Velká válka není daleko! Opravdu chtějí západní lídři riskovat?

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov varoval, že USA se brzy stanou otevřenou stranou ukrajinské války, píše v článku na německém webu Journalistenwatch Wolfgang Huebner.

Rjabkov odmítl všechny výmluvy USA a dalších západních zemí pro dodávky zbraní Ukrajině v její údajné „sebeobraně“: „Říkám vám, jaká sebeobrana, když mluvíte o možnosti útoku na zařízení hluboko uvnitř Ruska. Politik tím zřejmě narážel na možné raketové útoky proti Krymu a ruskému území.

Ukrajinská armáda může takto dalekonosné zbraně získat pouze ze Spojených států. Rjabkov ve svém prohlášení dal jasně najevo, že Moskva poslala diplomatickou cestou do Washingtonu řadu varování před takovým jednáním. Rusové už zřejmě nejsou ochotni snášet už tak velmi masivní a otevřené vměšování USA na Ukrajině. Pokud Rusko oficiálně prohlásí USA za stranu konfliktu, bude to fakticky znamenat válečný stav mezi oběma státy.

 
Následky by byly zejména pro Německo jako spojence USA v NATO nepředvídatelné a v každém případě vysoce nebezpečné. Rozšířený názor, že Rusové jen blafují, by se mohl ukázat jako špatný odhad s tragickými důsledky pro Německo a Evropu. Opravdu chtějí západní lídři riskovat?

5 2 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 1 rokem

Lídři se většinou nikdy nerozpakují riskovat válku.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Samozřejmě, že chtějí. Sionistům jde o všechno, hop a nebo trop a pokud půjdou do kytek, stáhnou s sebou co nejvíce lidí. Jak nakonec prohlašují, že to bude boj do posledního Ukrajince.

spartak
spartak
před 1 rokem

Němci mají svůj vlastní válečný program pro výrobu zbraní.Sice se cukají jít na východ ,ale Amíci dají povel jak v roce 1968 a …..

cablik
cablik
před 1 rokem

Rusové ukázali že toho mají opravdu dost a začali jednat spustili speciální operaci. Pokud je USA ještě víc naštvou tak jim to dají sežrat jakým způsobem to si jen můžeme myslet možností je vícero.