a Fialovo přesvědčení, že vše dělá nejlépe, prostě neobstojí. Dva roky jejich vlády dokazují, že snad neexistuje pravdivější a jednoznačnější seznam netalentovaných amatérů bažících po moci, než je naše současná vláda. Takže vsází na jedinou možnou a úplně falešnou kartu. Tedy na antibabišismus a eurohujerství. Jenže ANO s Babišem rozhodně není proruské a leze do bruselské řiti stejně nadšeně, jako celé Spolu. Poslední europoslanci za ANO škodili stejně, jako Piráti a Zdechovský, Jourová ještě mnohem více. To už je co říci. Naopak u ODS končí v europarlamnentu poslední aspoň trochu rozumně uvažující Zahradil a musí být rád, že se nemusí podílet na špinavostech strany, jejímž byl tolik let důležitým členem. Zlatým hřebem startu kampaně Spolu mělo být společné focení předáků Spolu s Leyenovou. Na tu se snáší kritika z celé EU, prochází vyšetřováním ohledně mnohasetmiliardové defraudace spojené s nákupem vakcín a je zářnou ukázkou zkaženosti celé EU. Tak to se také nepovedlo.

Za druhé šokovala hysterická reakce ANO a ,,mluvčí“ Schillerové bránící se nařčení z promoskevské orientace nás opět přesvědčila, že Babišem vlastněná strana není ničím jiným než probruselským politickým subjektem. Nenávist vůči Rusku znějící z úst bývalé ministryně financí je zjevná a v podstatě celé ANO staví na stejných základech jako Pětikoalice. Ta je po vládních úspěších nevolitelná v celém svém spektru. Proč má tedy dle preferencí a průzkumů ANO přes 30% potencionálních voličů, když je tak blízko k Pětikoalici? Navíc má za sebou covidohysterii, na níž se výrazně podílelo a ani deficity rozpočtu nebyly od toho Stanjurova přiliš odlišné. A jak jsme si již řekli, ani europoslanci za ANO zatím moc kvalitní práce pro ČR neudělali. Respektive žádnou. Rozdíly mezi Zdechovským, Niedermayerem, Šojdrovou, Jourovou či Charanzovou opravdu nenajdete. Škodí naprosto stejně, jako všichni Piráti. ANO je nevolitelná stejně jako kterákoliv ze stran Pětikoalice. Nebo je mohou preferovat jen naivní lidé či notoričtí sebepoškozovači.

STAN už logicky nejdou s Piráty. Bartošova dítka nemusí ani dělat kampaň, svých 6% mají zajištěných u fanatických příznivců z řad mladých prounijonistů, ekošílenců a ajťáků. Mohou překvapit až 10%, což je pro normálně uvažujícího člověka jaksi nepochopitelné, nicméně jejich mravenčí práce, kterou tak nazýváme pro neviditelnost, nese ovoce. Bohužel úplně shnilé. Jediným pozitivem je výsledek spojený s vymazáním Zelených, ovšem jde jen o optický klam, protože jinak jde skoro o stejnou pakáž. Piráti už se poučili a se STAN nechtějí mít před volbami moc společného. Starostové tak jdou do voleb sólo a jejich tváře budí úsměv i děs. Danuše Nerudová je unikátně hloupý tvor schopný naučit se jen fráze, jejichž význam není schopna vysvětlit. Farský zase svou studijní cestou do USA vzbuzuje obavy z toho, co ho tam naučili. Představa, že nás budou v Bruselu zastupovat Kolaja, Peksa, Gregorová, Nerudová, Farský, Niedermayer, Zdechovský a kdokoliv z ANO je prostě příšerná a demotivující.

Na druhém břehu tak zůstávají z parlamentních stran pouze SPD, ze kterých bohužel na plakátech vidíme jen Okamuru. Ne, že by nám vadila jeho sebestřednost, ale přeci jenom by to chtělo vyzdvihnout i samotné kandidáty, zvláště když MUDr. Ivan David odvádí dobrou práci. Pětokoalicí a ANO onálepkovaná SPD budí mnohem více důvěry než kdokoli jiný ze současných parlamentních stran. Ale máme tu i ty, které se do Sněmovny dosud nedostaly. Výrazné nastupující osobnosti najdeme v dalších subjektech. Svobodní s Šichtařovou i koalice Stačilo mají podstatně morálnější představy o fungování země. Konečná buší do vlády a do ANO ze všech stran, jen jí vytýkáme nadšení pro vakcinaci z dob covidového šílenství. A to o dost více, než příslušnost ke komunistům. Je zajímavé, že se spojila s antivaxerkou Rédovou. No nic, nebudeme kalit vodu. Očkovací mánii podlehnul kde kdo, my ale ne.

Nakonec tu zbývá PRO, které však možná prošvihlo příležitost a je tak nějak za zenitem dříve, než se čekalo. Přitom měl Rajchl dobře našlápnuto. Moc vnitrostranického politikaření škodí a když to vyleze ven, ničemu to neprospívá. Zůstal nám tedy jeden favorit. Ano, možná nebudete souhlasit, nicméně v mnohém nám tu z duše hovoří Filip Turek. Kdybychom měli dát hlas jedinému člověku, byl by to on. Nikomu nepodsouváme náš názor, udělejte to po svém a jde o čistě soukromý názor vycházející z nechuti se dále podřizovat Green Dealu, euru a bruselské fantasmagorii. Nikdo není dokonalý, Turek je tak trochu macho, ale nepřetvařuje se a hovoří s despektem k celé EU. Bohužel tu není nikdo, kdo by měl odvahu kandidovat a zároveň veřejně podpořit Rusko a realisticky říct, že Američané jsou grázlové, Ukrajinci buď nacisté nebo že jim Putin nevadí (tak půl na půl),  a že Evropská unie patří do skartovačky. Výjimkou je mladý Gregor, o němž doufáme, že ještě uslyšíme. Turek, Šichtařová a Konečná jsou k realismu ze všech kandidátů nejblíže. Je tedy na Vás, jak se rozhodnete. Držíme palce.

*

Jindřich Kulhavý, iNadhled

Redakční novorepublikové P.S.:

Autor pan Kulhavý sice zmínil dobrou práci eurposlance za SPD MUDr. Ivana Davida, ale jen tak mimochodem. Přitom právě zakladatel tohoto webu Ivan David odváděl a odvádí práci na poli osvěty a odhalování protinárodní podstaty Evropské unie na výbornou. Po jeho napomenutí přestala i Kateřina Konečná ujíždět s frakcí, v které je členkovou (evropská Levice) a přestala hlasovat pro fantasmagorie dnešní nemocné evropské levice. Všichni ostatní kandidáti jsou podle svých vyjádření o parník lepší, než vlastizrádci z Pětikoalice, ale zatím jde jen o jejich sliby. Až se bude lámat chleba, uvidíme, kdo z nich obstojí a kdo se skloní a přidá k eurohujerům. V kolegovi Ivanu Davidovi máme jistotu. Jeden z našich hlasů je pro něj jistý a v kroužku.

Mgr. Václav Dvořák – editor

4.8 5 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 17 dny

Též to je divné že pro Bruselské ANO má nejvíc voličů navíc se okopali a řekli že nebudou vládnout s nikým kdo chce vystoupit s EU. Naštěstí v rámci EU na Češích nezáleží největší páky mají velké země.

Hokarc
Hokarc
před 17 dny

Nechť jsou pro nás tyto volby ,,Speciální volební operací”, jejíž cílem je dosáhnout defializaci a debruselizaci naší politiky. A k tomu nám dopomáhej rozum.

Jarin G.
Jarin G.
před 17 dny

Cituji: “Volby do Evropského parlamentu patří z hlediska volební účasti k těm nejhorším. Pohybuje se pod 30 %. V roce 2014 byla nejnižší, kdy k volbám dorazilo pouhých 18,2 % voličů”. A o moc jiné to nebude ani letos. Těch 30% by byl celkem úspěch, ale rád bych se mýlil. “Mlčící většina” sice zase sem tam zareptá, ale… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 17 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Ano je to tak. Ti, co nadávají na Fialu a spol. k volbám, jako vždy, nepřijdou.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 18 dny

Nejhorsi je,kam jsme se jako spolecnost ” posunuli..Podpasovky jako ” prirozena” soucast jednani atd.Jinak ja jsem v podstate konzerva.Kdyz mne nekdo vylozene nesklame,drzim se toho,cemu jsem predtim venovala dost casu,abych si vybrala😉Tedy SPD

Karel2002
Karel2002
před 18 dny

Téma těchto voleb je jasné. Kdo bude volit ODS-TOP09-STAN-Piráty-Lidovce (občas mazaně maskované jako Spolu), volí i Bidena, Zelenskeho, Krym-Donbas-Luhaňsko patřící etnickým (tzn. skutečným) Ukrajincům, Macrona, budhistu Sunaka, Scholze atd. Kdo volí Babiše (o fašistovi Okamurovi ani nemluvě), volí Putina a Rusko. Očekává se podobný výsledek jako u všech minulých “malých” voleb. Tzn. k volbám přijdou jen voliči… Číst vice »