O jedné výstavě…

Tak nám v Moskvě uspořádali výstavu kořistní západní techniky z Ukrajiny. Podobnou, jakou Ukrajinci uspořádali v létě 2022 v Praze, jen tam mají víc bazmeků a jsou v lepším stavu. Leckterý vehilkl dojel na místo výstavy „po svých.“

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák
Ukrajinci ukazovali výstavu ryze ruských vojenských obrněných šrotů (a to ještě nebylo jisté, kdo byl skutečným uživatelem toho rozstříleného železa… Rusové to pojali poněkud více zeširoka a předvádějí stroje z Austrálie, Rakouska, Velké Británie, USA, Turecka, Ukrajiny, Francie, Finska, České republiky, Slovenska, Švédska i Jihoafrické republiky.

Propaganda musí být… když vyhráváte, ukazujete kořistní techniku. Právě takto Zelenský přesvědčil svůj národ, aby se nechal dobrovolně zdecimovat. Dal jim vidinu vítězství. Vyhnali jsme Rusy od Kyjeva… oni sice odešli sami, ale to víte, propaganda…

Ne, NATO vůbec není účastníkem konfliktu…. akorát na tom výstavišti to vypadá poněkud jinak.

“Nejlepší tank nejlepší armády světa” v Moskvě. Kyjevští nacisté si jeho příjezd do Moskvy představovali asi trochu jinak.

Už se ozval Jens Stoltenberg, že NATO tuto výstavu odmítá a neuznává její existenci. Prý nejstrašnější pro Rusko bude, když na tuto výstavu státy NATO „zapomenou.“ Musel jsem se štípnout, když jsem to četl.

Ale jinak to sedí. Rusko vyhrává válku proti celému Západu a jediné, co s tím můžeme dělat, je zatáhnout záclonky a dělat, že se nic podobného nestalo. Stoltenberg nezapomíná na výstavu kvůli Rusku, ale kvůli sobě. Kdyby totiž otevřel oči, viděl by hrůznou budoucnost, do které sebe, ale především nás, uvrtal.

Ta výstava není vůbec určena pro nás… Je určena trochu pro Rusy, ale ještě víc pro celý zbytek světa. Ukazuje totiž desítkami tun železa, že Putin si troufnul postavit se Západu a tahá za delší konec provazu. Ukazuje velmi výmluvně, že Spojené státy i Evropská unie jsou k poražení. Proto také Stoltenberg tak prská. Mansteinův paradox v praxi… My tady na Západě máme přece všechno lepší než ti mongoloidní mužici z východu… Přesto každý den přicházíme o území…

Podívej se, světe, Ruský voják si poradil s HIMARSem, Leopardem i Abramsem. Poradil si i s tankem Tomáš, raketometem Přemysl, poradí si i s vrtulníkem Čestmírem. Západ posílal jednu zazračnou zbraň za druhou, všechny na bojišti postupně selhaly, žádná zázračná dějinná zkratka neexistuje, válka je prostě komplexní systém a vítězí ten, kdo má větší továrny a víc surovin. Rusko je opět velmocí první kategorie, protože hraje s Američany hru u stejného stolu. Ukořistěný Abrams je toho důkazem.

Čína to vidí, Indie to vidí, Turecko to vidí, Írán to vidí…

Rusko možná není ekonomickým tygrem světa, možná není ani inovačním motorem planety, ale západní vojenské hračičky na něj prostě a jednoduše neplatí, protože ruská houževnatost je také geopolitická kategorie. Rusko je možná benzínkou s jadernými hlavicemi, ale to se prostě také počítá.

Všechno víme, všechno máme zdokumentované, víme, kdo sem tu techniku poslal, kdo to přivezl, kdo to povolil… i kdo napsal na hlavně ty vzkazy. Ekonomika nám šlape, granátů máme tolik, že je už dáváme i na sklad, tři čtvrtiny světové populace nám fandí a nemohou se dočkat, až Západ půjde definitivně do háje. Afričtí diktátoři si už stahují zlato domů. V USA to není bezpečné. Kořistní technika jako zdvižený prostředníček Západu…

Mimochodem… Putin nechal ohnout všechny hlavně na tancích Leopard… Ach ty diplomatické jemnůstky…

Svědkem fialového slouhovství Pětikoalice je druhý od kraje transportér, původně sloužící v Armádě ČR, Fialovou vládou věnovaný genocidním kyjevským banderovcům. Naše věčná hanba.

Zatímco se Rusko chlubí svými vojenskými úspěchy, Zelenský mluví o mírové konferenci ve Švýcarsku, kde se prý dá dohromady koalice států, které pak na Putina zatlačí, aby pěkně se svými vojsky ustoupil a odevzdal i Krym. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když ze Švýcarska bude na Putina tlačit přesně ta koalice, která má dneska v Moskvě tu svoji nedobrovolnou výstavu. A ano, přesně tak bude vypadat i ten jejich nátlak. Ošuntěle, rozstříleně, bezmocně. Zkuste se nesmát…

Tohle zavírání očí před realitou, to bude jednou námět na úžasnou psychologickou či psychiatrickou práci. Když o tom neřeknou v České televizi, tak se to nestalo. Když budeme dál vehementně tvrdit, jak vítězíme, určitě se stane zázrak. S naší skvělou propagandou přece máme právo vyhrát. Nemusíme udělat nic víc, stačí jen všechny přesvědčit, že všechno je na nejlepší cestě.

Škoda, že se Fiala učil jen u Goebelse, ale neučil se i u Speera…

Že prohrajeme, to bylo jasné nejpozději od té chvíle, kdy Fiala dovolil ty šílené nárůsty cen elektřiny. Kdy EU dál pokračovala v grýndýlových snahách a ani nepomyslela na zrušení emisních povolenek. V té chvíli bylo jasné, že je konec. Kdyby Západ tehdy rozjel válečnou výrobu, odstranil byrokratické hovadiny a uvolnil lidskou tvořivost, mohlo to ještě dopadnout jinak. Ale… tehdy Rusové působili slabě. Nejspíš schválně… právě proto, aby Západ moc nevyděsili a on válečnou výrobu nerozjížděl. Někdy si říkám, že ty senzační zprávy, jak má ruská armáda jídlo, munici i naftu jen na tři dny, nám dodávali sami Rusové…

No nic… bude to ošklivé. Ale předtím, než bude konec, si ještě užijeme spoustu podobného kvikotu, jako od Stoltenberga. Ale bohužel se z toho nevykecáme. Tentokrát už ne.

*

Daniel Sterzik – Vidlák, Litterate, foto s komentáři doplnila redakce Nové Republiky

*Pro podporu Nové Republiky je určen účet ve Fio-bance: 2300 736 297 / 2010*

4.8 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Rob
Rob
před 9 dny

Nejabsurdnější na této Moskevské výstavě ukro-nacistických tanků a obrněných vozidel z provenience NATOvských fašistických států jako je i Česko je ten fakt, že naše vláda to nemůže ani odsoudit a jedovatě poplivat tak, jak to bezpochyby umí, a to vzhledem k uspořádání podobné výstavy ruské techniky u nás v Praze na Letné…

Rob
Rob
před 9 dny



orinoko
orinoko
před 13 dny

Máme tam také něco, minimálně 1 obrnak s původními obrysy sovětské éry. Dodnes vedle něj Bradley vypadá jako navonena pastouska.

cablik
cablik
před 14 dny

To určitě ta technika skončí v historickém muzeu v Moskvě budou tam stát se svými předchůdci s Pantery nebo Tygry. Jinak Rusové prodávají dort US tank s ustřelenou věží a jde na dračku.

Hokarc
Hokarc
před 14 dny

Dny NATO, na ruský způsob. Zde se ovšem té technice nechodí klanět. Možná by to chtělo více propagace, této vydařené akce. Třeba nějaký potisk na trička a rozeslat po světě. Samozřejmě i k nám…..

mikkesh
mikkesh
před 14 dny

Jeníček Stoltenbergrů to vyšperkoval ještě lepším. Prý výstavka není podle pravidel, prý se to nedělá … No není ten chlapec Boží? Domnívám se, že tohle ani ve scénáři nemohl mít. Určitě sklouznul k vlastní tvořivosti. To, že je to imbecil je každému jasné. Ale že je to až tak zlé… Jinak… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 13 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Hlavně se nikdo nesmí posmívat NATO. Vždyť i náš všemi zbožňovaný prezident je z NATO.

spartak
spartak
před 14 dny

Já tedy nesleduji kultůůůru v ČR a nevím jestli se na prknech objevují dílka současných tvůrců např.z bojiště jak Ukrajinci bojují za Prahu.