Ukrajinští “diplomaté” se definitivně „rozhádali se svými mozky“.

“Budeme unášet obilí podél pobřeží…” Dmitrij Sedov    21.07.2023

Snímek představuje ministra zahraninčích věcí Ukrajiny podle ruského autora textu

Zřejmá oběť ukrajinské CIPSO*), ukrajinský velvyslanec v Turecku Vasyl Bodnar navrhl pokračování “obilné dohody” bez Ruska. Ať odmítne dodržovat humanitární koridor, my můžeme vozit obilí z Oděsy přes pobřežní, tj. teritoriální, vody Rumunska, Bulharska a Turecka až do úžin. A budou to dělat soukromí dopravci.

Silnou stránkou CIPSO je bezpochyby to, že dokáže oblbnout nejen cizince, ale i vlastní občany. Za její docela ověřené produkty lze považovat takové tvůrce veřejného mínění Ukrajiny, jako je Michajlo Podoljak, poradce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny, nebo Oleksij Arestovič, bývalý mluvčí prezidenta Zelenského. Tito pacienti se nacházejí ve stavu mentální levitace ve fantazijním světě ukroperemogie**) a ruské zaostalosti. K této skupině sklouzl i výplod Ukrodiplomacie Vasyl Bodnar, který základy svých znalostí převzal z prací vědců Juščenkova týmu o kultuře Tripolje. Tyto práce jsou velmi složité, odrážejí uspořádání veškerého lidského života na planetě podle Ukrocivilizace a taková maličkost, jako je pobřeží Ukrajiny, se v nich vůbec neodráží. Takže v Bodnarově mysli zůstal nezaznamenán fakt, že při hloubení Černého moře to dávní „Ukrové“***) přehnali a Oděsu nezaložili hned vedle Evropské unie, ale o kus dál. Když se podíváte na vzdálenost mezi těmito dvěma územími podél pobřeží, od Oděsy k rumunským hranicím to bude dobrých 200 kilometrů.

Přesto pan Wasyl odvážně navrhuje přepravu obilí podél pobřeží, aniž by si všiml, a že toto území nepožívá žádné ochrany EU. Navíc 19. července letošního roku ruské ministerstvo obrany oznámilo, že jakákoli loď, která by od 00:00 hodin 20. července vplula do kteréhokoli ukrajinského přístavu, bude považována za legitimní vojenský cíl a bude považována za plavidlo převážející vojenský náklad. Cizími pobřežními vodami je samozřejmě možné proplout až k ukrajinským hranicím. Ale co ukrajinské teritoriální vody? Pokus o proniknutí do těchto vod lze přirovnat ke střelbě do vlastní nohy, pokud je ovšem dovoleno srovnávat ráže ruského námořnictva s revolvery.

Tento návrh byl podle všeho inspirován Američany. Koneckonců zrno patří americkým superkorporacím Black Rock, VanguardBlack Stone, které nikomu nic nedají zadarmo. Pro ně je lepší riskovat cizí životy, než aby jejich peníze přišly nazmar. Je třeba provést pokus: najmout si za slušné peníze soukromé společnosti, vymyslet alespoň nějakou mezinárodní právní základnu, zajistit propagandistické krytí a pokusit se touto károu nějak pohnout. A kdyby se něco stalo s těmito civilními nákladními loděmi, spustit kravál na celý svět.

Námořní blokáda Ukrajiny je vážná věc a ovlivní nejen její ekonomiku, ale i náladu obyčejných lidí. Ti už mají dost úderů „Kalibrů“ na obchodní přístav a infrastrukturu i neustálých výpadků elektřiny. Oděsa je navíc pevně pod pokličkou tajné služby SBU. Nemají sice náladu na vtipy, ale jen díky svému nezlomnému smyslu pro humor dokážou na sebevražedné rozhodnutí reagovat otázkou ve stylu:  “Vy jste se snad rozhádali s mozkem?”.

*

*)        Centrum informačně-psychologických operací VSU

**)     „Peremoga“ = vítězství

***)   V ukrajinských učebnicích se skutečně tvrdí, že Černé moře kdysi vykopali předci – „Ukrové“, kteří mj. vystavěli i egyptské pyramidy a jedním z nich byl i Ježíš … – až tak daleko tam došel náckovský marasmus.

*

zdroj:  FondSK

4.8 4 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 9 měsíci

Maximálně tím obilím mohou krmit Černomořské ryby nebo každá loď co se pokusí o plavbu bude zničena.

mikkesh
mikkesh
před 9 měsíci

S mozky? Jestli to jde, tak možná maximálně s míchou.

Jarin G.
Jarin G.
před 9 měsíci

Je jednoduché řešení a Rusové to také dělají. Rozbombardovat infrastrukturu ukrajinských přístavů a je vymalováno. Lodě sice mohou připlout pro obilí atd., ale těžko něco naloží. Lopatami to nepůjde jen tak naložit.

Jarin G.
Jarin G.
před 9 měsíci
Odpověď uživateli  Jarin G.

Doplním.
A pokud by i nadále do ukrajinských přístavů pluly nějaké další lodě, tak jen s nákladem zbraní a munice. A ty jsou pak logicky zcela legálním cílem ruských raket.