Česká mediální nudapláž II

Petr Vavruška
28. 10. 2016
Česká mediální nudapláž II je pokračováním článku zde, jehož cílem je poukázat na mediální nahotu uplácených námezdních politiků a publicistů. Protože to nedovedu lépe vystihnout, dovoluji si vypůjčit citát skvělé Terezy Spencerové: „Myslím, že každý soudný člověk si sám pro sebe dokáže odpovědět na otázku, do jaké míry je současný stav ve světě důsledkem konkrétní západní politiky, a do jaké míry je dílem ruské propagandy. Lze totiž snadno vysledovat, že dnešní „kontrapropagandistický“ atak proti Rusku je veden záplavou slov a souvětí, při jejichž čtení nebo poslechu si rychle uvědomíte, že jsou to ve skutečnosti jen prázdné plky“. Citát ale musím doplnit, protože jejich omezenost /nevím jestli si to jejich „tvůrci“ vůbec uvědomují/ se často transformuje až do podpory příprav jaderné války. Je nutno se také ptát – nepíší je potenciální exponenti Českého Majdamu, nebo další barevné revoluce?


Jakub Janda: Je mu 25 let a jako zástupce ředitele think tanku Evropské hodnoty tyto hodnoty prý hájí. Před pár lety točil porno pro gaye /prý šlo o mladickou nerozvážnost/ a dnes útočí na řadu politiků a osobností jako je Jan Petránek, Tereza Spencerová, Ondřej Nef a řadu dalších, včetně prezidenta, a označuje je za agenty Kremlu.

Výroky: „Svět kolem Evropy hoří. Naši spojenci jsou pod největším tlakem za poslední tři dekády“. Janda je zděšen z toho, že „50% české veřejnosti si myslí, že za stovky tisíc syrských uprchlíků, přicházející do Evropy, nesou zodpovědnost Spojené státy a ne Rusko, které dnes bombarduje syrská města. Představě, že USA prostřednictvím NATO kontroluje státy, jako je ČR, věří 57,8 %. A 31,5 %. lidí věří, že rozšiřování NATO představuje porušení slibu Rusku nerozšiřovat se. Skoro čtyři z deseti Čechů za ukrajinskou krizi viní dokonce USA!“ Podle think-tanku jsou to argumenty vytvořené dezinformací šířenou Kremlem. „A my tu máme Husáka naší doby, který slouží pohrobkům KGB“. Janda se snaží už vystupovat jako vrcholový politik a  má podle svých slov už i velkou mediální moc a hodně prý v poslední době mluví s lidmi ze zpravodajských a bezpečnostních institucí různých spojeneckých států!! „Nyní už je prý třeba se bavit o tom, jak zajistíme bezpečnost naší země a nenechali si, jako Ukrajina za Janukovyče, Kremlem rozložit své bezpečnostní instituce!

Co je třeba doložit nebo objasnit: Kde se vzala ta podivná figurka o které potenciální prezidentský kandidát Kolář, podobně jako poslankyně Langšádlová prohlašuje, „že je v dnešní době velmi vyzrálou osobností. Ví, co dělá a proč to dělá. Řekl bych, že kdybychom tady měli víc takových aktivních občanů jako je on, tak se nemusíme bát toho, že z toho kopce uklouzneme.“ /Neslyšeli jsme něco podobného už v souvislosti s Koženým?/ Kdo si toho prostituta v pozici morálního mentora vydržuje, kdo ho tlačí do médií? Co má za úkol? Nicméně, jak jsem již minule napsal je tento exibicionista přímo výstavním prototypem pravdění a mediálního a politického naháče se všemi morálními i vizuálními atributy. Není tudíž, i ideálním plavčíkem České mediální nudapláže?

Novinky.cz – zrůdná manipulace serveru

Výrok: 27. ledna 2015 vyšel na serveru „Novinky.cz“, článek „Osvobození Osvětimi si připomínají politici i přeživší“. Uctili 1,5 miliónu zde umučených a 231 rudoarmějců, zahynuvších při osvobozování tábora. Gen. Kramnikov vzpomínal: Když vojáci uviděli první vězně, báli se k nim přistoupit, protože se nepodobali lidem,“ Ale pak jsem se i dočetl, že přeživší Paula Lebovicsová (81let) řekla agentuře: „Mnoho lidí má na to osvobození špatné vzpomínky, ale ty mé jsou dobré. A údajné vyjádření agentury: „Ne všechny sovětské činy byly heroické: došlo i k případům, že sovětští vojáci po osvobození znásilnili židovské ženy, které tábor smrti přežily.“

Vůbec jsem nevěřil, že je někdo schopný takovouto zrůdnou lež, a v takovémto okamžiku piety napsat. Tak jsem si původní článek BBC našel. A nemýlil jsem se. Paula Lebovics dnes žijící v Kalifornii, ve skutečnosti AP News řekla, že si „vzpomíná, jak ji jako malou 11 letou hladovějící dívku se slzami v očích zvedl ruský voják do náručí a něžně ji houpal. Nevím, kdo ten voják byl, ale stále k němu a dalším sovětským vojákům cítí obrovskou vděčnost. Byli naši osvoboditelé“.. Lži ji vložil do úst redaktor serveru „Novinky.cz“, a podobně ani o tom, že sovětští vojáci po osvobození znásilnili židovské ženy, které tábor smrti přežily, není ani zmínka. http://outsidermedia.cz/zrudna-manipulace-novinek/

Co je třeba doložit nebo objasnit: Dovedete si vůbec představit, že když uviděli ty zubožené ženy a děti a pohřbívali své spolubojovníky, měli vojáci takovéto myšlenky? Který z redaktorů, patrně Novinek.cz původní informace takto bezostyšně zmanipuloval a zneužil k tomu i přeživší oběť? Kdo si ten hnus objednal, kdo je řídí, platí a za jakým účelem? Na tyto otázky nikdo z Novinek.cz nereagoval. Nemyslíte si, že je to přímo ukázkový případ toho že takový server patří na mediální nudapláž?

Tomáš Klvaňa, bývalý svazák, dnes námezdní novinář, za peníze ochotný propagovat cokoliv – zdravé americké kuřivo, US radar, který nás prý ochrání proti Iránu a S. Koreji, izolovat nás před „mozkovými úchylkami“ konspirátorů nezpochybnitelné US zprávy o útocích 9/11, či převyprávět historii 2.SVV. Dnes pracuje hlavně pro americkou NY University, je i viceprezidentem pražské pobočky Aspen Institute University, v jehož správní radě je M. Albrightová či C. Riceová. Je financován z prostředků The Rockefeller Brothers Fund a Fordovy nadace, mj. i od Z. Bakaly

Výrok: pro PL: Rudá armáda nás v květnu 1945 dobyla. Nešlo podle mě o žádné osvobození. RA Československo dobyla. Americká vojska garantují mír v zemích, kde působí, zatímco o ruských vojácích toto říct nelze. Američané budou jednou možná za Prahu umírat“!

Co je třeba doložit nebo objasnit: Chápe vůbec ta osoba, že nebýt SSSR, spojence západních armád, který jen kvůli „dobití“ ČSR ztratil 144000 vojáků /Amerika 116/, patrně by tu, vzhledem ke své flexibilitě, sloužil někomu úplně jinému než dnes? Nebo by se spíše, jako příslušník toho českého „ksindlu“, vůbec nenarodil? Nemyslíte si, ptá se signatář Charty 77 Jan Schneider, že „Klvaňa mluví jako nacisté, protože pouze pro ně to nebylo osvobození“? Nebo Merkelová lže, konstatuje-li, že ruští, ukrajinští, běloruští a další vojáci RA osvobodili Berlín a spolu se západními spojenci i Německo od nacistické nadvlády“? Nemyslíte si, že přednáší-li Klvaňa na NY, měl by si doplnit základní vzdělání z historie alespoň na úrovni základní školy.

A jak vojska US garantují mír mj. v Iráku, Afganistánu, Sýrii? Viz. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/7080-100-otazek-ceskym-medialnim-sniperum-3-dil-ohlednuti-za-genocidnimi-valkami-usa Kolik a které země okupují Rusové? Ať je vyjmenuje. Už viděl někdy mapu 832 amerických vojenských základen ve světě? A jakže budou Američané v jaderné válce za Prahu umírat? A kam se my zbabělci schováme? A kam zaleze Klvaňa? Ať to ten Mediální naháč popíše!

Alexandr Mitrofanov (*1957 Rostov na Donu, Rusko), český novinář ruského původu, komentátor Práva, publicista a překladatel z ruštiny.

Výrok: Jsme i nadále infikováni rudou infekcí, ze které se budeme ještě dlouho léčit. A přímá volba prezidenta je jednou z největších chyb, které se tento doslova ubohý národ dopustil. „Na Ukrajině se bojuje za Prahu. Souhlasím s tím, že „Ukrajina je předsunutou hlídkou civilizace, která ji chrání před barbarstvím z východu. I s tím, že hlídka potřebuje pomoc.“ Jeho další vlastní citát: „Měnit psychologii celých skupin je běh na dlouhou trať bez jistého výsledku. Ruský lid je třeba přimět myslet jinak. Musí se ale změnit atmosféra v Rusku. Změna je možná jen zhoršením hmotných podmínek“.

Co je třeba doložit nebo objasnit: Člověk, který by klidně uvrhnul do bídy a nechal vyhladovět miliony občanů země odkud pochází, a označil prorusky smýšlející obyvatelstvo ČR za krysy, je lidská zrůda. A konstatování Mitrofanova o ubohosti národa, který dopustil přímou volbu prezidenta, je těžká urážka všech občanů ČR. Proč vůbec v letech normalizace emigroval do ČSSR? Mezi politický disent určitě nepatřil. Co zde vůbec ten šílený rusofob dělá? A jak dospěl k tomu, že běžní Američané si chtějí budovat život, běžní Rusové svůj život nenávidí, nevěří v nic a raději jdou střílet“?

Martin Putna univerzitní učitel, křesťan, exředitel Knihovny V. Havla

Výrok: V prosinci 2015 označil na půdě UK politologa Petra Robejška za „ruského švába“ a popsal tímto souslovím letáky zvoucí na Robejškovu přednášku na téma „Vládnutí v chaotickém světě“. Prohlašuje že „Lidé, kteří šíří kremelskou propagandu, jsou zrádci a patří před soud.“

Co je třeba doložit nebo objasnit: Jsem zrádce a patřím před soud šířím-li takovéto informace viz. http://www.novarepublika.cz/2016/10/rozhovor-v-putina-pro-francouzskou-tv.html Každý má právo na svobodu přesvědčení a projevu; toto právo nepřipouští, aby někdo trpěl újmu pro své přesvědčení, a zahrnuje právo vyhledávat, přijímat a rozšiřovat informace a myšlenky jakýmikoli prostředky a bez ohledu na hranice. Slyšel vůbec tento „křesťanský univerzitní učitel“ jeden ze základní postulátů demokracie, který pronesl již Voltaire: „Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat“. Nejdou na vás mrákoty z toho, jací demagogové mohou v ČR učit na univerzitě

Zaorálek, sociální demokrat, ministr zahraničních věcí ČR, který se během návštěvy ve Washingtonu přerodil na rusofoba.

Výrok: “Rusko se musí přihlásit k roli, jakou chce v dnešním světě sehrávat. Zdali pro nás bude strategickým partnerem nebo se stane strategickým problémem,“ připomněl symbol proamerické servility ministr Zaorálek. “Právě v Sýrii by se Rusko mělo přihlásit ke své odpovědnosti a mělo by pomoci zabránit dalšímu krveprolití,“ zdůraznil žvanil Zaorálek.

Co je třeba doložit nebo objasnit: Jak se může pro nás Rusko stát strategickým partnerem, když trapní Zaorálkové plní zadání svých protektorů a vyzývají k nejrůznějším sankcím i za cenu sebepoškozování hospodářství ČR a celé EU? A jak se hlásí k zodpovědnosti USA a jeho přisluhovači? Rolí USA je ovládnutí celého světa, což neustále neomaleně opakují. Rusko se jednoznačně hlásí k tomu, že je nezbytné zničit teroristy z IS. Je totiž jediné, které za nás a Evropu skutečně bojuje. Neměl by mu za to Zaorálek raději pokorně děkovat? Všimli jste si také, že názvy „teroristé IS“ a Daeš byly už v ČR nahrazeny pojmy „rebelové“ či „odpůrci Asada“, zatím co na území Iráku původní názvy platí? Pak se logicky bombardování Aleppa stává „válečným zločinem“. A totéž se děje v milionovém Mosulu, který bombarduje letectvo americké, kde je během jednoho dne zabito až 900 lidí. Ale to jsou teroristé /jaká trefa!/, kteří před sebou ženou na 800 rodin jako živé štíty /kdo tak úžasnou statistiku sestavuje/? Zde je to ale boj za budoucnost Iráku! Každý ví /i prezidentský kandidát Trump/, že USA Islámský stát založily a za každou cenu se ho snaží v Sýrii udržet s cílem rozšířit svůj protektorát o další zemi. Neměl by si Zaorálek sjednotit názor se zákonodárcem ČSSD Tejcem, který konstatuje že: „Mám zkušenost s tím, že ve jménu lidských práv a budování demokracie už USA a Evropa pomohly rozvrátit Blízký východ a následky máme teď? Lidská práva je třeba hájit, ale pokud už to děláme, musí to být všude. Nelze na jedné straně kritizovat Rusko nebo Čínu a na straně druhé přehlížet, co se děje v Saúdské Arábii nebo Turecku. To ukazuje, že si vybíráme, kterým zemím budeme lidská práva připomínat a kterým ne – to je špatný přístup.“ Já dodávám – to je přístup, který po 20 let praktikoval Václav Havel.

Ivan Gabal, sociolog, poslanec, předseda podvýboru pro obrannou a bezpečnostní politiku za KDU-ČSL

Výroky: Rusko podřizuje svou komunikační strategii vojenským cílům,. Proto je nutné, aby se ruské propagandě zvyšovaly náklady všemi prostředky – mazáním, blokováním a izolováním jejích webových serverů, e-mailových komunikací, Facebooku, aktivních exponentů a agentů až po policejní a justiční kroky, i třeba vzít mu pořádání MS ve fotbale, protože by mu posloužilo k propagaci. A proruské trolly mazat, vůbec žádnou diskusi nevést. Jestliže s nimi budeme diskutovat, účel jejich kampaně ještě znásobíme.“ Existuje prý i scénář sesazení stávající české vlády, jenž má vést prezidenta ke jmenování nového kabinetu bojkotujícího další prodlužování protiruských sankcí.. Na otázku: nedávali bychom ale – byť třeba soudně vypínaným – webům punc šiřitelů potlačované pravdy? Odpověd: „Někomu to tak může vyznít. Ale určitě by taková kritika přicházela z Ruska. Ale to by byl jen další důkaz, že se musíme bránit.. Proč jsou ruská propaganda a ruské tajné služby u nás tak činorodé? Protože už tady měly úspěch – v případě radaru. My je prostě nemůžeme tady nechat volně řádit.

Až dosud jsme vnímali EU jako zařízení, kde bohatí pomáhají chudším. Ale v souvislosti s migrační krizí a válkou na Blízkém východě se to otočilo a bohatí očekávají od nás slabších a chudších v Unii, že prokážeme solidaritu a spoluzodpovědnost v rámci celku. A my se s nimi budeme muset o svoji kondici a bohatství podělit. To je geopolitická výzva a prubířský test naší příslušnosti k Západu. Jako člen NATO bychom se útoku asi nebránili sami. Ale je otázka, co na to naši evropští spojenci, z nichž většina už také odhodila své závazky na obranu Západu http://invisible.cz/novarepublika/index.php/2016/05/02/americky-bridlicovy-plyn-spasa-evropy

Co je třeba doložit nebo objasnit: Na koncilu Kremlin Watch navrhl fanatický rusofob Ivan Gabal, de facto ve funkci pátera Koniáše, hon na čarodějnice resp. na závadné proruské weby, podle již připravených databází. Má to začít označkováním, paušalizováním a pak osočením, že člověk je hlásnou troubou Moskvy /ďábla/. Navrhuje blokovat a mazat weby, pátrat po provozovatelích a kriminalizovat jiné než oficiálně schválené názory http://www.novarepublika.cz/2016/09/cesky-vybor-pro-vysetrovani-neamericke_16.html. To vše jsou osvědčené metody svaté inkvizice, která zároveň s knihami /dnes weby/, pálila na hranici, rovnou i jejich autory případně i čtenáře. Metody těchto civilizovaných, křesťanů inspirovaly další bojovníky za evropské hodnoty ve 20. století z řad bolševiků, fašistů a nacistů. A jak je zřejmé, platí i dnes na Ukrajině. Počet obětí, které v Domě odborů v květnu 2014 upálili a dobili baseballovou pálkou příslušníci Pravého sektoru, dosáhl 48. A podle jednoho z exponentů „Evropských hodnot“ Bartušky „když upálíte nositele jiného názoru, jak to udělali v Oděse – pak máte klid. Slyšel někdy Gabal citát Thomase Jeffersona „Bojovat proti svobodě slova je beznadějné zoufalství těch, kteří ztratili argumenty a veškeré zábrany?“

Deník „Neovlivní“ Tvůrce databáze kremelských ozvěn v Česku, která odhaluje nejen čistou a neskrývanou propagandu, ale i média, která nekomentované Putinovské vidění světa nabízejí mezi standardními zpravodajskými texty. Zpracovává i další podezřelé podněty, zasílané jejich šmírujícími čtenáři.

Výrok: Jak rozpoznat Putinovy agenty? K tomu dává web “NEOVLIVNÍ” tento klíč:
„Teď už jde o život! Měli bychom se poradit, jak se bránit vůči těm, co nemají žádné zábrany a vyzývají k organizovanému teroru“.

Co je třeba doložit nebo objasnit: Kdo bude určovat, co je a co není “reprezentací české zahraniční politiky” a jaké informace musí být vždy patřičně okomentované? Jakže bude teror organizovaný u nás Putinem vypadat? Zatím to nikdo nepopsal. A jak se proti němu budeme bránit? Kdy nastane ta vhodná doba k obraně? A kdo bude ten pravý, který to bude řídit? A bude databáze „Kremelských ozvěn“ stačit k identifikaci tisíců avízovaných podvratných organizací a  živlů? Předpokládá server i nadále spolupráci s osobami upozorňující na vše podezřelé? Kde se jeho aktéři inspirovali? U našeho partnera ve zbrani v Turecku?

Helena Langšádlová, poslankyně a místopředsedkyně TOP 09

Výrok: „Kvůli obsazení Pobaltí by mělo jít NATO do války s Ruskem, i jaderné. Bylo by to naší povinností. Byl by to boj i o naši svobodu.“ To přesto, že i podle gen. Pavla, nikde nejsou ani náznaky, že by se Rusko chystalo země v Pobaltí, či kdekoli jinde obsadit. Podle Lankšádlové, prý Rusko vede hybridní válku a podporuje extremisty a islamisty v Sýrii. „Ale dnes Rusko útočí na evropské státy především prostřednictvím své propagandy. Je prokázáno, že financuje Le Penovou, Farage, Pegidu a další hnutí, usilující o oslabení EU. I Brexit, je částečně zapříčiněn ruskou propagandou. Vždyť Farage byl častým hostem na Russia Today.“ Poslankyně hovoří o tom, že se v otázce migrační krize daří hledat řešení. Varuje ale před jiným nebezpečím. O tom, že tady působí několik tisíc ruských agentů, se dlouho hovoří a je pravda, že v minulých letech si někteří lidé mysleli, že tito agenti hájí pouze ruské ekonomické zájmy, ale já jsem přesvědčena, že hájí ruské mocenské zájmy a působí jak v médiích, tak v politických stranách a na vysokých úřadech. Někteří za úplatu, a proto je třeba vědět, že se v takovém případě jedná o zradu, a ČR by to měla řešit jako vlastizradu. A sankce měly přijít mnohem dříve a být silnější. Pokud Evropa nezastaví Rusko, poškodí to bezpečnost i ekonomiku,”

Co je třeba doložit nebo objasnit: Ty směšné bláboly unisono znějící od Langšádlové a jí podobných, nemá cenu už ani komentovat. Ale to, že by NATO mělo jít do války s Ruskem, i jaderné a že by to byl boj i o naši svobodu, je hlas zkorumpovaných válečných štváčů, kteří nás programově připravují na válku, nebo hlasem zaostalých šílenců. Tvrzení evropských politiků o klíčové roli NATO v zajišťování jejich bezpečnosti je, jak to komentuje vojenský analytik Jaroslav Štefec, obří lež. Odmítnutím žádosti o pomoc při zvládání migrační krize hraničním zemím Schengenu dalo vlastním členům jasně najevo, čí zájmy v Evropě zastupuje. EU není schopna bránit ani sama sebe a pro USA se stává jen živým štítem a odbytištěm zbraní pro vojensko-průmyslový komplex. Ten je už tradičně tažným koněm americké ekonomiky. Migrační krize jasně odhalila, že NATO je jen filiálkou USA.

Ve vojenském střetu, ať už by dopadl jakkoliv, by poraženou stranou byla celá Evropa s desítkami milionů mrtvých hned a se stovkami milionů postupně umírajících, v radioaktivně zamořeném území s totálně zničenou infrastrukturou. První obětí jaderných výbuchů by byla veškerá energetika, elektronika a kontaminace vodních zdrojů, bez nichž si dnes nedovedeme svůj život ani představit, dopravní infrastruktura, zdravotnictví, sklady zboží a potravin, což by vedlo v podstatě během jediného dne k totálnímu kolapsu společnosti, protože evropské země nemají armády vycvičené a připravené v případě potřeby převzít roli distributorů pomoci (potravin, léků, lékařů apod.) spolu se zachovanými složkami policie udržujícími pořádek. Na území Evropy by nezbylo jediné místo vhodné pro „normální“ život. Ale to mluvíme jen o Evropě. Válka velké intenzity za použití jaderných zbraní, se podle amerického scénáře, může v desítkách minut rozšířit a na území celého světa a způsobit zánik naší civilizace jak ji známe. A to i na místech přímo nezasažených. Jak by potom odhodlaná Langšádlová bojovala za naší svobodu?

Takto lze identifikovat výroky celé řady dalších mediálních naháčů, často jen směšných, ale mnohdy velmi vulgárních i militaristických. Nechávám na čtenářích posoudit, je-li v tom účelné pokračovat. A pokračovat může přímo i vy, třeba formou jen modifikované diskuze kde se, podobně jako v tomto článku, zvýrazní osoba, výrok a co je třeba doložit a objasnit. V připojené diskusi je třeba dát i příležitost „potrefenému“. Zcela zásadní pro diskusi musí ale být věcná stručnost, a vyloučení vulgárních diskusí, jaké např. na NR spouští pravidelně anonym /nepochybně placený za kus/, s jednoduchým cílem – narušit diskusi, třeba i šest minut po vyjití příspěvku. Jak? Označit ho přívlastkem „mediální naháč“ a dále ho jako takového ignorovat. V budoucnu by bylo ideální např. tlačítko „mediální nudapláž“ na hlavní stránce s přírůstkově značenými a pro orientaci číslovanými příspěvky. Děkuji za vaše názory, případně i inspirace.