Ještě pár poznámek k výsledku voleb (doplněno 9:55)

Krátké hodnocení docenta Radima Valenčíka vyšlo těsně po zveřejnění výsledků voleb. Obsahuje trefné postřehy a hodnocení, s kterými se v mainstreamových médiích nesetkáte.

Radim Valenčík
Radim Valenčík

Zdroj: blog autorablog autora

Tak to nám ty volby skončily. Proč tak? Jaký bude důsledek? A co dál?

  1. Levicové strany (KSČM, ČSSD) propadly. Příčina? To, na co jsem se marně snažil několik let upozornit. Přestaly být programovými a podlehly iluzi, že mohou obstát jako marketingové. Marketingová strana nemůže obstát v prostředí, kdy proti ní stojí pátá kolona současné globální moci.
  2. SPD ztratila tím, že nedokázala odlišit zneužívání epidemie od reality epidemie. Místo aby odhalovala masivní případy zneužívání epidemie k okrádání lidí a oklešťování jejich práv, otevřela prostor popíračům a ztratila podstatnou část podpory veřejnosti. Radikálně popíračské strany, jak se dalo čekat, skončily úplným fiaskem. V boji proti lži ještě větší lží se nedá vyhrát.
  3. Babišova jízda na tygru se začala chýlit ke konci již tím, že se pokusil vydělat na kauze “Vrbětice” v souboji s Hamáčkem, ale v tu chvíli přejal podstatnou část zodpovědnosti za bezprecedentní zhoršení vztahů s Ruskema ztratil důvěryhodnost té části veřejnosti, která ho mohla udělat dalším premiérem.

Důsledek?

Čeká nás bolestivý a dlouhý proces obnovy zdevastované opozice vůči současné globální moci. Podstatně vzrostla rizika civilizačního přežití. Výsledek našich voleb ohrožuje celý středounijní prostor.

Co s tím?

Bez obrody programové levicové strany se nic k lepšímu nezmění. Tj.:

– Sdílení společné perspektivní a realistické vize podložené dobrou teorií.

– Místo marketingově upraveného programu slibů účinná a trvalá osvěta zaměřená na to, aby lidé pochopili, o co jde, a neskočili na špek manipulaci různého typu.

– – –

Důsledky voleb: V čem je největší riziko?

Důsledky voleb: V čem je největší riziko?

Nejčastější názory na dopad voleb na FB jsou tohoto typu:

“Takže školné, doplatky u doktora, exekuce. To bude jízda.”

Nebo o něco přesněji:

“Co přinese vítězství protilidové globalistické pravice?

1) reálné snižování mezd, důchodů, výdajů na zdravotnictví a školství

2) zrada národních zájmů a totální podřízení se Bruselu

3) masivní rozkrádání a korupce”

Toto už je hodně přesné, ale není divu, je to od Jardy Štefece:

“Už se to rozjíždí:

“Bylo by záhodno, aby Praha začala celou V4 brát s větším odstupem. Byla by ale zase škoda zahodit to dobré, co se za poslední roky bez ohledu na jména premiérů ve střední Evropě povedlo.”

Zdroj: Seznam Zprávy”

Také si myslím, že nejhorší a velmi nebezpečné důsledky budou v oblasti dopadů na zahraniční politikuNaše země bude vtažena pětikoalicí, tj. pátou kolonou současné globální moci, do velmi nebezpečné hry na vyvolání globálního střetu.

V této oblasti musíme být mimořádně obezřetní a předvídaví. Všichni, kteří přemýšlejí, by teď měli slaďovat svůj pohled na to, co se děje. Neuzavírat se ve vlastních názorech, ale sledovat pozorně, co se děje, a vzájemně se názory obohacovat.

Nelze přehlédnout obrovský tlak na středounijní (istrijský) prostor:

– Likvidace rakouského kancléře Kurze:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3383534-sebastian-kurz-odstoupil-z-funkce-rakouskeho-kanclere

– Útok na Polsko:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3382558-polsky-ustavni-soud-zpochybnil-nadrazenost-unijniho-prava-nad-polskym

Mimo jiné – Jarda Štefec citoval z článku J. Hoška, který má impozantní závěr:

“Petr Fiala v prvním povolebním prohlášení mluvil o slušnosti. Pokud právě tu bude Česko svým zahraničním partnerům nabízet a současně ji začne požadovat, dá se na tom stavět. Dovede nás to rychle k tomu, že opustíme zemanovskou diplomacii všech azimutů.”

Celé viz: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-nova-zahranicni-politika-cas-udelat-visegradu-papa-177378

Skutečně je to takto napsáno. Opustit “diplomacii všech azimutů” nelze číst jinak, než jako lézt někomu do zadku a nechat se nejen okrádat, ale i vtáhnout do jakékoli lumpárny.

* * *

Doplněno:

Nebezpečně neúplné analýzy voleb

Počet analýz příčin výsledků a dopadů voleb, které jsem dostal z různých stran, přesáhl desítku. Neměl jsem z nich zcela dobrý pocit, protože jsou nepřesné a neúplné. Hrozí, že si z výprasku nevezmeme ani dostatečné poučení.

Uvedu to, s čím se autoři různých spokojují:

– Strany byly potrestány za spolupráci s Babišem.

– Levice se nedokázala sjednotit, pravice ano.

– Po volbách hrozí naše zbídačení.

To je tak nepřesné, neúplné a zavádějící, že to odvádí pozornost od toho, co se ve skutečnosti stalo a co dělat dát.

Za hlavní příčinu (přesněji příčinu příčin debaklu) považuji odtržení levice od dobré teorie (strany marketingového typu jsou pro pravici, levice musí mít program nikoli slibů, ale jasné představy o tom, o co ve společnosti jde, viz to, co jsem říkal na Litoměřickém odborném semináři).

  1. Sjednocování levice ano, ale na čem? To přece bez teorie nejde.
  2. Levice tu není od toho, aby paběrkovala a vymlouvala se na Babiše. Nejde přece o to, že v těchto volbách se do Sněmovny nedostala ani jediná levicová strana, ale o trvalý mnohaletý intelektuální úpadek levice. K tomu zákonitě dojde, když se strana odtrhne od teorie a přestane být programovou stranou.
  3. Není to tak, že by se “pravice dokázala sjednotit”, vždyť ta se sestává z manipulovaných a vydíratelných figurek současnou globální mocí. Pravice byla upečena a nám podstrčena. Proto je tak jednotná. Znovu a znovu budu opakovat, že čelíme tomuto:

https://radimvalencik.pise.cz/4432-pred-jihlavou-o-degeneraci-soucasne-moci.html

a protihra bez teorie prostě není možná.

  1. Hrozí nám zchudnutí či dokonce zbídačení, ale to není to nejnebezpečnější. V analýzách se upozornění na největší nebezpečí neobjevuje. Tj. to je, že se prostřednictvím současné nastrčené reprezentace staneme nebezpečnými nejen sami sobě, ale že se naše země stane nástrojem vyostřování situace v Evropě, a to se všemi velmi nebezpečnými důsledky, a také nástrojem rozbíjení středounijního prostoru a umlčování odporu vůči současné globální moci, který se může projevit v různých zemích EU.

Na závěr: Rozdíl není v detailech, ale zásadní. Pokud nyní nevyvodíme správný závěr, propadneme se moc hluboko.

K těm Litoměřicím připojuji odkazy (důležité a navíc, jsou tam pěkné obrázky):

https://radimvalencik.pise.cz/9859-inspirujici-mallorka-litomericke-teze.html

https://radimvalencik.pise.cz/9861-inspirujici-mallorca-litomericke-teze-2.html

https://radimvalencik.pise.cz/9862-inspirujici-mallorca-litomericke-teze-3.html

A tady je celý seminář živě na záznamu:

https://radimvalencik.pise.cz/9876-k-litomerickemu-seminari-odkaz-na-zaznam.html
Zdroj: https://radimvalencik.pise.cz/9898-nebezpecne-neuplne-analyzy-voleb.html

4.1 27 hlasy
Hodnocení článku
73 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
P.K.
P.K.
před 2 lety

Levice, je zakuklená cesta k totalitě, viz EUnijní levici. Pravice je přiznaná cesta k totalitě (peněz). Snad jedině SPD požaduje demokracii a vlastenectví. Levice, to je ČSSD, nebo KSČM a ty prošlapávaly cestu k totalitě, bez uzardění. Žádejme demokracii, ne levici.