Ostrý vzkaz Roberta Kaliňáka. Co bude následovat?

Společenský smír se nedá postavit na falešné politické korektnosti. Pokud se chceme posunout vpřed, bez tohoto to nepůjde, prohlásil v pátek podvečer Robert Kaliňák (Směr SSD), který se po atentátu na premiéra Roberta Fica postavil jako lídr na čelo vládní koalice

Kaliňák zopakoval, že nadále platí, že příští dva tři dny budou klíčové pro zotavení Roberta Fica, jehož stav je stále velmi vážný.

Vláda Slovenské republiky však musí podle jeho slov pokračovat a to v tempu, které nastavil Robert Fico.

„Následující týden se kromě řádného zasedání vlády uskuteční i mimořádné zasedání k eurofondům. Událost ze středy tohoto týdne – atentát na předsedu vlády, tím nejzásadnějším způsobem znehodnotil kvalitu demokracie na Slovensku. Od parlamentních voleb společnosti chybí setkání tří nejvyšších ústavních činitelů a proto rozumíme iniciativě svolání kulatého stolu předsedů parlamentních stran. Momentálně je však předseda strany SMER – slovenská sociální demokracie Robert Fico v nemocnici,” prohlásil ministr obrany.

„Je nepochybné, že naše společnost potřebuje smír a vzájemný respekt, ale cesta k němu nevede přes falešnou politickou korektnost. Dokud se nevypořádáme s rétorikou politiků, vybraných médií a novinářů, která byla léta postavena na dennodenním označování Roberta Fica jako zločince, mafiána, vraha, diktátora, Putinova sluhu a zlo, které je třeba zastavit a oni udělají vše proto, aby Robert Fico nevládl, nedá se jít dál,“ dodal ve videu zveřejněném na sociální síti.

“Sebareflexe je jediná cesta vpřed – jedno upřímné promiňte, protože všechny tyto lži jsou hlavní důvod, proč dnes Robert Fico bojuje o život,” dodal v závěru.

*

Robert Kaliňák – místopředseda slovenské vlády (na snímku), zdroj: Hlavné Správy Sk

5 16 hlasy
Hodnocení článku
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ludvik
Ludvik
před 2 měsíci

Pozoruhodné je, že v době, kdy identita útočníka nebyla zatím úředně potvrzena, média už věděla, že jde o “jednasedmdesátiletého muže z Levic, který střílel legálně drženou zbraní”… “Policisté údajného útočníka zpacifikovali a zadrželi. Jeho identita zatím není oficiálně potvrzená. Markíza informuje o muži ve středním věku, podle dalších médií jde o jednasedmdesátiletého muže z Levic, který střílel… Číst vice »

standa
standa
před 2 měsíci

Je to správně řečeno. Politické neziskovky musejí do p*dele a Soros bandu vykopat ze Slovenska ! Orbán to pěkně provedl v Maďarsku !

kolokol
kolokol
před 2 měsíci

Zajímavá je reakce zevnitř EU. Na jedné straně jakoby odsouzení, ale takové vlažné a s tím, že si snad Fico o to sám koledoval. Zdá se, že v Evropě se myšlenka atentátu jako politického řešení začíná opět zabydlovat. Vždyť to byl koneckonců intelektuál, kdo “zavelel”. A to vypadá jako rozklad (rozpad) EU. Ne faktický (zatím),… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem kolokol
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 měsíci

Ma pravdu.Proti Ficovi stvali naprosto hnusnym zpusobem..Jenze ti lide nejsou sebereflexe schopni..Jasny dukaz je to,ze opicak sel hned nahlasit slovni utoky na sebe.Slusny clovek by se stahl …alespon na chvilku

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Je to frajer a pojmenoval zlo velmi přesně. Rétorika politiků je normální. Leč rétoriku slouhů poskoků a kolaborantů, jedno jestli si říkají politici, média, nebo novináři, tu nezmění. Oni jsou za tu posluhu a kolaboraci placeni ze zahraničí. Oni by bez chlebodárce chcípli. To si na rozdíl od toho co ta sběř způsobila… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 měsíci

Bohužel v této záměrně rozeštvané společnosti smír být nemůže pokud vládnou národům Evropy cizáci. Slováci se nemůžou nechat dát musí fungovat dál nemůžou většinu vyvraždit.

oldo
oldo
před 2 měsíci

Trochu mimo,ale.
Atentátník,který ví,že bude chycen je jistě magor,souhlasím.Víme ale,že magor nebyl někým využit?Nějak příliš se upínáme k tomu osamocenému bláznovi a zapomínáme, čeho je ta vražedná západní banda schopná!
https://www.youtube.com/watch?v=nomAGUM8fgI&t=15s

cablik
cablik
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Moc dobré video Slováci by měli konat vše je natočeno.

jara
jara
před 2 měsíci

Slova pana Kaliňáka nemohou nikdy padnout na úrodnou půdu. Společnost na Slovensku ( a nejen tam, ale v Evropě vůbec) je natolik polarizovaná, že i případný úkrok jedné, či druhé strany by byl také z jedné i z druhé strany považován za lest a úskok. Nepochybuji, že události na Slovensku mají svého viníka v liberálně-progresivistickém prostředí. Ovšem pravdou je,… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  jara

Myslíte, že jsou zaskočeni? Že nic nevěděli, netušili? Že by Fico spáchal sebeatentát?

Naposledy upraveno před 2 měsíci uživatelem kolokol
jara
jara
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  kolokol

Ne, ne, takto jsem to nemyslel. Šimečka a spol. samozřejmě vybičovávali situaci s cílem, že protistraně prasknopu nervy. Oni spíše doufali v to, že nějaký příznivec Fica (či příznivci), napadne nějakého novináře, či redakci jim nakloněného média. Což by asi skutečně zamíchalo kartami. Oni vědí, že koalice není tak soudržná, jak se přezentuje. To je… Číst vice »

vachav
vachav
před 2 měsíci
Odpověď uživateli  jara

Pravou příčinou všech těchto šíleností,nejen na Slovensku,u nás,ale v celé Evropě,je planetární parazit za oceánem-darebácká země,která všechny tyto hrůzy řídí a organizuje