Jindřich Kulhavý: Dopad rakety do Polska. Nejzajímavější byla reakce našich médií a politiků

Dopad rakety ruské výroby na polské území vzbudil na světové scéně jistý rozruch. Největší asi na té naší. První reakcí bylo všeobecné zděšení a mnoho lidí zbystřilo. O něco později se situaci můžeme pousmát, tedy pokud by dva lidé nepřišli o život.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

První šok byl velmi rychle uklidněn informací, že nejde o žádný útok Rusů na Polsko, byť toto si o něj už delší dobu svým vystupováním říká, ale o zbloudilou ukrajinskou raketu mířící původně někam jinam. To je sice relativní pokus vysvětlit, proč dopadla do Polska, nicméně i jindy agresivní USA se spokojily s vysvětlením, že šlo o nechtěný počin. Polská vláda se sice ihned sešla, ale každý rozumný člověk tuší, že v této situaci se mohou tamní pohlaváři opět vrátit domů a vymýšlet jiné způsoby, jak rozpoutat 3.světovou válku. Pojďme se na to podívat reálněji.

Je tu možnost, že se Ukrajinci skutečně zmýlili v souřadnicích a pouze v rámci obrany minuli jinou raketu mířící na jejich území. To je realita, která se mohla stát nejpravděpodobněji. Mohlo jít ale také o pokus zatáhnout do války třetí stát (ne, že by se jich neoficiálně neúčastnilo již nyní mnohem více), ale pak by se to dalo brát jako napadení člena NATO zemí mimo něj a platila by dohoda o společné ozbrojené odpovědi NATO na akci Ukrajinu. Úsměvná situace, kterou berme jako bohapustou teorii, zvláště v této situaci, přestože Poláci a Ukrajinci se moc dříve nemuseli a v polských ulicích už k této nevraživosti opět důvody jsou. To když byl například napaden hloučkem hlučných Ukrajinců Polák hájící si vlast právě před nimi. Pokud by však šlo o skutečně ruskou raketu vypuštěnou z Ruska, šlo by opět spíše o jistou nešikovnost, kterou by za dané situace vyřešila mezinárodní omluva, sanace způsobených škod a podpora rodiny zesnulých, pokud by takoví lidé byli. To se však nestalo, Rusové si dávají pozor na takové incidenty, a pokud by skutečně chtěli Polsko napadnout, jistě by to neodnesl jeden traktor, ale spíše půlka Varšavy.

Nejzajímavější tak na incidentu byla reakce našich médií a politiků. Obě komunity by okamžitě tvrdě reagovaly a vyhlásily by do 5ti minut Rusku válku. Naše média oznámila s rychlostí blesku útok Rusů na Polsko. Bez ověření faktů, a až když Američané tuto akci pojali jako úlet ukrajinské strany, došlo k jistému obalování původních informací. Nakonec neschopnost ukrajinské armády zapadne a přejde se to celé mlčením. Tak to však nelze vnímat u našich politiků. Fiala, Rakušan a například i Pospíšil (Top09) okamžitě po incidentu požadovali tvrdou reakci ze strany NATO. Jejich touha po ozbrojeném vstupu České republiky do války s Ruskou federací je děsivá. A nejradši by Pětikoalice asi byla, kdyby byly aktivovány jaderné zbraně. Aby to mělo ty správné ,,grády“. Černochová má v šuplíku jistě připravené vyhlášení mobilizace a představa, že by na Hradu seděl generál Pavel, který by se jistě rád podobné akce účastnil, je prostě šílená. Pekarová Adamová s Richterovou nestačily přes noc vytvořit další zásadní blábol, nebo jsme ho možná jen nezachytili, ale jistě by si rychle běžely pro halapartny a vyrazily bránit Parlament před ruskou agresí.

Touha Pětikoalice po co nejvyšší angažovanosti v předem Ukrajinci prohraném konfliktu je strašidelná. Přestože tato generace politiků válku nezažila, dokonce většina z nich ani rok 1968, navíc umně překrucuje historická fakta, neví tak, jak hrozné je stát proti obyčejnému tanku, do války se žene za každou cenu. Nestačí, že na frontu poslala podstatnou část naší historické výzbroje, na další novou si půjčuje, ale zároveň nás nadále zadlužuje ve jménu podpory Kyjeva, přestože se ukázalo, že část těchto peněz skončila v podpoře Demokratů při amerických parlamentních volbách a zbytek rozkradly současné ukrajinské elity. Fialova vláda podlehla iluzi, že ji už nic nemůže v rozkrádání země a jejího zapojení do války proti Rusku zastavit. Přestože evidentně porušuje zákony, Policie ČR a justice nekonají. Těch porušených paragrafů už je tolik, že by 90% vlády muselo sedět na Ruzyni.

Dnes je významný státní svátek. A s ním naplánované demonstrace. Pojďme se sejít v dostatečně velkém počtu, přestaňme už být jen spořádaní a mírumilovní. Vždyť ti šmejdi z médií, vlády a sněmoven se nám většinou jen vysmívají. Nadešel čas jim ten úsměv zatrhnout. Neuděláme-li to nyní, budou škodit nevratně a nadále.

Autor: Jindřich Kulhavý, zdroj: iNadhled, redakčně upraveno

4.6 5 hlasy
Hodnocení článku
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Vzkažte černošce z Prahy a nejen jí, že se již mobilizujeme. Ale ať si uvědomí, že náš nepřítel nesedí v Kremlu, ale ve Strakově akademii !

vachav
vachav
před 1 rokem

“Česko” : Kocourkovsko vrbětický,ukrajinský.panoptikální absurdistán.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Já bych byla s těmi výzvami k demoškám opatrná. Aby se nekonal listopad 89 a k moci se nedostali ještě větší neřádi, nežli tam jsou. nebo si někdo myslí, že naši politici, kteří se prezentují jako opozice, opravdu tou opozicí jsou?

Kastelan
Kastelan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

V tom bych s vámi asi i souhlasil. Stejné panoptikum neschopných (všehoschopných) břídilů.Ale zase jsem optimista, třeba by nová revoluce na světlo vynesla dosud neznámé tváře, které jen čekají na svoji příležitost a nejsou úplní lumpové. To co je tam teď už by tam být nemělo. Každý den se boříme víc a víc do… Číst vice »

Jozo51
Jozo51
před 1 rokem

Podívejme se na problém čistě z technického a technologického hlediska. Ze všech typů raket S-300 má nejdelší dolet podle Wikipedie typ S-300 VM (200-250 km). Od místa dopadu jen do Kyjeva cca 500 km. Nevím, jaká je nejbližší dislokace ruské odpalovací pozice k místu zásahu v Polsku, ale přímo z Ruska nebo z ukrajinského území obsazeného… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

Ta hlupačka Černochová už blábolila o mobilizaci 18-60 let jenže to snad ani nemůže udělat povinná vojenská služba byla zrušena. Tak jí zbývá pouze US expediční sbor.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Může, viz Zákon č. 585/2004 Sb., Zákon o branné povinnosti a jejím zajišťování (branný zákon), v platném znění:Obsah branné povinnosti a druhy vojenské činné služby: (1) Branná povinnost je povinnost státního občana České republiky (dále jen “občan”) plnit úkoly ozbrojených sil České republiky (dále jen “ozbrojené síly”); zahrnuje povinnost občana podrobit se odvodnímu řízení, vykonávat vojenskou… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Si snad děláte legraci. Nelze v naší zemi splnit to co je napsáno v zákoně. Za prvé, nemáme prostory jež by plnily službu kasáren a výcviku. Za druhé, kde vzít výstroj a výzbroj pro zálohy? Vše co bylo trošičku navíc se poslalo chocholům. Za třetí, kdo by organizoval tak velkou akci? Vždyť naše úřady… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

To, co naše pětizrada předvedla, by nemělo někam zapadnout . Pro jakýsi kariérní růst, v očích svých nadřízených, udělá cokoliv. Přitom je pro ně pouhou ,,náplní do propisovačky”. Držme se od toho svinstva co nejdál.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem

Odbočím, v našich sděl. prostředcích proběhla zprávička, že nad naším územím létal neznámý boeing. Kde byla naše protivzdušná obrana, letadla? V Grónsku, Mali, Litvě? Jak to, že se nezkoumají jeho příp. trosky? Co když nás to letadlo z vrchu hnojilo zase nějakým covidem, vezlo nějaké bomby či jinak nám mělo škodit? To stačí pouhé… Číst vice »