Štefec: Je třeba jasně říct těm co nám lžou: Nasrat!

„Ohrožuje nás nejen terorismus, ale i válečné štvaní. Naše demokratické ústavní zřízení je také atakováno hypertrofujícími pravomocemi EU a alarmujícím příklonem ke korespondenční volbě. Bezpečnost je ohrožena migranty nebo manipulacemi s energetikou.“

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Těmito slovy a citátem legendy zpravodajské a diplomatické branže, Miroslava Polreicha, „Zpravodajská služba je jediná státní instituce, která nesmí vládě lhát“, začíná článek v rubrice TÉMA v posledním čísle časopisu TO s názvem „Co nám skutečně (ne)hrozí“, píše na facebooku Jaroslav Štefec.

Autorem článku je Jan Schneider, bývalý disident, bubeník kapely Plastic People, zpravodajec, který stál u založení BIS, člověk, jehož si nesmírně vážím pro jeho vzdělání, rozhled, schopnost vnímat realitu a objektivně popisovat svět kolem nás. Zamýšlí se v něm nejen nad pozicí, příslušející ve fungujícím státě zpravodajským službám, ale i nad hrozbami, před nimiž reálně stojí náš stát a my, jeho občané.

Vzhledem k tomu, že článek byl uveřejněn v placeném médiu, nemohu uvést jeho plné znění. Dovolím si však citovat jeho závěr, protože velmi přesně vystihuje marasmus, do něhož se naše společnost dostala a naznačuje jedinou možnou cestu, jak z něho zase ven. Nechť tedy promluví Jan Schneider:

„Jaká je největší současná bezpečnostní hrozba pro ČR? Vlastní chyby. Lživě interpretované a/nebo lživé zpravodajské informace. „Cinknuté“ analýzy. Zkorumpované a/nebo ideologicky motivované zbrojní akvizice.
 
Kde se vzala válkychtivost této samozvané „pětidemoliční elity“? Jsou to lidé pouze jen vyprázdnění a naplnitelní čímkoliv?

Bohužel, jsou plni fanatismu a chamtivosti, což je směs, která umožnila holokaust, která spustila kdysi a nyní znovu Drang nach Osten!
 
Co lze proti tomu dělat? Nebrat si marně do huby Karla Havlíčka Borovského či Tomáše G. Masaryka, ale vzít si jejich heslo „Nebát se a nekrást“ k srdci. Protože manipulace strachem, to je modus operandi novodobé nastupující totality.

A jaký je účinný protilék? Možná ho najdeme ve filmu Most špionů, kde na advokátovu otázku: „Bojíte se?“ odpovídá zatčený špion Rudolf Ivanovič Abel: „A to by pomohlo?“
 
Takže nebát se nejen nekrást, ale také jasně říci těm, kteří nám otevřeně lžou a deformují skutečnost podle svého pokřiveného vidění světa “Nasrat!”. A možná i přidat nějakou tu “přeshubu”. Přítomné dámy prominou, ale tohle se slušně už vyjádřit skutečně nedá.

 
plk. v.v. Ing. Jaroslav Štefec, fb

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří vědí, že nežijeme ani z reklam ani ze sponzoringu, a proto nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

Fiobanka: 2300 736 297 / 2010

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí a konferencí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.7 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jan REPT
Jan REPT
před 13 dny

,,Král je nahý,,
..zvolalo nepoučené dítě z davu.
To že nás ohrožují teroristé a kdo ví co ještě, jsou kecy.
Stejně tak jako Izraelská vláda páchá genocidu a nikdo to oficiálně neřekne nahlas,
stejně tak jediný kdo naší zemi ohrožuje, jsou naši angažovaný politici, ruku v ruce
s tajnými službami a církví.*

cablik
cablik
před 14 dny

Že by pan Schneider prohlédl že kdysi bojoval proti špatnému nepříteli. S tím slovem souhlasím co je moc to je moc.

Karel2002
Karel2002
před 13 dny
Odpověď uživateli  cablik

To jako, že komunismus v podání Stalina, Ježova, Berii, Gottwalda, Bilaka, Kim-Ir-Sena, Mao-Ce-Tunga, Pol Pota, Caucescua atd. byl pro lidstvo přínosem, zatímco všechny kapitalistické, liberální demokracie, ať v podání liberálů, konzervativců či socialistů, byly a jsou pro lidstvo zkázou?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 13 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Karle ani jeden z těch vašich komunistických sičákáků nepřivedl lidstvo ke zkáze tak jak ti vámi druzí jmenování. Oni řádili hlavně ve svých zemích. Rozhodně se nemontovali tolik do konfliktů cizích států. No a Stalinovi navíc nikdo neodpáře, že byl naším osvoboditelem a porazil se spojenci Německo. A gulagy? Sovětský vnitřní problém. Oni v nich… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 13 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Stalin industrializoval Sovětský svaz, byť za cenu velkých lidských obětí. S tím mohl vzdorovat prvnímu zapadnimu dobytku i Hitlerovi.
Yankies nejdříve vybili buvoly, potom indiány a nakonec i pravidla zlateho standardu. Pinochet, Duval, Bokassa, různé světové junty, islaMYSTICKY dobytek, přistání na Moonu a 911 je co? Opravdu pokrok?

oldo
oldo
před 13 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Nemáte náhodou NAPROSTOU většinu informací o tom komunizmu a těch jménech právě od té zabijácké kapitalistické svoloči?

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 13 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Podle vzoru protikomunistické propagandy si vybíráte extrémy. Proč do toho výčtu nezapočítáváte např. jaro 1968? To nebyla komunistická totalita?! Tahdy lidi masové komunistům fandili.

orinoko
orinoko
před 14 dny

Njn, a už to bude na vjecne časy. Zajímalo by mě, co Mr. J. Scheider u PP nabubnoval?
A jinak? Slovně se radikalizujeme, konáním však ještě více dekujeme /od slova deka/, Jestli je aspoň trochu něco jinak, ukáží eurovolby.

Naposledy upraveno před 14 dny uživatelem orinoko
vachav
vachav
před 13 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Když kdysi na prknech ND” vystupovala” rádoby kapela-“umělci” z PP,museli se bardi naší Zlaté kapličky(Pešek ,Pivec,Šejbalová atd.) otáčet v hrobech jak dvoufázový motor.Ostatně to samé platí o umístěné bustě toho ušišlaného kulisáka na schodech. Jinak o současné činnosti pana Schneidera jen samé plus!

orinoko
orinoko
před 13 dny
Odpověď uživateli  vachav

Zadny problém, jen by se neměly vytvářet nové pohádky posazene na dost vratkem základě. Tehdejší úroveň te kapely je na samostatný pohled. A v jeho případě jde ještě o Smetiště Václava Hajzla, k němuž má jak to jenom říci? … poněkud neujasnenou relaci. A to nebudu rozebírat Egona Bondyho nebo Bohumila Hrabala.

mikkesh
mikkesh
před 14 dny

Ano měli jsme tu demokracii vysněnou moc pěkně. Ovšem ta liberální s námi setsakra bouchla o zem. Pana Schneidera si vážím, že se neposral, nepodlehl, znova vstal, veřejně přiznal, že to co jsme brali jako komunistické bláboly (ohledně mezinárodních vztahů) byla ve většině pravda. A jak je to těžké, zase veřejně přiznala naše… Číst vice »

spartak
spartak
před 14 dny

Nojo ,ono se to po roce 1989 zvrtlo a dnes sklízíme trpké ovoce a nedej bůh ,aby byla válka i u nás