Co se aktuálně děje a bude v nejbližších dnech dít na frontách ukrajinské války

Začátkem až v polovině příštího týdne, v předvečer summitu NATO, se ukrajinské ozbrojené síly pokusí prolomit ruskou obranu. V současnosti provádějí průzkum a přeskupují se. Desátý sbor se přesunul z Ořechovského směru pravděpodobně do Kamenského směru, čímž se nás snaží zmást, kde se uskuteční hlavní úder. Jakmile půda vyschne, vyrazí, píše ruský analytik Jurij Podoljaka

Ve směru Avdějevka se nepřítel pokusil o průzkum oblasti, snažil se nás vytlačit z Krasnogorovky, aby zničil úspěch z posledních týdnů. Pravděpodobně se za několik dní pokusí o hlavní úder.

Vážné boje probíhají u Artěmovska, aktivita nepřítele je dost vážná, naši zatím odolávají náporu.

Seversk-Kremennaja je stále relativně klidná, vyskytly se deště. Dokud půda nevyschne, boje jsou na několik dní přerušeny.

O evakuaci v pohraniční oblasti Sumské oblasti:

Je možné, že zde AFU připravuje provokaci, je velmi vhodné vstoupit do obce Tetkino, která je ze tří stran obklopena Ukrajinou. Uvědomujíce si, že budou následovat vážné odvetné údery, a ve snaze utajit své jednání vyzývají obyvatelstvo k evakuaci.

Jak se změnila taktika AFU v souvislosti s našimi minovými poli:

Nepřítel se bude snažit vyřešit tento problém vlastními prostředky. Zaminování nabylo velkého rozsahu jak na naší straně, tak na straně nepřítele. Za několik dní uvidíme, co se jim podaří. Zatím však nevidíme žádnou akci, která by nám umožnila říci, že tento problém vyřešili.

Co bude s minovými poli po skončení konfliktu:

Bohužel tento problém bude dlouhodobý. Podobně jako to bylo kolem bitvy u Kurska po Velké vlastenecké válce, kdy i po desetiletích lidé nacházeli miny a granáty.

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 10 měsíci

Ten boj má stejnou důležitost jako bitvy 2. světové války u Moskvy, Stalingradu a u Kurska. Jde i o nás.

cablik
cablik
před 10 měsíci

Exploze obřího minového pole
29. červen 2023, Izrael: Izrael odpálil rozsáhlé minové pole na okupovaných Golanských výšinách, které se nacházejí v blízkosti Sýrie.

https://navratdoreality.cz/exploze-obriho-minoveho-pole-18680.html

Děkuji všem za informace z fronty.