Z „českých“ granátů prý Ukrajinci na Donbasu neviděli zatím vůbec nic….

Jistě si každý pamatujete tu obří píárovou akci českých vlezpolitiků, kdy se naposledy na začátku dubna prezident Pavel chlubil tím, jak „Česko sehnalo pro Ukrajinu přes 1 000 000 dělostřelecké munice“.

Jana Marková
Jana Marková
Možná by ti bojující a realitu na vlastní kůži zažívající vojáci měli víc číst náš veřejnoprávní tisk a sociální sítě našich politiků. Pak by nejenže chápali, že už skoro vítězí, ale taky to, že už jim skoro nic nechybí. Na papíře těch novin teda….

Pominu-li to, že Evropa je na tom tak bídně, že je musíme shánět až někde v Africe, tak by mě zajímalo, jestli to alespoň ty africké a jiné třetí země vůbec tuší, že se po nich něco takového chce. U nás to bylo prezentováno jako dokonalý krycí manévr, protože počet i původ se neustále měnil. A asi i cena, kterou nás to bude stát.

Byla by docela sranda, kdybychom nakonec zjistili, že si kupujeme ty „vybuchlé“ granáty z Vrbětic. Ale to samozřejmě jen spekuluju, a pro Ukrajince by to byla jistě ta lepší varianta. Ono se totiž klidně může stát, že ty peníze zahučí přesně tam, kam to Charkovské opevnění. Které sice papírově je, ale reálně tam je maximálně pár krtin.

Ukrajinští vojáci v Donbasu v rozhovoru pro list Le Monde uvedli, že „vůbec neviděli slíbené granáty a další balíčky pomoci ze Spojených států. Nedorazila k nám munice spojená s českým plánem, ani balík pomoci ze Spojených států, neviděli jsme vůbec nic. Čteme zprávy, ale jsme realisté. Spoléháme se jen na to, co máme skutečně po ruce“.

Co myslíte, co reálně škodí víc? To neustálé oblbování lidé, aby byli ochotní se čím dál víc uskromnit a platit bůhvíco bůhvíkam, nebo aby někdo konečně řekla, že to děláme celou dobu špatně. Pokud tedy není cílem zlikvidovat ekonomicky obyvatelstvo Evropy, navázat ho k závisloti na Americké zbraně a suroviny a ještě přitom pak levně skoupit zničenou a vytunelovanou Ukrajinu pod rouškou vstupu na „volný“ trh EU.

*

Jana Marková, Litterate

 

 

5 7 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
paullad
paullad
před 2 měsíci

🍓Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ https://ja.cat/id563096

mikkesh
mikkesh
před 2 měsíci

Jestli má paní Marková namysli ty trička s granáty, do kterých navlíkli nemocnou Janičku a pitomce Fialu, tak ty už se v Číně pro banderovce higly likely, štrykujou.

standa
standa
před 2 měsíci

Kšeft pro české prodejce zbraní je ohromný kšeft. Kdo by se ho vzdával. S těmi českými granáty je to jako ve vtípku o židovském obchodování. Khón potká Abelese a hned na něj vyjede. “Ábeles, co jste mi to prodali za svíčky ? Vždyť nemaj knot !!!”. ˇAbelese se podívá na Khóna a ptáse: “Khón… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 měsíci

Vláda by si měla na Ukrajině udělat inventuru např. u tanků co tam dodala. Kolik jich ještě válčí, kolik jich bylo vyřazeno a kolik jich zmizelo. Najednou se objevilo hodně českých tanků v Africe. Vím to od českých mechaniků vojenské techniky, o které je tam mimořádný zájem, aby jim je rozpohybovali… Samotného by mě výsledek… Číst vice »