Proč Američané nepřiznávají, že Rusové jim sestřelují rakety ATACMS?

Poslanec Státní Dumy za krymský region Michail Šeremet tvrdí, že jim v tom brání vlastní strach! Bojí se přiznat, že ruská PVO jim sestřeluje vychválené operačně taktické rakety ATACMS! Přičemž nejde o sestřely po jedné či dvou raketách.

Např. v úterý 30. dubna byla zveřejněna zpráva o šesti. Mluvčí Pentagonu John Kirby to sice nepotvrdil, ale ani neodmítl. Přesněji řečeno, odpovědi o konkrétnostech sestřelu amerických raket se vyhnul.

Michail Šeremet zareagoval na sestřely pro RIA Novosti takto: „Celý svět spatřil, že vojenská síla Západu značně zaostává za jejich propagandistickými videi, právě proto se Kirby bál přiznat to, co je očividné. Naši vojáci se cvičí v podmínkách reálné bojové činnosti, kde je možné všechno, kde nejsou dubléři, kde se druhá šance ne vždy dá poskytnout, proto se rychle adaptovali vůči západní výzbroji, která byla dodána ukrajinským nacistům.” Nyní prý musí Američany znepokojovat jiná otázka, zda se oni dokáží adaptovat na různorodost a efektivitu ruských zbraní?

Co se týká západní výzbroje, ta se shromažďuje na otevřených prostranstvích ke studiu a pro potěchu diváků. No a americký názor na potvrzení jasných faktů absolutně nepotřebujeme,“ dodal poslanec.

Proč ale americké rakety pálí i po ruských územích? Protože USA stále považují Krym, DLR, LLR, Chersonskou a Záporožskou oblast, ačkoli jsou již v sestavě RF, za suverénní ukrajinské území. A tedy, v rámci těchto hranic prý mohou být americké rakety ATACMS používány, řekl před časem představitel amerického ministerstva obrany.

Zajímavé varování

Obyvatelé Krymu, např. vesnice Donskoje v Simferopolské oblasti, byli upozorněni, že po sestřelených raketách ATACMS zůstala na různých místech rozsypaná nevybuchlá submunice, čili kazetová munice. v podobě kovových koulí. Obyvatelstvo se proto nemá dotýkat neznámých předmětů. Je sice pravda, že kazetová munice je mezinárodně zakázána, válečná praxe však ukazuje, že na Slovany se to nevztahuje. Např. americká submunice M74 má ocelový plášť naplněný trhavinou. Při nárazu na cíl a každá po výbuchu vychrlí množství ocelových fragmentů, které do 15 metrů efektivně ničí i takové cíle, jako je náklaďák, lehce obrněný vůz a radarové antény.

Začaly taktické odchody OSU

Bývalý zpravodajský důstojník US Army analyzuje prohlášení hlavního velitele Ozbrojených sil Ukrajiny (OSU) Aleksandra Syrského o taktickém ustupování ukrajinských vojsk na Avdějevském směru. Důstojník pro youtube síť Danny Haiphong uvedl, že zde jde o mimořádně obtížnou situaci v ukrajinské armádě i o jejím možném strategickém ústupu.

„To, že Syrský začal mluvit o ústupu, to je novum. Znamená to, že Ukrajinci už dále nedokážou udržovat dosavadní frontovou linii, že se jim nedostává sil. (…) Myslím si, že již vidíme počáteční etapu toho, co se stane sérií taktických ústupů, neboli strategickým ústupem,“ uvažuje zpravodajský důstojník. Dále uvedl, že citelný nedostatek vojáků v OSU může způsobit, že Ukrajinci prostě nedokážou udržovat ani ta obranná postavení, na která ustoupí. A že možný ústup ukrajinské armády bude tak rozsáhlý, že to umožní Rusku osvobodit celý Donbas. “Samotný fakt, že mluvíme o ústupu, znamená hrozné zhoršení postavení Ukrajiny,” dodal.

Čím Rusko ponížilo Západ?

Prý tím, že vystavilo v Moskvě trofejní techniku ​​NATO, uvedl pro youtube síť Dialogue Works bývalý analytik CIA Larry Johnson.

„Teď oni předvádějí techniku. (…) Víte, že je to zaměřeno na ponížení Západu,“ zdůraznil a vysvětlil podstatu výstavy. Tento osobitý „vítězný tanec“ Moskvy má prý diváky přesvědčit, že západní technologie jsou ve vojenství neefektivní.

Trofejní natovskou techniku ​​mohou diváci vidět na Poklonné hoře od 1. Května. Jsou tam tanky Leopard 2, AMX-10RC, BVP Marder, BVP CV90… celkem přes 30 druhů vybojované nepřátelské techniky z USA, V. Británie, Německa, Francie, Turecka, Švédska, Česka a Slovenska, JAR, Finska, Austrálie, Rakouska a Ukrajiny. (RIA Novosti uvádí jen tyto státy, přičemž nás stále uvádí jako Československo.)

 

 

První kusy americké tankové techniky byly ukořistěny

 

 

Scholz vysvětlil nemožnost dodání raket Taurus Ukrajině bez německých vojáků

Proto odmítl dodání těchto dalekonosných raket režimu V. Zelenského. Býci (viz Taurus) jsou podle něj zbraně, které lze dodávat jen s podmínkou úplné kontroly jejich používání německými vojáky. No a tím by prý bylo Německo přímo zavlečeno do konfliktu.

 

 

Proč se Západ tak snaží dostat na Ukrajinu právě německé rakety Taurus

 

„V této válce nebudou němečtí vojáciy a nebudou v ní ani vojáci NATO. Nebudeme s německými vojáky jednat uvnitř Ukrajiny, nebudeme uskutečňovat vojenskou činnost ani za jejími hranicemi,“ řekl.

„Objevení se amerických vojsk na Ukrajině se stane její neskrývanou okupací. Američtí vojáci na Ukrajině budou považováni za okupanty a interventy. Automaticky se stanou prioritním a zákonitým cílem. USA jsou dnes fakticky hlavním okupantem v postukrajinském prostoru, který dosaadil na trůn jím zcela kontrolovaný loutkový režim v čele se Zelenským,“ uvedl Rogov.

Při tom také poznamenal, že pokud se i Američané rozhodnou zavést svá vojska na Ukrajinu, tak to udělají jako poslední, tedy až poté, co jim dojdou “ukrajinští, polští, pobaltští a různí jiní vojáci,” kteří jsou nižší třídy, nižšího statutu a „čistoty krve“.

„Nepřítel bude do boje s Rusy vrhat stále novější a novější „palivo“. Američané se při tom drží velmi jednoduché koncepce – bojovat na cizím území cizíma rukama. Právě proto se Zelenský tak úporně snaží hnát k smrti lidi z ním kontrolovaného území,“ zdůraznil Rogov.

*

Vladimír Mikunda, Armádny Magazín Sk, na snímku baterie ruské protivzdušné a protiraketové obrany

 

4.7 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 12 dny

Proč? Je to vcelku jednoduché. Na dva duchy není American Dream stavěn.
Znáte to všichni: Jak se ti vede? Ptá se yankie emika.
Skvěle!!
A to přesto, že přišel o práci, banka mu sebrala barák na dluh, ženská mu na palici vytvořila celou alej parohu a vlastní vlajka je děrava jak proprdene boxerky.

Hokarc
Hokarc
před 12 dny

No co? I v Moskvě mají své dny – NATO.

Karel2002
Karel2002
před 12 dny

Já se tedy také divím, že negramotní mužící jsou schopní sestřelovat rakety daleko nejmocnější světové velmoci. Je to vůbec možné? Není to zase nějaká Putinova dezinformace?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 12 dny

Až příliš dlouho se úroveň všeho v Rusku zlehčovala, podceňovala, dehonestovala ba i zesměšňovala. A najednou je tu vystřízlivění. On ten medvěd už nestojí na hliněných nohou ale na pěkné silných s pořádanými drápy! Na ofiko zprávách bylo, že se ruští občané uprchlí před válkou začínají vracet zpět. Nedivím se, Rus svou zemi nikdy… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 12 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

zemi nikdy neopouští. I když žije jinde! Krásná země, dnes snad s nejkrásnějším městem Evropy Petrohradem, kde se nemusíte bát, že vás nezapíchne nějaký mohamedán a neokrade narkoman. Čisto, pořádek, kultura a historie. Nikdo nemá touhu v Ermitáži polévat v rámci Grýndýlu umělecká díla zelenou barvou. Asi by se tam měli jet podívat Drábová a spol. jací… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 12 dny

Vzdycky mi prislo uplne silene,ze si v kapitalismu nemame pravo vybrat to lepsi,kdyz uz to musime zaplatit

cablik
cablik
před 12 dny

Děkuji všem za informace z fronty.

oldo
oldo
před 12 dny

Další lhář co tvrdí,že kezetová munice je mezinárodně zakázána a na Slovany se prý používat může.Jak se můžeme divit,že lidé věří masmédiím,lidé věři tomu,co se jim hodí,včetně tohoto prolhaného Mikundy!Kazetovou munici může pouřívat KAŽDÝ,KDO SI TO SÁM NEZAKÁZAL!Tak,jako například Rusko.Dál jsem nečetl,nevím,proč bych mu měl cokoli věřit.

Naposledy upraveno před 12 dny uživatelem oldo
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 12 dny
Odpověď uživateli  oldo

Americane a Rusove..Ale rekla bych,ze duvod Rusu byl,ze nechteli byt za trubky..Tenhle svet zalozeny “principech” je jeden velky bordel

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 12 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Oni vlastne rikaji na pravidlech.Ovsem ja za pravidla povazuji jen to,co plati pro vsechny a na kazdeho vcetne USA by platil postih za poruseni

oldo
oldo
před 12 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ne,těch zemí je víc a je tam i Ukrajina!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 12 dny
Odpověď uživateli  oldo

Ukrajina nikdy nebyla normalni stat.Vite,proc nemci chteli Nord Stream?Kvuli tomu samemu proc ja chtela jiny sporak nez plynovy i kdyz mam plyn na vareni nejradsi…Ukrajinci kradli a jeste vydirali

jbskalensky
jbskalensky
před 12 dny
Odpověď uživateli  oldo

Do háje, má pravdu. Je zakázaná mezinárodně a u nás je na to dokonce zákon. Proč musíte někomu nadávat do lhářů, když napíše fakta. To že se na nějaký zákaz vykašlou všichni, kdo si to můžou dovolit, je taky fakt. Nic to nemění na tom, co píše autor dál. Že si USA… Číst vice »

oldo
oldo
před 12 dny
Odpověď uživateli  jbskalensky

Blábolíte nesmysly,existuje pouze dohoda,ke které může stát přistoupit,nebo nemusí.Pokud by k ní i přistoupil,může kdykoli zase odejít.Jak si to ošetří ve své legislativě je jeho věc a zákon se dá kdykoli zrušit.Lhář jste i vy,před svým komentářem jste si skutečnost mohl zjistit,tedy LŽETE!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 12 dny
Odpověď uživateli  oldo

To plati na vsechny dohody..tedy krome tech s USA.Ti maji vse osetrene arbitrazemi,ze na tom vydelaji vzdy.At se deje,co se deje

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 12 dny
Odpověď uživateli  oldo

Rekla bych,ze to je nejvetsi problem dneska..Diky dvoum metrum uz ” dohodam” nikdo neveri

mikkesh
mikkesh
před 12 dny
Odpověď uživateli  oldo

V Oslu v roce 2008 více než 100 států podepsalo dohodu o zákazu používání kazetové munice. USA ani Rusko se nepřipojilo. Ukrajina nevím. Jinak v každé dohodě o zákazu čehokoliv, si dle znění dohody, každý sám zakáže to, či ono. Ten kdo si sám nezakáže, není účastník dohody. Prosté.

Karel2002
Karel2002
před 12 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

V roce 1999 použily USA proti Jugoslávii kazetovou munici a naši havlisté tvrdili, že kazetová munice není zakázána a že je to tak v pořádku.