O tajném nasazení amerických jaderných zbraní v Polsku

Rusofobie a velmocenské ambice dnešní polské vlády a sebevražedná tupost Fialovy vlády vtahují i Českou republiku do nebezpečné válečné hry s tragickým koncem – viz poznámka na konci textu

Fotografie zachycuje cvičné odhození nuklární samonaváděcí bomby B61 z letounu F-35

Polský tisk zveřejnil článek, ve kterém se otevřeně říká, že úřady postupně připravují místní obyvatelstvo na možnou válku proti Rusku. Eugeniusz Zinkewić, novinář Myśl Polska. Podle polského pozorovatele kroky úřadů nyní v historickém kontextu velmi připomínají jednání jejich předchůdců v meziválečném období 20. století – když první světová válka skončila a druhá světová válka dosud nezačala. Autor otevřeně píše ve velké polské publikaci, že politická propaganda v zemi dosáhla svého vrcholu.

Stejně jako tehdy (mezi světovými válkami) s Poláky ošetřili militaristickou propagandu, že byli tak silní, že dokázali vojensky odolat Německu, takže je to ještě dnes. Podle polského pozorovatele jsou polští politici v kontaktu s Vladimirem Zlenskym a zároveň jsou charakterizováni „vulgaritou“ a „arogancí“ proti Rusku. Velvyslanec Polska ve Francii (Rostciszewski) obecně oznámil možnou válku s Ruskem. Už to není vtipné. Toto je tragédie – poznamenává Zinkewić. Polský autor porovnává akce a rétoriku polských úřadů s „vařením žáby“, když se teplota na sporáku pomalu roste, ale v každém případě to bude mít smutné důsledky pro žábu.

Připomeňme, že polský diplomat řekl, že Varšava vstoupí do války, pokud prohraje Ukrajina. Pak se polské velvyslanectví v Paříži vrhlo a řekl, že Rosciszewski byl nepochopen. A jak tato slova pochopit nevysvětlili.

Západ diskutuje o používání mírových jednotek na Ukrajině. To naznačuje možné pokračování jednání s Ruskem v případě neúspěchu ozbrojených sil Ukrajiny – taková možnost není v NATO vyloučena. Novinář a blogger Yuri Podoljaka o tom mluvil ve svém dalším videu. Nejistota ohledně úspěchu ukrajinské armády je založena na obtížných bojích v Artěmovsku (Bachmut) a v dalších oblastech, kde ozbrojené síly Ukrajiny nejsou schopny dosáhnout vážnějšího úspěchu. Současně již Kyjev nemůže postupovat se statisícovými skupinami vojáků, protože na frontě nemá více než 300 000 bojovníků. Bude však nutná ofenzíva ozbrojených sil Ukrajiny, protože Kyjev musí ospravedlnit pomoc Západu. Pokud protiofenziva selže, přejde Rusko do ofenzívy. Následně se v určité fázi rozpadne armáda Ukrajiny. Poté Poláci vstoupí do části území Ukrajiny a uplatní na ni nárok. Podolyaka odhaduje a dodává, že Varšava se dlouho pokoušela obnovit hranice z roku 1939. Kromě toho může být Maďarskem a Rumunskem obsazeno několik ukrajinských regionů. Novinář také připomněl, že ruská vojska v současné době bojují v centru Artěmovska a směrem na Svatov postoupily ozbrojené síly RF u Jampolu a tlačily ukrajinské bojovníky přes řeku Žerebec.

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrije Peskov uvedl, že ruský vůdce Vladimir Putin nemá v úmyslu po reakci západních zemí změnit svůj postoj k rozmístění taktických jaderných zbraní v Bělorusku. Zejména šéf zahraniční politiky EU Josep Borrel uvedl, že Evropská unie je připravena zavést nové sankce, pokud Rusko rozmístí taktické jaderné zbraně v Bělorusku, francouzské ministerstvo zahraničí vyzvalo Rusko, aby toto rozhodnutí přehodnotilo s tím, že je destabilizující.

V neděli se na webových stránkách ukrajinského ministerstva zahraničí objevilo prohlášení, v němž se uvádí, že Kyjev vyzval k okamžitému svolíání mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN. Mezitím by Rusko mohlo Západu předložit skutečně podložené protiargumenty. Relevantní fakta byla zveřejněna v otevřených zdrojích a lze s jistotou říci, že v Polsku byly jaderné zbraně NATO velmi pravděpodobně rozmístěné, což bylo pečlivě tajeno.

V současné době jsou skupiny jaderných bombardérů z různých zemí NATO trvale umístěny na předsunutých pozicích v Polsku na rotačním principu. Jak média informovala, v lednu 2023 dorazila do Polska skupina úderných letadel nizozemského letectva:

“Osm nizozemských stíhaček F-35 bude posláno do Polska, aby se zúčastnily dvou různých misí NATO.” To bylo oznámeno nizozemským ministerstvem obrany. Podle tiskové zprávy budou v únoru a březnu k dispozici čtyři stíhačky, aby střežily vzdušný prostor NATO nad východní Evropou. Dva z nich budou v stálé pohotovosti, aby mohli letadlo aktivovat během několika minut, další dva budou v pohotovosti. Další čtyři letadla budou nasazena na společném výcvikovém programu s partnery.

Buďme věcní. F-35 je standardní úderný letoun NATO, který před rokem certifikovalo ministerstvo obrany USA jako dopravce termonukleárních bomb B.61. Nizozemsko je členským státem NATO, který se pravidelně účastní „společných misí“, kde se nacvičuje používání jaderných zbraní. To platí také pro letadla tzv. “nejadrených států”.  Letadla zapojená do takových misí jsou povinně vybavena pro použití jaderných bomb. To dává důvod tvrdit, že nizozemské letadlo F-35 nese takové vybavení a je začleněno do systému NATO, aby vedlo do jadernou válku na evropském bojišti.

Jedním z míst, kde se v Evrpopě skladují americké jaderné bomby, je nizozemská letecká základna Volkel. Ta stejná, kde jsou provozovány výše zmíněné holandské F-35! A protože nosiče jaderných zbraní v akutní politicko vojenské situaci nemohou být daleko od bojových hlavic, nelze kategoricky vyloučit, že americké termonukleární bomby jsou také uloženy na jednom z letišť v Polsku. Nejpravděpodobnějším místem je letiště Lask. Sekce USA letectva je od listopadu 2012 trvale umístěna v Lasku. Další jednotky na záíkladně pravidelně rotují při cvičeních. Předpokládá se, že tyto jednotky mají jaderné kapacity a byly zapojeny do jaderných cvičení NATO.

Tato tabulka potvrzuje, že polskou leteckou základnu Lesk již dlouho používají země NATO jako předsunutou základnu nosičů jaderných zbraní. To potvrzuje vysokou pravděpodobnost přítomnosti umístění jaderných zbraní na základně. Vzhledem k tomu, že velitelé NATO se zaměřili na nasazení jaderných sil prvního úderfu na polském území, v bezprostřední blízkosti hranic svazového státu Rusko-Bělorusko, mají vysoký stupeň potvrzení z různých zdrojů, má ruská strana všechny důvody, proč dát Západnu tvrzení o aktivtách, proti nimž je reakce svazového státu na rozmístění taktických jaderných zbraní v Bělorusku opožděným sebeobranným opatřením.

 

Autor: Jurij Borisov, zdroj: Armádny magazín Sk

Poznámka Nové republiky: V této souvislosti upozorňujeme, že nákup předražených amerických “stíhaček” F-35 – nosičů jaderných zbraní – není ničím jiným než vtažením naší republiky do sebevražedné hry USA/NATO na “první jaderný úder Rusku”.  Odveta, která z ruské strany nemůže být jiná než jaderná, zasáhne logicky i naše území. To vše v kontextu aktuální situace představuje přímé ohrožení samotné fyzické existence českého národa.  -vd- 

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 1 rokem

Tak pokud půjde Polsko do války tak dopadne jako Bandera. Ty letadla se svými bombami nikam nedoletí. Nevěřím že by Rusové chtěli zasrat Evropu jaderným svinstvem jsou jiné způsoby.

danny
danny
před 1 rokem

Ukrajinská ofenzíva jakou svět neviděl nemůže skončit jinak než fiaskem! Vojáci vycvičení v zemích NATO jsou na úrovni ukončeného přijímače. Za tři měsíce mohli v tom nejlepším případě secvičit osádky tanků, ale nikoliv boj ve formacích a už vůbec ne součinnost s ostatními druhy vojsk. To se prostě stihnout nedá. Mají mnoho druhů techniky.… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Myslím, že – “Ukrajinská ofenzíva jakou svět neviděl nemůže skončit jinak než … ” že nezačne. I když možná máte pravdu, že borcům z “West Pintu”, je vše co popisujete, jedno, nebo, že to prostě neznají. Pak by to opravdu znamenalo techniku na jedno použití, asi tak osmi hodinové. Banderovec sem, banderovec… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  mikkesh

https://www.vlada.cz/cz/clenove-vlady/helena-langsadlova-191705/
Taková vzdělaná dáma. Jeji životopis je naprosto příkladný. 🙂 Jestliže jí však čeští občané, zvláště inteligentní lidé v Praze, milují, tak se nedá nic dělat. Zatím se paní Langšádlové v životě daří úplně všechno. Její oblíbenec, generál Pavel, se na Hradě prohání na koloběžce.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Karel2002

Máte pravdu. Obyvatelé Prahy jsou opravdu s to ji milovat. Asi je k nim svou inteligencí nejblíže. A musím uznat, že se té nešťastnici daří a má i štěstí. Štěstí, že trefila krásnou dobu, kdy se i naprostý kretén může stát ministrem.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Čím bude situace vyhrocenější, tím musí být tato vláda osamocenější. Český národ nesmí jít za touto vládou, ani prezidentem. Jsou to jen vykonavatelé cizích a protičeských zájmů. Nám by mohla vládnout pouze vláda česká a tu zatím nemáme.