Alexander Dugin: Liberalismus…

Biden: “Přeneseme Rusko zpět do 19. století!!”

Alexandr Dugin
Alexandr Dugin

Pravděpodobně všichni myslící lidé se shodnou na tom, že v 90. letech se státu v Rusku zmocnili nepřátelé, kteří nad ním – nad celou naší společností – zavedli vnější kontrolu. Její zobecňující název je liberalismus. Ne nějaký „špatný liberalismus“, „zvrácený liberalismus“, „pseudoliberalismus“, ale prostě liberalismus. Jiný druh liberalismu neexistuje.

A ruští liberálové se stali moduly této okupační sítě. Putin se od svého nástupu k moci v roce 2000 pomalu dostává z této situace. Velmi pomalu. Pomalu. Téměř nepostřehnutelně. A stále jsme na této cestě. S každým krokem – s každou změnou – v Putinově politice (a všechny jsou zaměřeny na posílení suverenity Ruska, tedy na jeho osvobození zpod vnější kontroly, a tedy na deliberalizaci naší společnosti a našeho světonázoru) se od nás odlupuje nějaký segment liberálů.

Nejprve již zapomenutí Berezovský a Gusinskij. Potom Chodorkovskij. Potom po roce 2014 první masová strana. Potom po 24. únoru 2022 ještě masovější strana. Ale to není všechno. Teprve nedávno, po tragických událostech v Palestině, se od ní odtrhla skupina pravicových sionistů, do poslední chvíle věrných Putinovi. A tak se budou znovu a znovu oddělovat. Sítě liberálů jsou tak působivé a silné, že je obtížné se s nimi vypořádat, zvláště Putin zvolil strategii jejich velmi postupného vytlačování. Dokonce ani není jasné, kdo vymře dříve – oni nebo ruské obyvatelstvo. Ano, zestárnou a odejdou nebo odejdou do zahraničí. Ale berou s sebou i celé ruské generace, zkorumpované, sražené k zemi, podplacené, nakažené virem, poblázněné a svedené na scestí. Takže takhle.

Možná Putin celkově vyhrává tím, že se vyhýbá tvrdosti – mršina odchází z Ruska sama a po částech. A žádné represe, žádná odpověď za to, co udělal. Ale definitivně ztrácíme historický čas, který měl náš národ k obrodě, ke vzpamatování. Natahování deliberalizace je také oprávněné (možná), ale strategicky se stává nebezpečným. Doufáme přece, že se společnost očistí od vnější ideologické kontroly. Ne proč by měla? Ano, hrdinové se vrátí z fronty (i když ne všichni…), dojde k existenciálnímu probuzení a ruské upřímnosti.

Ale co budou dělat na domácí frontě, když tam tón stále udávají nějací podlí darebáci z předchozího cyklu? Vzbouřit se je nemožné a nesprávné, ale podřídit se také není správně – toho si neváží sám sebe. A hlavně: kdo ukáže našim hrdinům cestu? Kdo je povede? Kam? Jak se budou lidé ze zákopů v mírové realitě orientovat? Vždyť nebyli vychovaní, vzdělaní, vyškolení…. Hodně si povídám s našimi vojáky – dobrovolníky, dodavateli, různými ochránci zákona….

A opět nejsou žádné příručky v zákopech, na frontách. Žádné jasné vysvětlení, proti komu bojujeme, proč bojujeme, za co bojujeme, co je to Vítězství? Lidé už zemřeli a stále není jasné za co. No ne za Abramoviče, ne za obchod s obilím, ne za blaho elit? Zřejmě za něco jiného… A za co, to vlastně úřady neřeknou, bojí se. Obává se, že očista, deliberalizace se stane radikálním imperativem. Chce si nechat mezeru na zvrat. Putin dělá všechno tak pomalu, že vytváří iluzi, že se možná všechno vrátí k normálu. Ale ono se to nevrátí.

Proto musíme postupovat rychleji. Putinovým způsobem. Ale stále rychleji. Musíme rychle změnit stav věcí v kultuře, vzdělávání, informacích a politickém životě. To, co je tam teď, vůbec neodpovídá podmínkám SVO na konci druhého roku. A právě to je důležité. Tento stav samozřejmě neodpovídá aspiracím a náladám tradicionalistů a vlastenců. Ale neodpovídá ani lidem orientovaným na pohodlí a klidný život. A ti, kteří jsou za “pokrok” (ať už pod tím rozumí cokoliv), opět neodpovídají. A neodpovídají jim ani ti, kteří jsou za sociální spravedlnost, která dnes v Rusku neexistuje (nebo téměř neexistuje). Status quo se nikam neposouvá. Všichni podporují Putina jen v naději na změnu. Jaká stabilita, když je zde válka, a tu je třeba především vyhrát. A teprve potom stabilita. A ne naopak.

**

Alexandr Dugin, Armádny magazín Sk

*

A. Dugin je ruský vlastenecký filozof a publicista. Je na seznamu osob, které pro svůj mimořádný vliv na ruskou společnost nejvíc překáží neokolonialistickým elitán v USA, Spojeném Království a NATO, které chtějí ovládnout Planetu a rusko jim v tom překáží. A samozřejmě bytostně vadí dnešnímu kyjevskému nacistickému režimu. Na Dugina byl zorganizován atentát, ale on náhodou přežil, nacističtí atentáníci z Ukrajiny omylem zabili jeho dceru (foto nahoře) .Některým českým politikářkám a politikářům se to tak líbilo, že se museli veřejně exhibovat svým nenávistným orgazmem.

4.5 11 hlasy
Hodnocení článku
27 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci

Dnešní aktualita, která nepřekvapuje “Erdogan má v úmyslu prohlásit Izrael za válečného zločince. Podle něj již nezbytný proces začal.”
https://life.ru/p/1617249

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Ale Biden s Fialou stojí pevně za Izraelem. Erdogan nemá šanci.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Fiala (plus Pavel a spol) to je kalibr asi jako pětník v bance. A  Biden kalibr jako petrodolar, kde je nová lhůta do 17. listopadu – narychlo odkaz např. zde https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-usa-vybraly-rozpoctovou-zakrutu-ale-odnesla-to-ukrajina-zatim-237622 A Erdogan je stejný hlupák jako Zelenskyj – oba posloužili, ale nezískají nic. Resp. Zelenskyj Krym (Černé moře) nezíská ani náhodou, a jen spolu s USA… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 6 měsíci

Alexander Dugin, originál blogu:

https://t.me/Agdchan/12493

standa
standa
před 6 měsíci

Závěr Dugina je jasný. Rusko vyhraje. Ukrajina nebude mít živou sílu do bojů. Za jednoho Rusa padne 10 Ukarjinců. Taková je faktická bilance podle amerických zdrojů.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Ale náš agent Pávek, milovaný celým národem, říká pravý opak. Dnes večer bude rozdávat vyznamenání těm skutečným vlastencům z NATO.

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  standa

Milý Stando, Ukrajinci jsou nesmírně stateční a rádi všichni padnou za svého židovského a původně i rusky mluvícího prezidenta, který se stále usilovně učí ukrajinsky, ale jiné rusky mluvící Ukrajince chce buď vyhnat či vyhladit. A také za Alzheimera Bidena a Němce Scholze. Ukrajinci byli a stále jsou nejvíce antisemitským národem na světě (viz genocida Židů po 1. světové… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  standa

“Závěr Dugina je jasný. Rusko vyhraje” Ale jaká to podle Dugina má být výhra? Cituji ještě jednou: “ruská národní idea by měla USTOUPIT! ve prospěch NADNÁRODNÍ!, euroasijské ideje. V euroasianismu podle Dugina má totiž zásadní význam to, že popírá klasický etnonacionalismus a xenofobii a Eurasie podle něj představuje rasovou SYNTÉZU „bílých“ indoevropských Slovanů a „žlutých“ turkických… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Od roku 2012 tudíž velitelem turkických národů ani náhodou není/nemá být Turecko, neboť to už před před Erdoganem symbolický klíč od Turecka předalo Kazachstánu: “Více než 200 milionů našich spoluobčanů žije mezi Bílým mořem a Altajem. Pokud by se sjednotili, stali bychom se velkým a vlivným státem na světě », řekl prezident Kazachstánu… Číst vice »

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Putin v reakci na rozhodnutí Nazarbajeva o zrušení azbuky https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kazachstan-chce-opustit-azbuku-a-prejit-k-latince.A121223_142602_zahranicni_neh řekl, že ruský jazyk je základní hodnotou ruského národa https://lenta.ru/news/2017/07/20/putin_language/ a že každý ruský občan musí znát ruský jazyk https://www.vesti.ru/article/1701600 No, Německo už turečtinu přijalo (druhý nejpoužívanější jazyk v Německu) a pomalu ji přijal i svět aneb “Proč se učit turecky” https://www.bu.edu/wll/home/why-study-turkish/ Žába se vaří pomalu… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Protože “všechno souvisí se vším”, nedá mi ještě nevložit odkaz na svůj rovněž dávný článek s názvem “Česko zradilo Izrael”. Při zpětném pohledu na něj mě udivuje, že tehdejší prohlášení MZV ČR, které jsem v článku ocitovala v plném znění, viz Prohlášení MZV ke statusu měst Jeruzalém a Tel Aviv 31.08.2016 / 17:09 je jakožto… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 měsíci

Skutečně Alzheimer Biden řekl, že chce vrátit Rusko do 19. století? 🙂 Taky jsem zaslechl, že ti zlí rusáci úmyslně poškodili plynovod mezi Finskem a Estonskem. Na levicovém serveru novinky.cz jeho levicoví přispivatelé na rusáky mohutně nadávali. Nakonec se ukázalo, že to byla čínská loď a udělala to neúmyslně, čemuž oni nevěří. Číňané… Číst vice »

cablik
cablik
před 6 měsíci

Je jasné že pod ožungrem Jelcinem mělo Rusko na kahánku stejně jako u nás venca flaška ale Rusové se z toho dostali narozdíl od nás. Pan Dugin ví co je liberální teror liberalismus je cesta do pekel.

Jan Kopecky
Jan Kopecky
před 6 měsíci

Kdo to, proboha, překládal ?!

Ludvik
Ludvik
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Nabídnete-li lepší, budeme všichni rádi…

kolokol
kolokol
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Já se přidávám k onomu proboha. Samozřejmě, článek ukazuje na vážný problém či téma. Ale to, jak byl přeložen, ho dosti degraduje. A přitom není tak dlouhý, aby si ho překladatel po sobě pro kontrolu nemohl přečíst.

Jana
Jana
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Špatný je totiž už prvotní slovenský překlad z ruštiny / jednoduše to hodili do překladače a potom to už asi ani nečetli/. A tuto hrůzu někdo zase hodil do překladače – a vyšel z toho tento nesmysl. Armádny magazín.sk neuvádí ani zdroj, k originálu – tedy k vlastnímu smyslu článku – se nedostanete. Ale, jak vidíte, mnoha… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci

Ono se to může hezky číst, ale Dugin je neomarxista, velmi fandící obnově dřívějšího Maďarska – jak řekl v Maďarsku v 2015: “ Opravdu věřím, že éra národních států už není. Existuje mnohem více etnických skupin než národů, a proto národní hranice zůstanou vždy nespravedlivé. Proto nastal čas znovu vytvořit nové říše. Může to být… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokračování- “Trianonská smlouva ( 1920 ) zbavila Maďarsko dvou třetin svého území a třetiny etnického maďarského obyvatelstva, s 5 miliony etnických Maďarů se stávají občany nových zemí Jugoslávie a Československa, Rakouska, Ukrajiny a územně rozšířeného Rumunska. Trianon a záležitost Maďarů žijících v “ v zahraničí ” jsou od té doby pro maďarské pravé křídlo citlivými tématy. Dugin účinně… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

a pro jeho nátlak, aby s Ukrajinou okamžitě rozpoutal válku a  jeho oblíbencem v tom byl Strelkov, co je ale dále důležité, jeho tv pobočka TV Carigrad byla založena jako pobočka americké tv Fox, patřící mediálnímu magnátovi Rupertu Murdochovi, viz Igor Strelkov, made in USA: https://k2-3300.livejournal.com/133715.html Dugin jede na stejné vlně, jako S.… Číst vice »

Jan Kopecky
Jan Kopecky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Vy toho ale nažvaníte !

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Já raději argumenty – Vaše reakce je pro mě proto o ničem

Jan Kopecky
Jan Kopecky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Já si zase nemám nic víc co říci s anonymy.

Naposledy upraveno před 6 měsíci uživatelem Jan Kopecky
kolokol
kolokol
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Řekl bych, že se mýlíte. Že váš postoj je iracionální. Anonym často vysloví to, čeho by se neodvážil pod svým občanským jménem. O to může být diskuse s ním podnětnější, otevřenější a zajímavější. Mluvím teď ovšem i sám o sobě, ze své zkušenosti anonymního diskutéra. Proč je tomu tak (anonym či neanonym) je už další otázka.… Číst vice »

oldo
oldo
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Proč na anonyma tedy reagujete a zůčastňujete se diskuse na webu,kde je anonymů většina?Odpovídat někomu,s kým si nemáte co říci je přece protimluv a pitomost.

Jan Kopecky
Jan Kopecky
před 6 měsíci
Odpověď uživateli  oldo

Neodpovídám, pouze upozorňuji, že je užvaněný. Diskutovat můžete se zahradníkem, ale ne s plevelem.

Stanislav Kryl
Stanislav Kryl
před 6 měsíci

“Potom po roce 2014 první masová strana. Potom po 24. únoru 2022 ještě masovější strana.” – myslím, že tady je nepřesný překlad slova partija, že místo strana (což evokuje politickou stranu) se spíše myslí skupina (parta).