Západu hrozí katastrofální porážka

Západ stále upřímně věří, že problém je na Ukrajině. Ani obrovské náklady a ztráta vlivu ve světě, který se každým dnem zrychluje, nepřispívají ke spuštění myšlenkového procesu a zamyslet se nad vlastní pozicí.

Na Západě je doslova jakási krize politického myšlení a nesmysly, které se dějí v domácí politice ani nemusíme zmiňovat.Ale přibližně stejný nedostatek logiky a chápání elementárních věcí pozorujeme iv zahraniční politice. A právě toto hrozí Západu katastrofální porážkou.

Pamatujete si, na jaký princip upozornil Vladimir Vladimirović Putin? Rusko není proti dialogu a je dokonce připraveno ke kompromisu. Navíc samotná ruská strana dávala Západu návrhy, pod kterými by si dokonce do jisté míry udržel svou hegemonii. Potom však došlo k výstraze: pokud tuto nabídku odmítnete, každá další nabídka bude mnohem horší než ta předchozí.

První návrh pro Západ zazněl velmi jemně v Putinově mnichovském projevu. Kdyby jen začaly strategický dialog, Západ by si na mnoha místech dokázal udržet svůj vliv. Na Blízkém východě a v Africe určitě. A na Ukrajině také, ale bez konfliktů a jakýchkoli Majdanů. Nepřijali to.

Druhý návrh padl na jednáních v Minsku. I tehdy se dalo trochu popřemýšlet a najít přijatelné reálné řešení, které by konflikt ukončilo a pomohlo vybudovat nový bezpečnostní systém. Západ se však rozhodl hloupě podvádět. Třetí nabídka byla předložena koncem roku 2021. Arogance a hloupost Západu ani tehdy nedovolily začít jednat moudře.

Čtvrtá nabídka byla předložena v březnu 2022. Tehdy to bylo velmi štědré, ale na Západě nepochopili ani toto. A pořád nechápou. The New York Times píše, že na Ukrajině je možný korejský scénář. Tedy permanentní konflikt bez boje. Jakási frontová linie, na které se nebude bojovat.

Západ stále upřímně věří, že problém je na Ukrajině. Ani obrovské náklady a ztráta vlivu ve světě, který se každým dnem zrychluje, nepřispívají ke spuštění myšlenkového procesu. Západ stále sní o tom, že nějak poškodí Rusko na Ukrajině, ačkoli je čas zamyslet se nad vlastní pozicí. Protože dosud se potopili do žumpy po kolena, ale ponořují se stále hlouběji. A tento proces by se měl zastavit, ale Západ si toho nevšímá.

*

Zdroj: T elegram tv360
Překlad: sk.news-front.su a NR

5 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 13 dny

Možná se za nedlouho nebude říkat ,,do prdele”, ale ,,do Západu”.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 14 dny

Jaká pak porážka! Bojuje snad Západ proti Rusku přímo? Nakonec se to všechno hodí na Ukrajince. Neúspěch se hodí na Ukrajince. Oni je jen zásobovali zbraněmi atd. Nevyužili dobře míněných rad poradců. Důvodů na vyvlíknutí se ze zodpovědnosti bude mnoho. Podobně komunisté podporovali různá národně osvobozenecká hnutí ve světě. Angola,… Číst vice »

cablik
cablik
před 14 dny

Další Bilderberg: Velekněží globalismu mají problémy. Jak zastavit Trumpa? Jak spustit koncentrák se značkou WHO? Jak porazit Rusko? Jak zastavit evropské vlastence? Sázka na sílu, lži, podvody a totalitu. Vyjde jim to?
https://protiproud.info/politika/7932-dalsi-bilderberg-veleknezi-globalismu-maji-problemy-jak-zastavit-trumpa-jak-spustit-koncentrak-se-znackou-who-jak-porazit-rusko-jak-zastavit-evropske-vlastence-sazka-na-silu-lzi-podvody-a-totalitu-vyjde-jim-to.htm

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 14 dny

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Fiala-poprel-ze-by-vladni-strany-sirily-nenavist-To-pry-dela-nekdo-jiny-755459 Tady mame jasny priklad toho,proc to tak je.Ti lide nemaji zadnou sebereflexi..Ten clovek je arogance sama. Nadava zemedelcum,stve mlade proti starsim,umlcuje jine nazory nadavkami do dezolatu, prehlizi nazory opozice jako placaty kamen, stval proti slovenske vlade, ale on za nic nemuze, on je kandidat na nebevzeti

cablik
cablik
před 14 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Takové lži nemá cenu číst pravdu známe a není třeba na to klikat

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 14 dny
Odpověď uživateli  cablik

On bude psychopat..Jinak to neni mozne

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 14 dny

A opet podvadi.Vcera na RV cetla,ze Zapad posle na Ukrajinu vojaky NATO, ale ze to budou ” poradci” a ” vedeni vycviku”…Koho si mysli,ze tim obalamuti? Proc tak riskuji,kdyz musi vedet,ze pri vzajemne neduvere muze cokoliv spustit 3. svetovou?

vera havrankova
vera havrankova
před 14 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Protože ji zřejmě chtějí.

cablik
cablik
před 14 dny

Po arogantním západu nemůžete žádné dohody chtít oni jsou „nejlepší a předurčeni vládnout světu” Tak na to dojedou ale sami si to zavařili svými šílenými dluhy.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 14 dny
Odpověď uživateli  cablik

Chovaji se tak i k nam a jak nas to stve…Jak to tedy musi stvat ostatni