Jaroslav Bašta: Korespondenční hlasování je útokem na demokracii

Přiznám se, že jsem již rok před volbami do Poslanecké sněmovny přesvědčoval zástupce všech menších politických stran a hnutí, že pro budoucnost České republiky bude hlasování v nich přímo osudové.

Jaroslav Bašta
Jaroslav Bašta

Varoval jsem, aby jejich hlasy nepropadly, protože v takovém případě vyhraje tzv. Demokratický blok (pozdější Pětikoalice) a parlamentní volby v roce 2021 se stanou přímou analogií voleb v roce 1946. Ty tehdy vyhrála Komunistická strana Československa a své vítězství si v únoru 1948 pojistila ozbrojeným pučem na dalších 41 let až do roku 1989. Stačilo totiž jenom upravit zákon o volbách, píše Jaroslav Bašta v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Svět se od té doby změnil natolik, že zavést novou, tentokrát neomarxistickou, totalitu nevyžaduje násilí. Stačí jenom změnit volební pravidla a ze svátku demokracie se stane cinknutý výherní automat, z něhož pokaždé vypadne stejná vítězná sestava politických stran. Jsou k tomu třeba jen dva základní instrumenty – mít k dispozici registr obyvatel a připustit distanční hlasování voličů. Ideální pro tyto účely je samozřejmě to elektronické, ale pro začátek se doporučuje použití dojemné historky o našich krajanech, kteří to mají na naše velvyslanectví a konzuláty v USA daleko, takže pro ně zavedeme korespondenční volbu.


Celý podvod je geniálně prostý – každé jiné než prezenční osobní hlasování znamená, že buď víte, jak kdo volil a pak není tajné (a proto protiústavní) a nebo nevíte, jak volil, pak nevíte, kdo hlasoval a není tudíž transparentní a překontrolovatelné.

Máte-li přístup k databázi obyvatel, můžete falešně hlasovat za druhé, dublovat hlasy i hlasovat za ty, co by jinak volit nešli nebo jsou mrtví. Musíte ovšem zajistit, aby hlasy počítali ti správní lidé. V případě elektronické volby nelze překontrolovat, jak se kde hlasovalo přepočítáním volebních lístků.

Zkušenosti ze zahraničí, z USA a Rakouska ukázaly, že ideálním nástrojem pro toto falšování jsou právě tzv. politické neziskovky. Jejich aktivisté pomáhali občanům v ghettech s vyplňováním volebních lístků, které pak dublovali, případně je iniciativně vypisovali sami s pomocí údajů z databáze obyvatelstva. Občas došlo k chybě a počet volebních lístků výrazně převýšil počet voličů v daném okrsku. Účast politických neziskovek měla za následek vítězství progresivistických kandidátů v USA, Rakousku a naposledy v Německu. Podaří-li se české vládě prosadit korespondenční hlasování krajanů, umím si představit, že prezidentského kandidáta generála Petra Pavla bude pro sichr volit půl milionu krajanů z USA. A kdo dokáže, že jich tam tolik nežije?

V případě prosazení elektronické volby se dá předpokládat,  že ve finále ve skutečnosti nebudou hlasovat občané, ale naprogramované automaty. Obecně platí, že pokud chcete demokratické volby, pak nikdy nesmíte připustit korespondenční a elektronické hlasování.

Osobně si myslím, že jedno z hesel v budoucích jarních a letních demonstrací proti drahotě by mělo být „Chceme svobodné volby bez zasahování ze zahraničí“.

Poznámka redakce Nové republiky:
Krajané, žijící v jiné zemi, kteří u nás nežijí ani neplatí daně, nemají mít právo ovlivňovat náš život prostřednictvím volebního zasahování do naší politické scény. Jsme toho názoru, že krajané nemají mít v naší zemi volební právo. Natož korespondenční!   -vd-

3.4 35 hlasy
Hodnocení článku
43 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
adam
adam
před 2 lety

Farský korespondenční hlasování jistě využije. 🙂 Ne, vážně, tento zákon opět jasně oddělí zrno od plev, skutečné demokraty a vlastence od podlých podvodníků, kteří slouží cizím zájmům.

Hokarc
Hokarc
před 2 lety

Ano, říkejme to jasně a nahlas. Ti, kteří žijí v jiné zemi……., nemohou ze uplatňovat právo volební.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Hokarc

Hoku pres 45 let jsem zil za morem, a tak sichr vim, ze nikdo ci skoro nikdo by se neangazoval v  ceskych volbach, takze ty zahrahlasy budou jen kopie postovnich voleb v Americe. ale dejme tomu ze”i kdyby” — to si fakt myslis, ze nase republika ma nejakej vliv na deni v zapadni “lepsi”… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 lety

Pane Bašto to neštěstí je, že k vymýšlení ptákovin v zákonech jsou připuštěny infantilní přerostlé děti bez životních a řídících zkušeností. Sice mají vysokou školou, ale s takovou úrovní, že dokáže absolvovat i Langšádlová s Pekari-Adamovou. Takovýmto prosťáčkům nedojde, že se vše může obrátit k dobrému, ale i katastrofě. Ty děti v Parlamentu si nemohou pamatovat, rozumem jim bylo… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  mikkesh

Ty přerostlé děti to nevymýšlí. Ty na to ani nemají. Oni jsou pouze vykonavatelé a realizátoři “velkých myšlenek”. Revolucionáři.

mikkesh
mikkesh
před 2 lety
Odpověď uživateli  Anonym

Musím uznat, že máte pravdu. O to je to horší.

Plebej
Plebej
před 2 lety

S poznámkou redaktora -vd- vřele souhlasím! Dává smysl. — Jakkoliv je to mimo téma článku, stejně tak by ovšem měly být zákonem zavázány i všechny podniky (podnikající za účelem zisku), které podnikají na území ČR a přitom využívají zdejší ekonomickou infrastrukturu a pracovní sílu, aby měly povinně svá daňová sídla v ČR a daně odváděly… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 lety
Odpověď uživateli  Plebej

To bylo přece první v roce 1990, že naši dnešní “přátelé” (rozuměj “koloniální vysávači české ekonomiky” prosadili u české vlády smlouvy o dvojím zdanění. To aby mohli u nás nahrabat a jinde zdanit…!

spartak
spartak
před 2 lety

Také jsem si myslel , že volby elektronickou cestou je budoucnost , ale po volbách v USA nemám důvěru ani k demokracii.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  spartak

… ani se vám nedivím, vždyť to, co vydávají za demokracii, ani demokracií není. — Je to totiž forma státu, která má před většinou šikovně zastřít vládu kapitálu nad většinou ovládaných. Pokud by toto mohly volby zásadně změnit (tj. změnit tzv. liberální demokracii v demokracii autentickou), tak by je ihned zruší. Staly by… Číst vice »

blafomet
blafomet
před 2 lety

Právo volit lidem žijícím byť přechodně v cizině je zrada na lidech žijícím doma.Volit by mohl pouze ten,kdo platí daně zde,v ČR.

tomaskova
tomaskova
před 2 lety

A kdo to zajistí, SPD? To asi těžko, zase je to jen štěkání na špatný strom.

Plebej
Plebej
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Píšou to tu i pro vás, jste špatným stromem?

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Paní Tomášková, SPD je dnes jedinou opoziční starnou, které se tahle praktika nelíbí a která chce u nás zachovat demokracii. Měla byste pochopit, že 5.kolona má dnes v ruce všechno – Vládu a tím i silová ministerstva, Ústavní soud, Senát, média – soukromá i veřejnoprávní, politické neziskovky, státní zastupitelství, GIPS… prostě všechno. Nemají jen prezidenta. A proti… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Děkuji za perfektní odpověď paní Tomáškové.

cablik
cablik
před 2 lety

Přesně tak totalitní liberálové toho chtějí zneužívat pro svoje účely jen jak byl kraďousek na poslední chvíli zachráněn hlasy z zahraničí. Je třeba to blokovat ve sněmovně SPD to udělala a je to i v zájmu ANO.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

5.kolona, co je dnes u moci, ten zákon prosadí i přes všechny obstrukce, které opozice chystá. Bohužel, lidé musí rýt držkou v zemi a dlouho, aby jim došlo.

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pane Dvořáku, z polohy “rýt držkou v zemi” se nedostaneme už ani na ty kolena. Bohužel v populaci je pravděpodobně nadpoloviční většina těch, kteří současnou situaci ve které se nacházíme nechápou a jsou tudíž snadno manipulovatelní. Resp. tato část občanů nerozumí ani současné, krajně napjaté politické situaci ve světě. S utrápeným obličejem vysloví starost, aby… Číst vice »

Falka
Falka
před 2 lety

Ano, pan Bašta má pravdu a redakce NR dobře dodala, že naši krajané, žijící v jiných zemích, nemají vůbec právo ovlivňovat nás svými volbami…

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  Falka

Dost na tom, že ovlivňovat volby svým hlasem mají i vrazi v kriminálu.

vera havrankova
vera havrankova
před 2 lety

Pan Bašta má svatou pravdu! Tady nás teď pálí tolik existenčních problémů, ale ta sebranka, co ovce zvolily, má prioritu – korespondenční volby, aby mohli podvádět jako v USA a Rakousku” Policejního ředítele už ten vykulený vykuk zrušil, tak hurá na volby!

zemedelec
zemedelec
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera havrankova

Prosadilo se to v USA,tak to prosadí i tady,protože takto vedené volby,jde ještě lépe falšovat.Proto všechno končí kolem demokracie,budou se prosazovat jen vhodný-poslušný politici.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 lety
Odpověď uživateli  zemedelec

Franci korespondenční volby kdysi měla, ale pak ten zákon francouzští poslanci zrušili.

tomaskova
tomaskova
před 2 lety
Odpověď uživateli  vera havrankova

Vy vážně věříte tomu, že ovce tu sebranku většinové volili? Už tyto volby byly cinknuté.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 lety
Odpověď uživateli  tomaskova

Cinknuté asi nebyly. To jen milion voličů dal hlas týpkům jako je Volný, Šlachta, strejda Filip, zrádným socanům, Trikolóře a pod. Milion hlasů, které mohly stát proti 5. koloně a udělat z ní opět jen uštěkanou opozici. Teď uvidíme ten fičák. Už teď je slyším, jak se radují po korespondenčních volbách: “Jů, my jsme ani… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

pane Dvoraku, sice mate pravdu, ale sledovani nynejsi pentagramove vlady mi dava za pravdu, ze je nutne vypit kalich horkosti do dna, a druhe prislovi, ze musi byt hur aby bylo skutecne lepe. vysvetlim….zde je potreba vlady, ktera bude pronarodni (tak nejak slovo vlastenecka mi uz nevoni) – takze Ceska a s velkou… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 2 lety
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Cinknuté klidně být mohly. Právě o vypuštění mnoha z onoho miliónu hlasů do stoupy rozhodovaly nějaké ty desetiny procent. A kdyby se při sčítání rýsovaly navíc? – určitě veliké pokušení pro malé pošťouchnutí…

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem kolokol